Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Sony DSC p43 Vs. Konica Minolta G400
Автор: spider   
Дата:   12-09-04 01:25

Кой от двата е по-добър? На приблизително еднаква цена са.Sony-то няма оптично варио, но прави перфектни снимки които после се зуум-ват от PC-to без влошаване на качеството.Дизайна е много добър..Minoltata е с 3 оптичен и 2 цифров зуум... с литиево-йонна батерия което е добре до момента когато ти се наложи да я смениш.. дали изобщо ще се намери и няма ли да е много скъпа? Кой апарат ми препоръчвате да си взема ?

Отговори на това съобщение
 Re: Sony DSC p43 Vs. Konica Minolta G400
Автор: cristo   
Дата:   12-09-04 01:30

"снимки които после се зуум-ват от PC-to без влошаване на качеството"
я пък ти!!!

Автор: stoevmobile   
Дата:   12-09-04 01:36

[smilie18] [beer]

Дата:   12-09-04 01:41

Много забавно... сигурно има влошаване на качеството но за любител като мен то е незабележимо.(Днес снимах с въпросното sony качих няколко снимки на pc,увеличих снимката три пъти и не забелязах разваляне на качеството)Ако някой иска да ми помогне да напише нещо смислено не като предните 2 безмислени поста.

Публикацията е редактирана (12-09-04 01:41)

Дата:   12-09-04 01:58

spider, не се сърди бе, човек, ама онова "Minoltata е с 3 оптичен и 2 цифров зуум" много ме изкефи! За цифровия зум де![smile]
Напомни ми за онази камерка на HP Photsmart 945, дето имала х8 оптичен и х7 дигитален зум, или като цяло е х56 [smilie5]
[shtrak] [beer] [shtrak] [beer]

Дата:   12-09-04 03:00

Е кое те е изкефило? Трябва да има повече цифров zoom ли? В крайна сметка ще си кажеш ли мнението кой от двата апарата по ти харесва [smile] Или ако можеш да ми препоръчаш нещо по добро за тези пари

Автор: GuruMMX   
Дата:   12-09-04 03:21

foruma verno e stanal veseljashki eheh :) [beer] [shtrak]

Дата:   12-09-04 03:34

GuruMMX, [beer] [shtrak] [beer] [shtrak]

Автор: cristo   
Дата:   12-09-04 14:34

тази тема трябваше 2 дни по-рано да я пуснеш - в петъка [smilie18]

spider, четеш ли темите във форума? а? а обръщаш ли внимание как хората говорят за кристални снимки, за това как "твърдите" обективи дават по-добро качество от зумувете? за това как зумовете "мажат"? а?
а ти тук говориш за дигитален зум - остави го това на Джеймс Бонд, и ония дето дигитално увеличават спътникови снимки та чак успяват да видят номерата на колите! `баси дигиталния зум! ми то ако това беше така кой ли щеше да купува обективи за по 5000$??? отива спортния фотограф на стадиона с телефон Самсунг с дигитална камера, снима, после на РС-то и кеф [smilie5] голем кеф [smilie5]

как мислиш че действа дигиталния зум? просто от един пиксел прави няколко и в крайна сметка в изображението нямаш повече информация, а повече обем. и когато увеличиш една снимка 4 пъти (двойно по хоризонтала и двойно по веркитала) от всеки пиксел стават 4 пиксела, като програмата (или диг.зум на апарата) сравнява даден пиксел със съседните и прави пладко преливане между тях. да, ама ако точно там в картината трябва контраст, а не преливане, какво става? става мазало! пример - минаваше веднъж покрай блока една девойка много готина, едни гооолеми бомби, та аз веднага скокнах за апарата, всичките зумова на макс... направо и залепих циците на дисплея :) и снимам [shtrak] [shtrak] [shtrak] и хем подпрях апарата за опора, за да не трепери, че аз се бях разтреперил целият :) и после от този дигитален зум какво мислиш че видях - нищо!!! плоска, плоска... съсипах хубавата жена, както се казваше в един виц. [smilie5]
има обаче едни професионални програми, и тук миналата сезмица някой пак беше споменал една такава, но не мога да открия темата - те се стараят малко повече, като анализират изображението се опитват да предположат къде трябва контраст и къде плавно преливане. но това са програми за компютър, а не дигитален зум. освен това, едно е да прадположиш, едно да знаеш.

Та така -доколкото можах и доколкото разбирам се опитах да те "светна". Дано съм успял, че иначе язък за писането.

Автор: OneEnthusiast   
Дата:   12-09-04 15:45

Още малко се бръкни за Samsung V4000/Canon A70.

Дата:   13-09-04 11:35

cristo, мерси.Схванах за какво ми приказаваш и съм съгласен...ама мама му стара какъв шибан апарат да си взема от 3 месеца все се интересувам и 20 човека ми казват 20 различни неща...знам че добрите апарати са скъпи, но аз не съм професионалист искам сносни снимки (ще използвам апарата най-вече по мачове, снимки с приятели и т.н.).Бях се хвърлил на едно sony с оптичен zoom 3x но като го видях как ми мисли докато зум-ва и веднага се отказах...освен Konica Minolta G400 друго незнам какво да избера.Ще съм благодарен ако някой ми помогне (разполагам с максимум 470 лв)Накрая ще ги изпия тея пари [beer]

Публикацията е редактирана (13-09-04 11:39)

Автор: sd   
Дата:   13-09-04 11:39

Ако имах 480 излишни лева Minolta - та вече щеше да е в джоба на ризата ми при цигарите.

Автор: carl_cox   
Дата:   13-09-04 12:08

vzimai Minolta Z1

Автор: asahi   
Дата:   13-09-04 12:23

Spider, вземи си Самсунче - V4000 или V5, каквото ти допадне. Ако не ти стигат парите изчакай още два месеца - цените падат, а и ти ще добавиш нещо.
Относно оптичния зум - той не само приближава/отдалечава, ами и променя перспективата в снимката. Това с приближаването може и пеш да го направиш - отиваш при момата, искаш и огънче, щрак една снимка, ама тя не пушила, много важно - и аз не пуша, ама нямам и дигитален зум...

Дата:   13-09-04 12:25

carl_cox,на мен ми е чудно как апарат с толкова голямо оптическо увеличение струва само 480 лв. Все пак става дума за 10х.А светкавица има ли Z1 или отделно я взимаш.Щото ако е отделно излиза солено.

Дата:   13-09-04 12:33

asahi, сериозно се замислям за samsung v4000 :)

Автор: bounce   
Дата:   14-09-04 08:31

Sony DSC P43 няма възможност да снима на 2Mpx, t.e. около 1600x1200.
Аз като го видях колко е малък и симпатичен и бях готов да го взема вместо P52, обаче липсата на 2 Мpx си оказа решаващо влияние, тъй като аз снимам предимно на 1600x1200.

Дата:   14-09-04 20:47

sd,
"Ако имах 480 излишни лева Minolta - та вече щеше да е в джоба на ризата ми при цигарите"

[smile] големи джобчета имаш май на ризата[smilie5]
[beer] [beer] [beer]

Автор: solo5   
Дата:   14-09-04 20:55

Z1 [smilie24]

първа  назад  1     всички  напред  последна