Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 Leica R8 Body
Автор: volokin   
Дата:   15-10-04 12:33

Понеже стана дума преди време за Дидиталниа бек на Лайка. Тук една възможност за хора които се занимават със студийна фотография да си купят едно тяло R8 999 евро!! Гръбчето струва 4500 камъка.
А един нормален обектив на Лайка също не е много пари. човек има насреща 10МП!!![smilie24] [smilie24]
http://cgi.ebay.at/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&category=3330&item=3845321136&rd=1

Публикацията е редактирана (15-10-04 12:34)

Отговори на това съобщение
 Re: Leica R8 Body
Автор: jumbo   
Дата:   15-10-04 14:42

за толкова пари си вземам д2х и ми остават кинти за много читав обектив.....
пък и е 12МП
и АФ
и е качествен
и с голям телевизор
и имам светкавица за него
и други обективи
и.....

Автор: J0R0   
Дата:   15-10-04 14:48

Че и аз имам 10 МП за цена от 800$ (може и да са паднали още)

Дата:   15-10-04 14:58

ти си ми ясен Джъмбо! След като имаш Ф100 + Д70 + 5 кила обективи....
Говоря, за хора които нямат твоето оборудване и не могат да си позволят един ЕОС Марк 2 или споменатия от теб Д2Х, щото ако тепърва ще трябва да ги купуват мисля ще се изръсят много повече!! Щото Д2Х с един обектив който задоволява матрицата е не по-евтин от тази Лайка!!!

Автор: Mobby_Dick   
Дата:   15-10-04 15:02

Аз ако имам кинти си купувам Левис, ако нямам - дънки от Илиенци.
Мога да пия светло, мога и Наполеон.. Важно е , да не ми мътят главата като ги мешам.

Автор: Brummaker   
Дата:   15-10-04 15:02

Не бе,

цената май си е съвсем на ред за Лайка оборудване. Ако имаше и АF [smilie2]

[smilie3]

Дата:   15-10-04 15:04

АФ АФ АФ господи, колко мъка има по този свят!

Дата:   15-10-04 15:11

Бруме, питай Лудия какво му е мнението за тази Лайка (и макар той да пипна Р9, то няма голяма разлика). Пък иначе и той обича автофокуси и тем подобни. А пък и ако имаше възможност да снима с нея, щото аз имам снимки (макар и рекламни) правени с това чудо, бих ги пуснал, ма незнам дали един флат скенер ще се справи с тях?
А що е то автофокус? И що Лайка нямат такъв? А що ли обективите им са толкова скъпи? Е га ти тъпаците тия Лайка!

Пък на Жоро Сигмата не може да снима на Филм!!![smilie23]

Дата:   15-10-04 15:22

Mobby_Dick

има мъка, разбира се : и тя е, че аз не си и помислям да сравнявам реакциите на човека, с тези на автоматиката [smile]

volokin

убеден съм в качествата на Лайка и единственото, което бих си пожелал е АF-а /а защо-написал съм горе [smilie3] /

А за "тъпаците от Лайка" - това ти го написа [smilie3]
Аз просто казвам, че предимствата на AF са толкова много, че не ми се и коментира тази тема....
А недостатъците ли-ами има ги, както при всяко нещо и се решават много лусно: с копчето "ИЗКЛ" [smilie5]

Та, ако имаха Лайка това копче, човек да се замисли за тази конфигурацийка...АМА ГО НЯМАТ [smilie23]

Автор: Thor   
Дата:   15-10-04 15:22

хм ,а кой прави оптиката ( обективите ) на средния формат ??[smilie5] дали сигма или тамрон ,кой прави оптиката на Хаселблад ?? хм че някой от тези прозводители баш когато цифровата се е засилила най много към бъдещето си ,вади филмов фотоапарат че и с почти ,ако не пълна гама обективи ,които ще са най малкото два пъти по скъпи от тези на NIKON и CANON ,а знаете ли че даже не са и аутофокус ...
хм тези дето ще се изръсят по 5000-6000 -........евро за да си щракат с него фотоапарат и обективите му ,дали са по прости от нас дето си джафкаме тук по форума [smilie5][smilie6]

Дата:   15-10-04 15:26

Thor

не знам дали са по-прости, но знам,че качество/функционалност/цена без AF на планетата Земя нема...

