Автор: valjo
Дата: 15-09-06 13:19
Първо трябва да спомена, че става въпрос за снимки, които съм отворил, а не за умалените изображения.
0: нито коментар, нито оценка, съжалявам, че съм си загубил времето да я отворя, някоя боза
1. без коментар, но с оценка "не гласувам". Това не е лоша снимка, в нея има интересен мотив или впечатляващ модел, но примерно, не е фокусиран или качеството на кадъра страда по друга причина. Допускам обаче, че авторът може да е вложил своето разбиране за добра снимка и просто вкусовете ни се различават. Така например съм виждал автори, които съзнателно предлагат разфокусирани снимки. Все пак не съжалявам, че съм я отворил.
2. без коментар, оценка "бронз"
3. без коментар, оценка "сребро"
4. без коментар, оценка "злато"
Последните три оценки са за добри или много добри творби, в които критерият ми за качество е изпълнен в по-малка или по-голяма степен, но които обаче не предизвикат тръпка у мен. Вярвам, че чрез тези три оценки авторът ще бъде съответно поощрен за вложените усилия.
5. оценка "злато" плюс коментар. Този автор трябва да се гордее със творбата си.
6. Добавяне в "любими". Смятам, че всеки автор по света би се гордял с такава снимка. Самият аз бих искал да мога някога да правя точно такива снимки. Такава снимка предизвиква определена тръпка вътре в мен. Няма значение каква реакция предизвиква - усмивка, гняв, замисляне и т.н. Причините могат да бъдат - интересен или вълнуващ мотив и оригиналният начин, по който авторът е погледнал при изобразяването му в творбата, очарователен модел, хванатият миг. Въздействат ми също добрата обработка (вкл. софтуерна), подходощото тониране, избраният оригинален ракурс. Харесвам фокусирани изображения на главния мотив, дори с леко приложено шарпване.
Ами това е.
Преди да сте се втурнали да гледате кои снимки съм добавил в "любими", да се разберем, че съм разгледал само една малка част от снимките в албума, поради разбираеми причини - техния голям брой и ограниченото ми време за достъп до интернет. Други снимки не съм добавил, макар, че са заслужавали, по времето, когато още нямаше такава възможност, а по-късно авторите са ги махнали от профила си.
Поздрави!
|
|