Автор: boni
Дата: 21-01-04 13:50
Здрасти,Лукче !
Чак ревю няма да пиша ,ама поне ще си кажа мнението.
За съжаление нямам опит с Минолта Dimage 7H и не знам много за него ,но доколкото съм чел
e по лош от 717 като динамика,бързина и шум.
Другите 2 апарата ги познавам доста добре. Снимал съм със 717,а 707 имах близо година.
С G2 също само съм снимал,но пък в момента имам G3
Ще кажа първо какви са предимствата на G3 спрямо 717,а после и недостатъците .
Предимства на Г3 :
1 . Най-голямото предимство е наличието на RAW формат.Само който е ползвал Фотошоп 8 и е обработвал РАВ файлове знае за какво става дума.Все едно имаш непроявен негатив и с него можеш да правиш каквото си искаш = да го пушнеш,да го отслабиш и т.н. Можеш да регулираш цветността,без това да доведе до неприятни цветни шумове и артефакти,можеш да използваш уникалните филтри за изчистване на цветния шум ,можеш да коригираш хроматичната аберация на обектива и много други неща. В резултат получаваш чудесен файл без гаден шум,дори и на 400ИСО и с настройки по твой вкус.Липсата на РАВ в 717 вече е достатъчна предпоставка да не го предпочета пред Г3
2. Малкия размер позволява да си го мъкна навсякъде с мене в джоба на якето.
3. Дисплея се върти на всички страни.
4.Бачка с много видове Канонски светкавици и ги контролира както ЕОС – ите.
5. Има много по-спокойно изображение от 717 с много по-филмов вид и много по-ниско ниво на шум,особено в сенките. (На никончо Ф100 му демоснтрирах веднъж как дори и в гадните сенки при 400% интерполация не се забелязва шум)
6. Има интервалометър
7 . Има вграден ND филтър – това е много важно,защото като го използваш можеш дори и в много слънчев ден да включваш бавни скорости.Ефективно ти прави все едно че имаш 15 ИСО
7 .Повече кадри в серййна снимка (Сонито са само 3 )
8. По мое мнение като динамика е по-добър от 717
Недостатъци:
1. 4мп срещу 5мп
2. По бавно записва файловете и изобщо е по-бавен от 717
3. Много по-лош фокус на тъмно
4. Няма лазери,холограми и т.н. глезотии
5. Няма възможност за кроп и ресайз направо в апарата
6. 4х оптично варио (бленда 2-3) срешу 5х (бленда 2-2.4 ) за Сонито
7. Sony 717 е с обектив,който не се вади от тялото,което е + за бързината и здравината,но е – за компактността.
С една дума Г3 ми харесва повече като качество на картината – има много по-филмов вид от 717. За себе си мога да кажа че го предпочитам твърдо пред 717.
Преди имах 707 и след като си купих Никон Д100 бях щастлив от огромната разлика в качеството. В момента имам Г3 и Никон-а ми седи в шкафа ,чак се чудя дали да го продавам.
Качеството на картината на Г3 при 50 до 100 ИСО ме удовлетворява напълно.Най –ме кефи ,че няма грам шум ,докато Сонито вкарваше доста хроматичен шум в сенките особено.
В четвъртък ще донеса 20х30 от Будапеща.
Радвам се ако съм ти бил полезен !
Поздрави,
Бони
|
|