Автор: peshovec
Дата: 27-09-06 10:00
все пак камерата трябва да записва някъде...:)
или е на дигитална касеткта или е на dvd,
като е на dvd е малко мътна хавата, sony например си признават че dvd-тата може да не се четат от всички sony player-и... (мисля вече масово има и на hdd:)
относно pal (europe) и ntsc (usa)
разликата е във резолюцията (ntsc има малко по-малко редове) и във цветната кодировка
почти всеки съвременен телевизор който съм виждал разбира и ntsc цветове (по-ограничено откъм източници спрямо pal),
аз лично препоръчвам вариант със minidv касетки (dvd звучи доста по-лесно и удобно, на на практика не винаги е точно така), недостатък е че след запис, материала трябва да се прехвърли и обработи (отнема време и буферно място на hdd), но пък имаш доста големи възможности в контрола на изходния резултат (dvd, svcd, xvid, etc....), можеш и да направиш deinterlace, като свикенш малко, ще го настройваш и пускаш през ноща, а на сутринта ще го имаш готово...
p.s. сензора на моделите за europe, и за usa според мене е един и същи, така че не е зле да се провери във менюто, дали pal и ntsc подлежат на договорка (въпреки че цветовите кодировки не се отнасят за цифров сигнал, т.е. откъм цвят не е фатално)
|
|