Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Mnogo molia za edin savet !
Автор: casparcho1   
Дата:   27-09-06 08:47

МНого Ви моля които по разжира да ми даде следния съвет. Приятелката ми е в САЩ и ще си взимаме видеокамера SONY DVD 505 4 MP и са и казали от 1-2 места 4е няма да може да се използва в БГ че нямало да я четът DVD плеярите...що годе разбирам от камери и недоумявам защо да не може. Точно и за казвали заради системите там ПАЛ СЕКАМ ..но не ми се вярва нали запива в DVD формат който би трябвало да е еднакав ? Много ви моля да ми дадете съвет че имаме 2 дни на размисал само .Благодаря пердварително.

Отговори на това съобщение
 Re: Mnogo molia za edin savet !
Автор: ivo_13   
Дата:   27-09-06 08:53

ZARADI REGIONALNITE KODIROVKI NA DVD-TO, MOZE DA NE SE 4ETE

Автор: dent   
Дата:   27-09-06 09:51

Случи ми се една подобна камера! Аз все още не мисля че ДВД записващите камери са много удачни! Провери внимателно колко диска може да запише камерата!!! И друго да има изход най-добре 1394 тогава нямаш грижи - от камерата на компютъра и се печеш каквото искаш!

Автор: ken   
Дата:   27-09-06 09:56

DVD cam [smilie23] [smilie23] [smilie23] [smilie23] [smilie23] не се набутвай !!! или лента или твърд диск.

Автор: peshovec   
Дата:   27-09-06 10:00

все пак камерата трябва да записва някъде...:)

или е на дигитална касеткта или е на dvd,
като е на dvd е малко мътна хавата, sony например си признават че dvd-тата може да не се четат от всички sony player-и... (мисля вече масово има и на hdd:)

относно pal (europe) и ntsc (usa)
разликата е във резолюцията (ntsc има малко по-малко редове) и във цветната кодировка

почти всеки съвременен телевизор който съм виждал разбира и ntsc цветове (по-ограничено откъм източници спрямо pal),

аз лично препоръчвам вариант със minidv касетки (dvd звучи доста по-лесно и удобно, на на практика не винаги е точно така), недостатък е че след запис, материала трябва да се прехвърли и обработи (отнема време и буферно място на hdd), но пък имаш доста големи възможности в контрола на изходния резултат (dvd, svcd, xvid, etc....), можеш и да направиш deinterlace, като свикенш малко, ще го настройваш и пускаш през ноща, а на сутринта ще го имаш готово...

p.s. сензора на моделите за europe, и за usa според мене е един и същи, така че не е зле да се провери във менюто, дали pal и ntsc подлежат на договорка (въпреки че цветовите кодировки не се отнасят за цифров сигнал, т.е. откъм цвят не е фатално)

Автор: simbon4o   
Дата:   27-09-06 10:06

на компютър с DVD-ROM всичко се чете [smilie5] а иначе наистина по-добре диск или лента.

Автор: _koko_   
Дата:   27-09-06 19:06

Мисля, че няма да имаш никакъв проблем с двд-та правени от тази камера.Няколко пъти вече, чрез торент системата, свалям двд филми, от международни тракери, които са на система NTSC (ползвана предимно в сащ) и ги гледам на съвсем обикновен двд плеър и нямам проблеми. Друг е въпроса дали телевизора ти има тази система. Повечето телевизори произведени през последните 5-6 години имат NTSC.

Автор: Wildkid   
Дата:   27-09-06 19:12

Коко, брат - свалените ДВД-та са с махнати всички видове защити и кодировки! Не мога да твърдя със сигурност, но предполагам това имат предвид като казват за проблеми с разчитане на ДВД-та записани с американски камери - възможно е гадовете да са набутали "вграден" регионален код! Не е проблем такъв код да се махне, но няма как да стане от готово ДВД - трябва презапис, а това автоматично ти губи смисъла от камера, записваща направо на ДВД-та! Аз лично не съм убеден, че би имало проблем, но е ВЪЗМОЖНО - а щом е възможно е тъпо да се рискува, още повече, че лично според мен не е кой знае какво предимство камератат ти да пише на дискове! За цените, на които вървят, може да се вземе дигитална камера с 3 ССД матрица, което е доста по-оферта - качеството е забележимо по-добро! Аз не бих се набутал с печаща камера - имам повече доверие на компа си!

първа  назад  1     всички  напред  последна