Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 монитори
Автор: osata1   
Дата:   06-10-04 22:53

След разходка в сайта iiama bg се ошашавих така не успях да избера нещо на добра цена-500лв.Да е 17-инча за обработка на изображения.Бихте ли препоръчали нещо да отговаря на тези изсквания/от същата фирма/
Благодаря

Отговори на това съобщение
 Re: монитори
Автор: Nikolai   
Дата:   06-10-04 23:21

аз си взех IIyama Vision Master Pro 454 19" за маалко повече пари и съм доволен

Автор: Pavel   
Дата:   07-10-04 05:03

Az vzeh Compaq P900 izcjalo plosak Trinitron. Neverojaten monitor kato fokus, nastrojki i cvetove. I ima6 1600x1200 na 86 HZ, max 2048x1536 pri 67 HZ.

Sony S74, NEC 1765
Автор: Travis   
Дата:   07-10-04 05:38

CRT-tata sa otjivelica, v belia sviat nikoi ne gi polzva (i proizvejda) veche. Na eBay ima kolkto iskash 19 i 21" Trinitron za po 99$, i niama koi da gi kupi.

Vij i si pomsili predi da si kupish "nov" 17" monitor.

Автор: Thor   
Дата:   07-10-04 05:46

хмм черното на LCD мониторите не е никакво черно ,без сонда за калибриране ,всичко е с главата на долу ,та ако го взимаш за да работиш с Photoshop и да обработваш снимки ,голям зор ще видиш докато не си купиш сонда а една сонда е около 500-600US$ ,и дори и да имаш сонда пак е по добре със CRT иначе за гледане на филми или снимки LCD и в близките 7-8 години OLED ,са си най доброто [smilie24]
[cool]

Публикацията е редактирана (07-10-04 11:47)

Дата:   07-10-04 06:29

Kogato stava vapros za monitori, go priemam lichno. Ot 3-4 godini ne sam pozlval nishto osven Trinitroni(vsiakakvi ot 17" do 21") i LCD-ta. Imam vazmojnost da rabotia s nai-dobroto LCD v sveta v momenta - 23" Apple Cinema HD, i kazvam tova koeto vijdam s ochite si.

Chernoto na vsiako sviastno LCD - t.e. Apple. Sony, NEC...drugi ne znam, e po-cherno ot vseki Trinitron. Kaliborvkata nikoga ne me e zanimavala, pravia ia taka che da me umoriava nai-malko - "english racing green". 2-3 chasa pred dobre nastroen Trinitron (slab kontrast, neutralni fonove) se ravniavat na pone 8 pred LCD. S dobar CRT niamash buro, s losh LCD - imash.

Edinsteviat im problem e che struvat kolkto komputera i digitalkata vzeti zaedno. Iskreno se zabavliavam kogato vidia hora, koito si kupuvat DSLR za 1500lv za da gledat snimki na 5-godhno 17" darvo, raboteshto 1280x1024@75

Дата:   07-10-04 07:41

https://photo-forum.net/static/forum/2011-12/kveo4967.JPG
http://img.photobucket.com/albums/v364/kruos/Apple.jpg

хехе Travis [smilie5]
глупости , черното на LCD си е направо сиво в сравнение със черното на CRT ..
точно от Аpple екран ти пиша имам ги два от около година и полувина ,както и Powerbook 15" - чийто LCD екран е на по малко от година ,но като гледам не е по хубав ,а най черен е екрана на iMac -а ми просто защото е със CRT монитор и точно затова го пазя за да обработвам някои други снимки когато не ме мързи да сядам пред него ,та разбирам че си навътре в тези магии и имам един въпрос към теб тук на този сайт

http://store.apple.com/1-800-MY-APPLE/WebObjects/AppleStore.woa/72404/wo/Bg23Drn11akr2bAsH4Y1wmRIiM4/1.0.9.1.0.6.7.1.1.19.3.1.1.0?31,13

продават точно такъв Apple екран като твоя ,който не е осезаемо кой знае колко по добър от моите и какъвто най вероятно ще си взема след година когато имам намерение да си взимам G5 ,ако не реша да си взема най вероятно един LaCie защото ми се струва че са по добри , по качествени и по ергономични ,на това отгоре са и с три годишна гаранция , та въпроса ми е точно за този екран предлагат един аксесоар и това е :

Gretag Macbeth - Eye-One Photo - Color Calibration
Picture this: complete color control for your photos. Eye-One Photo is the ideal solution for digital photographers who need consistent, reliable color for monitors and digital RGB printers. на цена от 1495US$

http://store.apple.com/1-800-MY-APPLE/WebObjects/AppleStore.woa/72404/wo/Bg23Drn11akr2bAsH4Y1wmRIiM4/2.7.0.6.3.15.3.9.0

за какво служи според теб този аксесоар и защо го предлагат с този Apple екран ??
аз пък още повече се забавлявам когато чета хора които не знаят за какво говорят но се изхождат ей така между другото за да им се посмея [smilie5]

