Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Boni би ли направил кратко ревю на G2, SONY-717 и Minolta DImage 7Hi
Автор: lukcheto   
Дата:   21-01-04 11:26

G2, SONY 717 и Minolta Dimage 7H (като оставим цената настрана, за нея се поинтересувах вече, а и моят апарат знам колко струва, та такам!)[smilie5]

Сигурно ти е омръзнало от подобни молби, но ми е доста интересно какво ще напишеш.

Мерси![smile]

Публикацията е редактирана (21-01-04 11:27)

Отговори на това съобщение
 Re: Boni би ли направил кратко ревю на G2, SONY-717 и Minolta DImage 7Hi
Автор: dreamweaver   
Дата:   21-01-04 12:10

[smilie3] ЛУКЧЕ, отправяш молба по въпрос, който стои на езика ми от едно известно време - би ли ми разрешила да го допълня?
БОНИ - разчитам на мнението ти при сравняването на тези три машинки: FZ10C, G3 и 717. И още нещо:
USA сайтовете не предлагат вече G3, има само G5; да не е спрян?[smilie11]
10х предварително[smile]

Дата:   21-01-04 12:18

Dreamwaver, давай смело [smilie5] Чакам с нетърпение отговора на Бони [smilie10]

Автор: junior   
Дата:   21-01-04 12:42

g3 ne e sprian - predlagat go USA za okolo $500-600
vij tozi link (za sajelenie paste0vaneto na link ne mi raboti):
http://www.mysimon.com/4014-6501_8-20429476.html?tag=ksrch.srlist&q=canon+g3

Дата:   21-01-04 13:03

Джуниоре, благодаря ти, линка ти е много полезен![smilie24]
На Бони сигурно ще му трябва известно време да систематизира материала[smilie25]

Da opitam
Автор: boni   
Дата:   21-01-04 13:50

Здрасти,Лукче !
Чак ревю няма да пиша ,ама поне ще си кажа мнението.
За съжаление нямам опит с Минолта Dimage 7H и не знам много за него ,но доколкото съм чел
e по лош от 717 като динамика,бързина и шум.
Другите 2 апарата ги познавам доста добре. Снимал съм със 717,а 707 имах близо година.
С G2 също само съм снимал,но пък в момента имам G3
Ще кажа първо какви са предимствата на G3 спрямо 717,а после и недостатъците .
Предимства на Г3 :
1 . Най-голямото предимство е наличието на RAW формат.Само който е ползвал Фотошоп 8 и е обработвал РАВ файлове знае за какво става дума.Все едно имаш непроявен негатив и с него можеш да правиш каквото си искаш = да го пушнеш,да го отслабиш и т.н. Можеш да регулираш цветността,без това да доведе до неприятни цветни шумове и артефакти,можеш да използваш уникалните филтри за изчистване на цветния шум ,можеш да коригираш хроматичната аберация на обектива и много други неща. В резултат получаваш чудесен файл без гаден шум,дори и на 400ИСО и с настройки по твой вкус.Липсата на РАВ в 717 вече е достатъчна предпоставка да не го предпочета пред Г3
2. Малкия размер позволява да си го мъкна навсякъде с мене в джоба на якето.
3. Дисплея се върти на всички страни.
4.Бачка с много видове Канонски светкавици и ги контролира както ЕОС – ите.
5. Има много по-спокойно изображение от 717 с много по-филмов вид и много по-ниско ниво на шум,особено в сенките. (На никончо Ф100 му демоснтрирах веднъж как дори и в гадните сенки при 400% интерполация не се забелязва шум)
6. Има интервалометър
7 . Има вграден ND филтър – това е много важно,защото като го използваш можеш дори и в много слънчев ден да включваш бавни скорости.Ефективно ти прави все едно че имаш 15 ИСО
7 .Повече кадри в серййна снимка (Сонито са само 3 )
8. По мое мнение като динамика е по-добър от 717

Недостатъци:
1. 4мп срещу 5мп
2. По бавно записва файловете и изобщо е по-бавен от 717
3. Много по-лош фокус на тъмно
4. Няма лазери,холограми и т.н. глезотии
5. Няма възможност за кроп и ресайз направо в апарата
6. 4х оптично варио (бленда 2-3) срешу 5х (бленда 2-2.4 ) за Сонито
7. Sony 717 е с обектив,който не се вади от тялото,което е + за бързината и здравината,но е – за компактността.

С една дума Г3 ми харесва повече като качество на картината – има много по-филмов вид от 717. За себе си мога да кажа че го предпочитам твърдо пред 717.
Преди имах 707 и след като си купих Никон Д100 бях щастлив от огромната разлика в качеството. В момента имам Г3 и Никон-а ми седи в шкафа ,чак се чудя дали да го продавам.
Качеството на картината на Г3 при 50 до 100 ИСО ме удовлетворява напълно.Най –ме кефи ,че няма грам шум ,докато Сонито вкарваше доста хроматичен шум в сенките особено.
В четвъртък ще донеса 20х30 от Будапеща.