Не казвам, че с това се изчерпват нещата. НАПРОТИВ, НО ОТ ТОВА СЕ ПОЧВА ЗАДЪЛЖИТЕЛНО.../прочети горе за копчето какво съм написал [smilie5] /

Дата:   15-10-04 15:28

"има мъка, разбира се : и тя е, че аз не си и помислям да сравнявам реакциите на човека, с тези на автоматиката "
- ето, това е мъката! Аз пък не си помислям да сравнявам реакциите на човека, с тези на автоматиката също...специално при АФ и ръчен фокус.

Дата:   15-10-04 15:35

Бръм ,за всяко нещо си има купувач , но не всеки купувач е за това което купува ,та този който произвежда нещо го произвежда за опредлена прослойка от потребители ,тоест за опредлена класа от обществото и всяка прослойка по някакъв начин е примамена от този производител ,а кажи ми коя част от обществото е най измамената и до къде ий стигат финансовите възможности ,оттам си отговори защо Leica продават това което продават и на такива цени ,които най измамените от обществото не могат да си позволят ,та не ми трябва изобщо да се вглеждам в бутоните ,аз просто следвам класата на неизмамените за да не ме мамят и мен като другите ,с тази разлика че нямам финансовите им възможности [smilie5] или нещо като жабата и подковаването [smilie5] останалото са тинтириминтири [smilie5]

Дата:   15-10-04 15:38

опс!! Не става с копче, а с липсата на такъв АФ. Що? Заради центровката на обектива, не може триещите се части да са плътно една до друга, щото мотора няма да ги завърти, трябва малко луфт. Доколкото знам от МадМен си инженер, значи разбираш какво ти говоря. Копчето е за това, когато автофокуса е на границите си.
Друг е въпроса, това качество което дава една Лайка-оптика за какво е. Но все пак, има хора които държат диапозитивите им да са еднакво шарп и в краищата, а на един диапозитив най-си личи какво може един Обектив. Повярвай ми, точно това е причината да си продам Никон-ския обектив 75-240 за 60 еврона, за да си купя 10-кратно по-скъпия и много по-тежък Сигма 70-200, който макар и с по-малък зум е в пъти по добър и дава в пъти по-добро увеличение. да не говорим за разликата в разделителната им способност!!!
По същата причина си смених и Диапроектора с един на Лайка (Рефлекта)
В пъти е разликата, като още при покупката (на старо) Лайката падна от масата и се разглоби на съставните си части, които обаче след като сглобих без никакъв проблем, щото бяха много умно измислени той заработи както си му е реда. Представям си ако това се беше случило с Рефлекта-та [smilie18]
И накрая един девиз на Лайка, който ми стана любим:

''Luxus ist das, was sich reparieren laesst'' ----> което значи: ''Лукс е това което може да бъде поправено''

Същото съм го изпитал с хилядите кафеварки които съм сменил през живота си, докато не си купих една на фирмата Kenwood. Същото се отнася и за стария ми механичен Никон ФЕ, който е разглобяван над 100-тина пъти, накрая го сглобявах като АК47 за време, и не се развали това чудо, едно болче не отказа и една част не се счупи!!![smilie24]

Автор: jumbo   
Дата:   15-10-04 15:43

свестния обектив и то варио е АФС17-55/2.8ДХ (пък 50мм е адски свестен също така) тоя обектив е правен специално за този апарат с добра резолюция е и е смятан за матрицата СМЯТАН - тоест правен за нея
ако си взема този комплет от щатите ще ми струва 5500$ (НЕ ЕВРО) значи имам още около 1800$ да си взема още оптика а за толкова ще е добра никонска нали? [smilie18]
е дори и да наблекна само на твърда оптика пак ше си взема 4 скъпи обектива (надявам се за 3300$ да мога да взема 4 обектива нали)

Автор: J0R0   
Дата:   15-10-04 16:02

Не може, ама е евтина [smilie24]

[smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: boni   
Дата:   15-10-04 16:09

Ти ,Волокин виж от на Жоро сигмата каква снимка има опъната на А3 в предпослендия Одисей.
Емо каза,че от никакъв филм досега не са му давали с такова качество:))

Дата:   15-10-04 16:18

Thor

" та не ми трябва изобщо да се вглеждам в бутоните ,аз просто следвам класата на неизмамените за да не ме мамят и мен ..." - това не го коментирам [smilie10]

volokin ,

да инж. съм и те разбирам, макар да не знам за апаратите толкова, колкото ти [smilie24] И това, което казваш за Лайка сигурно е така.

