Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Моите критерии при оценка на дадена снимка
Автор: valjo   
Дата:   15-09-06 13:19

Първо трябва да спомена, че става въпрос за снимки, които съм отворил, а не за умалените изображения.

0: нито коментар, нито оценка, съжалявам, че съм си загубил времето да я отворя, някоя боза

1. без коментар, но с оценка "не гласувам". Това не е лоша снимка, в нея има интересен мотив или впечатляващ модел, но примерно, не е фокусиран или качеството на кадъра страда по друга причина. Допускам обаче, че авторът може да е вложил своето разбиране за добра снимка и просто вкусовете ни се различават. Така например съм виждал автори, които съзнателно предлагат разфокусирани снимки. Все пак не съжалявам, че съм я отворил.

2. без коментар, оценка "бронз"
3. без коментар, оценка "сребро"
4. без коментар, оценка "злато"
Последните три оценки са за добри или много добри творби, в които критерият ми за качество е изпълнен в по-малка или по-голяма степен, но които обаче не предизвикат тръпка у мен. Вярвам, че чрез тези три оценки авторът ще бъде съответно поощрен за вложените усилия.

5. оценка "злато" плюс коментар. Този автор трябва да се гордее със творбата си.

6. Добавяне в "любими". Смятам, че всеки автор по света би се гордял с такава снимка. Самият аз бих искал да мога някога да правя точно такива снимки. Такава снимка предизвиква определена тръпка вътре в мен. Няма значение каква реакция предизвиква - усмивка, гняв, замисляне и т.н. Причините могат да бъдат - интересен или вълнуващ мотив и оригиналният начин, по който авторът е погледнал при изобразяването му в творбата, очарователен модел, хванатият миг. Въздействат ми също добрата обработка (вкл. софтуерна), подходощото тониране, избраният оригинален ракурс. Харесвам фокусирани изображения на главния мотив, дори с леко приложено шарпване.

Ами това е.

Преди да сте се втурнали да гледате кои снимки съм добавил в "любими", да се разберем, че съм разгледал само една малка част от снимките в албума, поради разбираеми причини - техния голям брой и ограниченото ми време за достъп до интернет. Други снимки не съм добавил, макар, че са заслужавали, по времето, когато още нямаше такава възможност, а по-късно авторите са ги махнали от профила си.
Поздрави!

Отговори на това съобщение
 Re: Моите критерии при оценка на дадена снимка
Автор: canonio   
Дата:   15-09-06 13:39

Редактирах
Исках да покажа ASCII фигурка, ама не ми хареса как стои....

Публикацията е редактирана (15-09-06 13:41)

Автор: solo5   
Дата:   15-09-06 13:46

Автор: valjo
Дата: 15-09-06 13:19

5. оценка "злато" плюс коментар. Този автор трябва да се гордее със творбата си.
може би да се гордее, че си гласувал със злато за него [smilie5]

6. Добавяне в "любими". Смятам, че всеки автор по света би се гордял с такава снимка. [smile]

Не се впрягай, не е заяждане, но просто начина по който си построил изреченията [smilie5] [beer]

Автор: superfly   
Дата:   15-09-06 21:42

[smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: mrtn   
Дата:   15-09-06 22:02

[smilie24]

Автор: Mobby_Dick   
Дата:   15-09-06 22:14

Ами хубаво.
Подхождаш сериозно [smilie24]

Само не видях критика или препоръка как изразяваш. нали много тук смятат, че трябва да има конструктивна критика [smile]

първа  назад  1     всички  напред  последна