Радвам се ако съм ти бил полезен !
Поздрави,
Бони

Автор: J0R0   
Дата:   21-01-04 14:14

Ще допълня и няколко думи за FZ10, макар че не съм снимал с такъв, но имам наблюдения от стабилизираната оптика, понеже ползвах такава близо година.
Та стабилизирана оптика е супер опция.
Особено когато обектива достига стойности до 400 мм еквивалент.
Рязкостта на този вид оптика е уникална.
Мога спокойно да кажа, че с 2 МП стабилизиран Олимпус (2100UZ) и 5 МП Сони(707), при размер 10х15 см снимките от Олимпуса стоят много по-резки. За по-големи резолюции разбира се не му достигат пикселите.
Но си мисля, че 4 МП със стабилизирана оптика и варио с еквивалинт на 420 мм - апаратът ще бъде резачка.
Убийствен за репортажи, който се интересува от такъв тип снимане.
Пък и такова варио ти позволява да се напъхаш съвсем близо до обекта.
Изобщо, мен лично ме блазни такъв апарат.

Автор: Mobby_Dick   
Дата:   21-01-04 14:46

J0R0 , каква стабилизация се използва в тези модели?

Дата:   21-01-04 14:53

Optical Image Stabilizer
оптичен стабилизатор, с плаващ елемент, който се контролира от електронен жироскоп

Дата:   21-01-04 15:00

Мдаа, ма съм предубеден към тях. Има доста стъклария в тях, де служи само за стабилизирането...пък и се връткала. За репортери супер,но иначе..може да се мисли, търсят тестове и т.н. (статията на Н.Георгиев в ФО: "Стабилизираното изображение завладява оптиката") Убеден съм, че от статив по-голямата резачка, ще е нестабилизиран подобен обектив.
Незнам, дали под digital stabilizer на някои апарати, се разбира същото (is стабилизирането на Canon).

Дата:   21-01-04 15:03

Доста примамливо ми звучи това 35 -420!!! И то за 550$. А това, че е SLR да го смятаме ли за предимство?
(става дума за FZ10)

Дата:   21-01-04 15:06

Дигиталния стабилизатор не е същото. Най-общо казано той следи картината върху ЛСД и избира момента в който изображението върху пикселите е най-неподвижно.
Разбира се, че със статив се постигат по-добри резултати, но аз уточних, че става въпрос за РЕПОРТАЖЕН тип снимки. За такива е просто убиец стабилизатора.
Стават по-рязки, дори при бързите скорости.
Пробвал съм с 200 мм стабилизирана и нестабилизирана оптика - даже и когато скоростта е над 1/250 сек, стабилизираното изображение е по-добро.

Re: Da opitam
Дата:   21-01-04 15:17

Бони, мерси много [smilie5] Наистина МНОГО ПОЛЕЗЕН [smile]

Дата:   21-01-04 15:29

Значи...ако снимам ски-скок, ще щтракне, когато скиора вече е спрял[smile] , шегувам се...сигурно изчисляват общото мърдане на кадъра, а не на обектите в него, но..все пак се вместват във творческия процес.
Ето затова стана толко трудно за хората, да си изберат апаратче със 100 екстри за 100 лева...дааа, за кеф на производителите.[smilie25]

Дата:   21-01-04 15:39

Абе Жоро,електронното стабилизиране не е баш така както ти казваш. Използва се главно във видеокамерите и най общо работи на принципа на закъснителната линия и сравнението.Сигнала,който се записва върху ленатата постъпва със известно закъснение,защото се обработва.

Автор: vmk   
Дата:   21-01-04 17:30

Г3-ката със сменяема оптика ли е? и с какви обективи работи ако може да се сменя?

Автор: Pho   
Дата:   21-01-04 17:44

Г3-ката няма сменяема оптика, но има възможност за добавяне на широкоъгълни и телеконвертори. И не са много скъпи, а дават много добър краен резултат.

Дата:   21-01-04 18:16

Pho, по въпроса за "не са много скъпи" смея да твърдя, че не са и евтини или по-точно явно колко скъпо е понятие относително. За моята G2ка имам и широкоъгълна приставка и Теле приставка като едната е $100, другата $140 долара, като имаш в предвид, че това са най-евтините. Телеконверторите започват от $140 нагоре ( и то за USA говоря)[smilie5]

Дата:   21-01-04 18:48

Освен това, има възможност за добавяне на оптика на М42, а Pho[smilie3]
Да ти се похваля - лайката добавих аксесоар -телеприставка..Sony (от Sony 35 кинокамера)!?! Въпрос на пръстен. Иначе такова аксесоарче, освен че няма по нашите ширини, а само широка приставка за Панасоник, и тя струва колкото 2 Мп. апарат [smilie8] Бони...какви колеги лоши имаш.

Дата:   21-01-04 18:50

Mi kvo da napravia...

Автор: Ronson   
Дата:   21-01-04 18:50

Mobby_Dick ти май не си снимал ски скок със стабилизирана оптика, щом правиш такива предположения [smile]

първа  назад  1     всички  напред  последна