Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 първи впечатления от 20D
Автор: jester   
Дата:   05-10-04 18:23

Отпреди няколко дни съм горд собственик на Canon ЕОS 20D.

Въпреки че вече бях изчел почти всичко по западните форуми за него, докато не го хванах не можех да предположа, че това ще е любов от пръв поглед. [smilie5]

Е, може би е нужно да се отбележи, че преди съм имал само една цифрова огледално-рефлексна камера - 300D, така че нямам база за сравнение с първа серия на Канон, примерно.

[smilie24]
Плюсовете са ужасно много и за тях вече се изписа много. Наистина всичко е вярно - много е бърз като стартиране и автофокус, новата 9 точкова система е много по-добра и точна. 5 кадъра в секунда, голям буфер, който в JPEG се пълни чак след повече от 20 кадъра, USB2.0, хубав и доста по стабилен корпус - почти 1:1 с 10D.

[smilie23]
Минусите са наистина малко, но аз ги намерих :)

- първото ми разочарование беше така прокламираната E-TTL II система за мерене на светкавицата. Наистина е фантастична за запълваща светкавица и там "грешка нема", но са снимане в затворено помещение, особено при слаба околна светлина, пак си е нужна поне +2/3 до +1 ЕV компенсация. Днес някой беше писал, че ако се използват обективи с поне 2.8 светолосила, всичко било на 6, но аз нямам такъв обектив все още.
Има добавена потребителска функция, да избираш дали светкавицата да мери оценъчно или усреднено, което поправя нещата донякъде при снимки на закрито, но не напълно.

- не ме зарадва фактът, че със зарядното устройство, което се продава с комплекта, мога да зареждам само оригиналната канонска батерия, а тя ми е само една. Попитах Канон дали това е официално или имам проблем с другата батерия, но пак съдейки по коментарите и от други форуми, по-скоро Канон се опитват да накарат хората да си купуват само техни батерии.

- нещо малко, което не е кой знае какво, но ми прави впечатление: вратичката за флаш картата има известен луфт и при затворено положение не равни с тялото, а се получава едно ръбче. А, да и леко скърца (онова скърцане на пластмаса, което при този клас вече не би трябвало да се чува) :(

- хамериканските братя пропищяха от проблем, който се проявява понякога при смяна на обектив или карта - апаратът забива, като че ли е с Уиндоус - просто си седи включен, но не може да снима. Оправя се като му се извади батерията и пак се сложи - абе като с Уиндоус, нали Ви казах. :)

Аз такъв проблем не съм имал още, но японците пуснаха нова версия на фърмуера, който коригира именно тоя бъг, само дето на някой хора има умряха апаратите след флашването, та днес новата версия беше свалена от официалния сайт на Канон, явно за да видят аджеба що некои машинки мрат, а некои не.

Та ако някой се чуди - не се чудете, машинката е страшна! Наистина си заслужава парите!

Допълнение:

Забравих да кажа - никога не съм виждал апарат с по-ниски нива на шума. При 1600 ISO шумът е много много по-малко отколкото при ISO 800 на 300D. Просто перфектно!

Публикацията е редактирана (05-10-04 18:30)

Отговори на това съобщение
 Re: първи впечатления от 20D
Автор: Niko24   
Дата:   05-10-04 18:25

Да ти е честит!

Автор: Krassy   
Дата:   05-10-04 18:29

Добре, навих се [smilie24]
Вече съм съгласен някой да ми подари такъв апарат! [smilie7]

Автор: Niko24   
Дата:   05-10-04 18:36

jester, би ли ми пуснал на mail-a някой RAW
info@niko-design.de

Автор: Brummaker   
Дата:   05-10-04 18:38

дай и на мен ако можеш.... на 1600ISO ако имаш под ръка, PLSSS [smilie24]

doozy@abv.bg

Автор: snake79   
Дата:   05-10-04 19:18

Първо да ти е честит - да знаеш , че ти завиждам и то много :-)))

И да попитам от USA ли го взе и колко пари даде за него , ако не е тайна ?

Автор: jumbo   
Дата:   05-10-04 20:32

това за иТТЛ (при никон системата) го прави същото и при мен с моя д70 явно е обща болка :-( и аз стигам до +1

Автор: stoevmobile   
Дата:   05-10-04 21:00

Честито!!!
Не гледай недоделките, а се радвай и вече и мисли за следващият[shtrak]
[beer] [beer] [beer]

Автор: alex_markov   
Дата:   05-10-04 23:27

jester с какъв обектив си (ако имаш повече от един пиши ги всичките и впечатленията ти от тях) защото като се зачетох f2.8 обективите са от 4000лв нагоре [smilie11]

Дата:   05-10-04 23:30

Ето една снимка на 1600 ISO от ръка:

ISO 1600 sample

А за RAW-a - какъв да бъде? Пак ли на високо ISO или нещо друго?