Но аз не мога да сравня удобствата на с/без AF с това да съм твърдо без [smilie23]

Иначе, кой ли не иска шарп по целия кадър...И още нещо, което ми е направило впечатление:

от почитателите Лайка се говори за боке, показват се диаграми /които в доста от случаите са не дотам коректни, повярвай ми-видял съм го и затова говоря така/...А снимките се вадят 10х15 или 15х20 в някой минилаб...
Е, за какво боке става дума тогава?!Нима снимка направена с качествена канонска/ да кажем [smilie3] / оптика ще отстъпи на Лайк-овата

Мдаааа....истината явно е: не може всичко накуп..[smilie24]

Автор: knutanozavar   
Дата:   15-10-04 16:22

Joro s kakwa sigma snimash?

Дата:   15-10-04 16:24

volokin,

ето твоят рай: пожелавам ти го [beer]

http://stores.ebay.com/POPFLASH-PHOTO

Дата:   15-10-04 16:30

ами Бръм ,някои неща не се коментират даже и в пресата на големия брат ,но ние си ги знаем без коментар [smilie5]
понякога истината не подлежи на коментар,заради тези със слаби сърца , но това не пречи да си е истина [smilie6]

Дата:   15-10-04 16:35

Thor,

шъ мъ прощааш, ама това, което аз не коментирах / за бутоните/, беше кръгла глупост ...

А иначе..ами да, прав си... [smilie25]

Дата:   15-10-04 16:41

ами ,бутоните са за натискане имаш право кой квито бутони има да ги натиска ,и аз сега ,ако ги нямаше бутончетата нямаше как да се включа във форума ,иначе те разбирам ,предполагам и ти ме разбираш тук в тази тема се заформи дискусия за два различни свята ,единия който следва някакво правило което има за цел да угоди на възможно по голяма публика ,а на другия целта е просто да достави удоволствие на тези които са в него ,нищо повече ..[smilie6]

Дата:   15-10-04 16:48

Brummaker - снимките от всеки апарат се вадят на хартия в пройзволен формат и в произволна лаборатория.
Бокето ще си е по-добро и при 10х15 и при 20х30.
1.4/50 на канон ще си криви геометрията на края, ще маже накрая при бленда 1.4-2, и няма да се различават косъмчетата в брадата на дядото,а осмолъчката в бокето му ще си се вижда ако има дребни ярки предмети в кадър /по-добре е от петолъчката 1.8 Канон, но не и от../ Сумилукс 50/1.4 - трябва да има шестолъчка...ма няма. Няма да го прави и на отворена бленда, а на затворена няма да "реже", а пак ще го прави добре. Клонака в края на кадъра ще изглежда идеален, геометрията също, няма да има рефлекции и цв.микропетънца. Това и при снимки на 10х15. Снимам и с двата,/и дадох пример с един от най-добрите обективи на канон/ -свежи примери.
Ако се измери скоростта на падащата бленда при двата, и живота на едната и другата - също ще има разлика вероятно -така пише.
Говоря Канон ФД за дълговечността, ако е ЕФ УСМ-ма му сигурно ще сдаде багажа преди блендата, не съм инженер, но така мисля:)
А иначе всеки може да въздига Самсунг в култ.

Дата:   15-10-04 16:49

а,а..е те сега те разбрах Thor [smile]

само не разбрах защо казваш че имало някакво правило, което да угодяло на max брой хора...

не правило бе - техника, развитие, прогрес....а той не се основава само на правилата, понякога се нарушават, измислят се нови [beer]

първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна