Автор: boni
Дата: 07-10-04 00:20
Аз преди да си взема Д70 се бях сдобил с един 300Д .Снимах с него 5 дни и го продадох.
Изображението ,въпреки,че е много безшумно не ми допада.Прекалено дигитално и мазно ми седи и това е.
Подчертвам ,че това се вижда предимно в снимки с някаква финна текстура .Иначе не е лош апарат определено за парите си.
Абе маа му стара Канон много преебаха потребителите си през последните 2 години.
Пуснаха 60Д сразни кахъри и след няколко месеца 10Д. Народа тъкмо накупи 60Д и айде 10Д ...Някои продадоха 60-ките и взеха 10-ки.
Тъкмо взеха 10-ки и айде 300Д - същото качество на картината ама пластмасов и много по-евтин. Бая народ се изяде ,че е дал повече пари за 10-ка без особена файда.Още не се бяха нарадвали хората на 10-ките и 300Д и айде 20Д на тънкана ... Разпродавай 300Д и 10Д на загуба и тичай да вземаш 20-ка.Побъркал се е народа по 20-ките в световен мащаб. Пък аз имам собственоръчно направени тестове Д70 срещу 20Д и мога отговорно да заявя ,чеееее....Ама за сега съм обещал да не ги пускам в нета...
Така или иначе Никон за целия този период имаха една камера Д100 - на която единствената забележка беше ,че JPG файловете бяха доста меки и трябваше да се снима само в РАВ за сериозна фотография.Перфектна камера ! Аз моята я продадох дори на печалба след като я имах около 1 година.
Сега чак канон се фукат как 20Д имал стартово време по-малко от 0.5сек,докато Никон Д100 си беше със старт 0.00сек още преди 2 години :))
Та никон пуснаха за това време в този ценови диапазон 2 камери Д100 и Д70 - двете добре премерени ,без бъгове и без проблеми в качеството. Никой не загуби,никой не се метна да препродава през 2-3 месеца,освен тези дето се подлъгаха по уж по-безшумните Канони и смениха системата.
Както съм показвал тука и друг път Д70 дава изключително филмов вид ,за разлика от Каноните.Да не говорим ,че динамиката му е 3.3Д - 11стопа,а на 300Д е 2.3Д - около 8стопа.
|
|