Купих апарата оттук в петък, тъкмо ги докараха, та ми запазиха едно кило ;) - 3199лв. само тялото.

За обектива - ами аз като един бивш никонец...имам само един обектив за Канон засега - SIGMA 18-125mm 3.5/5.6 DC
Днес пробвах един Canon 50mm/2.5 macro, което ще е със сигурност следващият обектив. Ето един примерен 100% кроп от една от пробите ми днес. Това е директно от апарата, като е снимано на автофокусен режим, без никакви компенсации.

Публикацията е редактирана (05-10-04 23:41)

Дата:   05-10-04 23:33

...като едно време ;)))

ами РАВ-а да, ако можеш пак 1600

дай едни мейл, моля те/моят го има в профила ми/, да те питам нещо pls [smilie24]

Автор: Sid   
Дата:   05-10-04 23:50

Не всички! EF 50mm /1.8 II цена под 100$ зад океана. [smilie7]

Автор: Sid   
Дата:   05-10-04 23:54

jester, честито и от мен, [shtrak]

Автор: DR2   
Дата:   06-10-04 00:06

a lele:))) tui na 1600 [smilie24] [smilie24] [smilie24] chestito sys zdrave da si go polzvash i da mu turish nqkolko mnogo skypi stykalca:)
she dadesh li edno krygche be bateee[smile] [smile] [shtrak]

Автор: boni   
Дата:   06-10-04 00:18

Dobro shumopodtiskane,no dai neshto s po-dobra riazkost na 1600 da vidim dali maje ??

Дата:   06-10-04 00:29

Ами с по-добра разкост, то май най-добре нещо на дневна светлина, но ето един RAW на 1600 ISO сега го щракнах. Сори за сюжета :)
Внимание - почти 9MB!
RAW

Ako не върши работа, утре ще снимам нещо друго.

Дата:   06-10-04 00:31

честито[shtrak] [beer] [shtrak] [beer] [shtrak] [beer]
май ще купувам още един апарат преди да купя кола[smilie11]
Успехи!!!!!!!!
[shtrak] [shtrak] [shtrak]

Автор: junior   
Дата:   06-10-04 00:34

ееееееех стоев, колко си прав.... от толкова техника и играки не мога да си купя една кола да изпращам гаджетата до тях.... за това толку бира пия - щото така или иначе не съм с кола НИКОГА...[smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Дата:   06-10-04 00:39

ох...jester ми каза , че няма СПОТ мерене...това коренно променя позицията ми...
аз снимам основно така...ееееххх...

мъкааааааааааа.....https://photo-forum.net/joro/emoticons/sweatdrop.gif

Автор: snake79   
Дата:   06-10-04 00:39

е да ама с какво да го отворя тоя TIFF ?
С Photoshop CS нестава.

Дата:   06-10-04 00:42

junior, те ти едно сравнвние на "хладилника" ми с еднократното му зареждане, пък не се углейждай у паяжините у ъгъла, че немах време да ги махна (от снимката)[beer] [beer] [beer]
https://photo-forum.net/static/forum/2007-04/doyp4424.JPG
http://img.photobucket.com/albums/v203/Stoevmobile/bi.jpg

Чрез Светло Пиво към Светло Бъдеще май беше лозунга[beer] [beer] [beer] [beer] [beer] [beer] [beer] [beer] [beer]

Дата:   06-10-04 00:57

Къф тифф бре? Не се отваря с PS CS, да, доколкото знам трябва плъг-ин, който аз още нямам също. Аз досега с Digital Photo Professional ги отварям и конвертирам RAW-вете, но би трябвало и с другите добри софтуери да стане - Phase One примерно.

Ето тук и три малки примера на 3200 ISO:

1

2

3

Автор: boni   
Дата:   06-10-04 00:59

Iako e na 3200...

Автор: Grandpa   
Дата:   06-10-04 01:01

Jester,
ако жена ми те хване ще ти потроши кокалите.
Току-що ми $б@ мамата на семейния бюджет [smilie5]

Дата:   06-10-04 01:03

мъката става все по-голяма....аз искам апарат със спот...а този няма...
кадрите са перфектни...

първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна