Автор: volokin
Дата: 15-10-04 15:38
опс!! Не става с копче, а с липсата на такъв АФ. Що? Заради центровката на обектива, не може триещите се части да са плътно една до друга, щото мотора няма да ги завърти, трябва малко луфт. Доколкото знам от МадМен си инженер, значи разбираш какво ти говоря. Копчето е за това, когато автофокуса е на границите си.
Друг е въпроса, това качество което дава една Лайка-оптика за какво е. Но все пак, има хора които държат диапозитивите им да са еднакво шарп и в краищата, а на един диапозитив най-си личи какво може един Обектив. Повярвай ми, точно това е причината да си продам Никон-ския обектив 75-240 за 60 еврона, за да си купя 10-кратно по-скъпия и много по-тежък Сигма 70-200, който макар и с по-малък зум е в пъти по добър и дава в пъти по-добро увеличение. да не говорим за разликата в разделителната им способност!!!
По същата причина си смених и Диапроектора с един на Лайка (Рефлекта)
В пъти е разликата, като още при покупката (на старо) Лайката падна от масата и се разглоби на съставните си части, които обаче след като сглобих без никакъв проблем, щото бяха много умно измислени той заработи както си му е реда. Представям си ако това се беше случило с Рефлекта-та
И накрая един девиз на Лайка, който ми стана любим:
''Luxus ist das, was sich reparieren laesst'' ----> което значи: ''Лукс е това което може да бъде поправено''
Същото съм го изпитал с хилядите кафеварки които съм сменил през живота си, докато не си купих една на фирмата Kenwood. Същото се отнася и за стария ми механичен Никон ФЕ, който е разглобяван над 100-тина пъти, накрая го сглобявах като АК47 за време, и не се развали това чудо, едно болче не отказа и една част не се счупи!!!
|
|