Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 За търсещите химикали за черно/бяла
Автор: adonchev   
Дата:   17-09-06 14:51

Успях да си извоювам оферта от А&О Imaging - новият собственик на поделението на AGFA за химикали. Става въпрос за Rodinal, Rodinal special, Studional, Refinal, Neutol PLUS, Neutol NE, Neutol WA, Agefix, Agepon и Viradon NEW. Уловката ек, че количеството което трябва да купя за да ги накарам да се размърдат е множко за сам човек. Повече информация за продуктите и цените ще намерите тук .
Та въпросите ми са: "Има ли желаещи да направим кооперация и да купим каквотои ни трябва? На кой какво му трябва и колко?"
Посочената цена е за една единица, но трябва да бъде закупена поне една опаковка. В пред-последната колона е отбелязано колко единици има в една опаковка, а в колона "Description" е указано колко бройки има в една единица. Например в една единица Родинал има 6 бр. Х 500 мл., а в една опаковка има 3 такива единици. Т.е. може да се купят най-малко 18 бр. Х 500 мл. Родинал. За сведение за нямащите опит с него той се употребява разреден от 1:50 до 1:150. Животът на концентрата е почти неограничен. Поне аз не съм чувал или виждал развален Родинал.
Цените са без ДДС!
Трябва да кажа, че аз лично намирам химията на AGFA за една от най-добрите на пазара! Особено Родинал-а!
Мисля че не е необходимо да купуваме от всичко.
[beer]

Отговори на това съобщение
 Re: За търсещите химикали за черно/бяла
Автор: GenaDP   
Дата:   17-09-06 15:08

А цената за какво е - единица или опаковка?

Автор: MAX-1   
Дата:   17-09-06 15:47

Мен ме интересува : BVL2E - 10 x 125ml. BVL3G - 6 x 500 ml. i 5JC M6- 6x 500 ml. RODINAL Това е за черно-бяло , негативно проявяване

Автор: eXile   
Дата:   17-09-06 16:04

Мен ме същото като max-1.
Ще ми трябва в доста по-малки количества отколкото на него, за това викам да си раздели една опаковка по някакъв начин? И без това сме комшии.

Дата:   17-09-06 16:23

Цената е за единица! [smilie21]
(Дано съм разбрал правилно! Ще го потвърдя в понеделник!) [beer]

Автор: Nikon_F2   
Дата:   17-09-06 17:40

[smile] donchev[smilie24]
Ще събера оферти от клуба.!
[beer]

P.S.РазваленRodinalсъм виждал много пъти! и не смо аз.[smilie6] Утаявт се някакви кристали и резултатът е 0.[beer]

Автор: zoomaniak   
Дата:   17-09-06 18:50

аз си праскам само на темакс и съответно на темакс проявителят и докато го свърша ще мине поне 6месеца че и повече [smilie5] [smilie5] [smilie5]

Автор: karavelov   
Дата:   17-09-06 18:57

Тези кристали дето се утаяват в родинала (преципитат му се вика по научному) сталбилизират разтвора, не е развален!

Автор: icikonti   
Дата:   17-09-06 19:06

Хубаво предложение , но ще въздържа за сега!
Мъните .... [beer]

Автор: Nikon_F2   
Дата:   17-09-06 19:10

Каравелов, дълбоко грешиш! Пробвали сме неведнъж![smilie23]
Резултатите винаги са били едни и същи:[smile] [smile] Непроявен филм.
Не знам как е за Rodinal на AGFA, но за на ГДР-Rodinala съм сигурен.[beer]

Публикацията е редактирана (17-09-06 19:12)

Автор: karavelov   
Дата:   17-09-06 19:37

ОК, може, аз един чешки R09 ми беше прециритирал, но нямах проблеми с него.