Автор: volokin   
Дата:   07-10-04 07:58

абе някой влизал ли е в студио, та да види какви монитори се ползуват? Само секретарките пишат на плоски, пък някъде и на тях им е забранено[smilie23]
LSD -то има хляб да яде още. Единствения недостатък на СРТ-то е че криви по краищата, но то затова има монитори и монитори, е да, на някой фокусите им бягат също от краищата, но сравнено с недостатъците на плоския...
Пък аналогията с това, че народа си продавал CRT-тата мога да я с сравня с тази за аналоговите апарати, народа си ги разпродаде и се впусна в надпреварата за мегапиксели, без да се заинтересува даже колко има всъщност на лентата като носител и без да познава същността на оптиката. Ама то винаги е било така, щото лампови усилватели има и до днес, плочи също, а лентите на дядо ми мога да си ги сканирам или обработвам аналогово. Сега пуснаха един албум на Оскар Барнак, снимани лично от него кадри върху барит-хартия, преди около 90 години, а моите снимки изпечатани на принтер-а ми върху фотохартия избеляха само за две години, добре че имам лентите да си ги сканирам пак[smilie18]
А преди някой да си купува нещо нека да попита тези които разбират, а не тези които му го продават.
Влезте в рекламноиздателска къща и вижте с какво работят хората, и не Сони са там върха на сладоледа, а има и други фирми...............

Дата:   07-10-04 08:09

Привет!
Ако не е тайна за колко го взе и откъде?

Автор: djore   
Дата:   07-10-04 10:08

Тхор, Волокин[smilie24] [smilie24] [smilie24]
естествено че сте прави. Мъча се сега да открия една статия на един гений от АДОБЕ, дано я открия и ще пусна линк

Автор: Pitarfoto   
Дата:   07-10-04 11:29

ТАЯ тема и аз я бях дъвкал преди 3-4 месеца докато не си взех
IIyama Vision Master Pro 454 19" да си видял нещо да пиша на тема монитори вече
НЕ защото съм happy [smilie24] [smilie24]

Автор: rosen_mail   
Дата:   07-10-04 11:46

Нещата опират до това,за какво ще ползваш монитора, но истината е че във повечето дизайнески студия студия ползват МAC с CRT монитор, ВЕРВАЙТЕ МИ!!!! [smile]

Автор: solo5   
Дата:   07-10-04 12:49

NEC!!!

Автор: namaste   
Дата:   07-10-04 20:21

NEC i ot men!!!

Thor
Дата:   07-10-04 21:40

Mnogo ostroumno. Ako i ti plashtaha za tova...

Ako otdeliashe tolkova vreme za rabota i polzena informacia, kolkoto za da dokazvash kakvo "imash" i kolko sam zadrasten, moje bi shteshe da e po-dobre i za teb, i za tezi koito chetat tuk.

[smilie8]

P.S.Polovina se pishe s O...dori i na frenski Mac

Дата:   08-10-04 11:11

хех Travis,
аз ти зададох въпрос ,ти вместо да ми отговориш ,тръгна да ми ровиш правописа ,работата и какво имам ,пък и какво нямам ,както и да е смехория си ..

наистина приемаш много лично нещата , не само за мониторите които гледаш със собствените си очи ....,твойта история е май като тази - на кучето което гледало месаря [smilie5] ..[smilie24]

Публикацията е редактирана (08-10-04 11:30)

Skoro si vzeh Mitsubishi Diamond Pro 930sb
Автор: GuruMMX   
Дата:   08-10-04 11:15

jestok monitor eeej!

Da sa jivi i zdravi VALI.bg

[beer] [shtrak]

Дата:   08-10-04 11:17

P900 opredeleno ne mi haresva kato izobrajenie!!! za nastrojkite moje da se pospori :) hehe

Re: Sony S74, NEC 1765
Дата:   08-10-04 11:18

super jak lejmarski posting!!!!!!!! hahahaha

TRAVIS - ti si velik!!! hahahaha

Автор: asahi   
Дата:   08-10-04 11:19

Вземи си Лиама 19, ЕЙЗО на старо или нещо друго наистина професионално. Не мърдат!osata1 написа:

Дата:   08-10-04 11:22

bravo na teb Travi! he he
iskrenno se zabavljavam veche :)

Автор: ararat   
Дата:   08-10-04 11:29

EIZO 19' CRT!

Дата:   09-10-04 14:07

Привет на Травис от Осата1 !!!
След ровене в различни сайтове и имайки впредвид твоите виждания за мониторите се спрях на Nec1880sx-ips -матрица -много го хвалят в руските сайтове, да се уточня за мен ще ми трябва изключително за работа с Фото шоп .Моля за последно мнение преди да "нагазя в дълбокото"
Благодаря

Дата:   09-10-04 16:00

osata1 ,
ти добре си чел ,ама вземи прочети и това преди да избереш каквото и да е ...[smilie6]

http://www.cheap-lcd-monitor.com/lcd-vs-crt-monitors.htm

[smilie6] [smilie25]
а и тук става въпрос за най добрите LCD и при условия че са добре калибрирани ,та ако ти е за обработване на снимки ще трябва да попрочетеш малко повече [smilie7]

Публикацията е редактирана (09-10-04 16:05)

Дата:   09-10-04 16:36

http://www.pcreview.co.uk/article-4500.php

ето и още за образоване [smilie6]

http://www.smh.com.au/articles/2004/03/31/1080544541371.html?oneclick=true

Публикацията е редактирана (09-10-04 16:43)

първа  назад  1     всички  напред  последна