Дата:   17-09-06 20:51

icikonti аре бе, в тебе ми беше надеждата. Не искам да си мислите, че трябва да купите по опаковка или пък единица за да участвате. Нека има и бройки! Ще ги сглобим някакси! Аз съшо ше взема ако съберем за поръчка. Ше взема толкова, че да закръгля бройката! Родинал-а на АГФА не се е произвейдал в ГДР. Само в западна!, но за да намаля риска събирам групата! zoo не се цепи! Скоро няма пак да има! [beer]

Автор: MAX-1   
Дата:   18-09-06 09:34

Само не разбрах , откъде и как ще се получат [smilie11]

Автор: feon   
Дата:   18-09-06 10:21

аз също ще се въздържа, освен това този родинал на фома не е ли същата формула като агфа родинал?

Дата:   18-09-06 10:52

MAX, Ще ги поръчам при българския представител за химия на АГФА и той ще ги внесе. (Да речем грубо - един месец след поръчката!) Feone рецептата на Родинал-а на АГФА се различава от тази на всички останали п-аминофенол хлорид базирани проявители. Те са направени по пред-WW2 рецепта на т.нар. оригинален Родинал. АГФА доразраборва технологията и пази промените в тайна. Има разлика. Работил съм и с оригинален и с АГФА.
Мислете! Ще изчакам до края на тази седмица, после ако не сме се събрали достатъчно хора, ще търся друг вариант. Края на работата по новата ми лаборатория вече се вижда и не искам да ми се налага да чакам доставки във време когато вече ще мога да работя. Най-вероятно ще купя химикали и ще си бъркам сам бульоните! Апропо. Някои да има източник на 60% р-р на Амониев Тиосулфат? ........
[beer]

Автор: niavaah   
Дата:   18-09-06 12:48

Аз пък мъкна от рентгена ... [smilie7] [smilie8] кодак някъф [smilie21]
ам е ноо шантав ;)
освен тфа с висок PH и кат го ползват става тъкмо за филмите и хартията [smilie19]

Автор: P_A_D_D_G   
Дата:   18-09-06 13:39

Таня..... Ако идваш за изложбата във Варна айде да ми доснесеш малко от товоя пейнкилер да го пробвам къв АртЪ прави

Автор: niavaah   
Дата:   18-09-06 13:43

собре ш'ти замъкна [smilie7]

Автор: Peacemaker   
Дата:   18-09-06 14:06

i az ne sym vizdal razvalen Rodinal....

Daze 1 poznat imasche v mazeto OTVORENA butilka , kojato e stojala pove4e ot 3 godini otvorena....na zvjat besche ...boza, no nikakyv problem pri projavjavaneto!
[smile]

Автор: peter46   
Дата:   18-09-06 18:59

Никога не сам 4увал за развален Р-09,а това е любимият ми прояавител/заедно с АТОМАЛ/.С него съм работил около 30 год.Дори ако се разреди 1;10 става и за фотохартия или принтон/ако някой от от по младите колеги не знае-това е контрастен материал за ситопе4ат/.Може да се разрежда до 1;200-за много дребнозърнесто проявяване на филм.Имам от този проявител-Р-09 половин гардероб с опаковки от по 0.500мл и от по 1л.-и понеже нямам никакъв проблем с него-много си го уважавам.Затова го препоръ4вам горещо на всеки,А за това,4е в някой опаковки стават кристали-потопете го в горе6та вода.
Заб.АТОМАЛ=А-49

Публикацията е редактирана (18-09-06 19:43)

Дата:   19-09-06 21:26

Get'up'paaaa...
[smilie18]

Дата:   24-09-06 11:49

Поради липса на интерес предложението ми отпада! [smilie2]

Автор: GenaDP   
Дата:   24-09-06 14:01

Да обобщим - сякой сам ще се спасява, както досега...

Дата:   24-09-06 20:49

Ъхъ, сега намери да се обадиш! По-рано не можа ли...?

Автор: icikonti   
Дата:   25-09-06 13:38

adonchev -колко струваше RODINAL 09 250 мл с доставката ?Линка не работи....[beer]

първа  назад  1  2     всички  напред  последна