Автор: mia
Дата: 12-09-06 23:59
Автор: n1x0n
Дата: 09-09-06 21:08
"Българско Фотографско Сдружение", намират се на ул. Будапеща, малко преди Сливница. Имат един Imacon и оператор, който знае как да работи с него.
Автор: milen
Дата: 11-09-06 16:31
Дам аз сканирам в Българско фотографско сдружение. Качеството е под контрол! Ако клиента държи- може да присъства на сканирането. Скенера е Имакон и цените приемливи- по ниски са от Фатум, но неможе да се сравняват и с кварталното фото (както и качеството). Наистина е по- добре диапозитивите да се сканират и да се принтат.
А иначе се намираме на Будапеща 68 ;)
а сега малко коментар на един безпристрастен юзър на въпросното сдружение и на въпросния оператор...
Не се и съмнявам, че Милен е голяма работа. Най-малкото - след препоръка от Жоро Неделчев, който за мен е безспорен професионалист и рече ли, че някой е добър, то значи, че е добър...
обаче - какво все пак получава "редовияТ" юзър като мен, отивайки при Милен, макар и с препоръката на Жоро (повече от всичко на света мразя препоръките когато отивам някъде като клиент за да си дам парите, болна ми е тая тема булгаристанска, но... даже и препоръките не помагат всякога в Булгаристан)... но да не се отвличам... та - срещу 5 лева - един голям 70-80 МВ TIFF, който съдържа всички кадри от филма... няма да говоря за неудобствата на обработване на такъв файл, нито за размерите на отделното кадърче - някъде около 950 пиксела по дългата страна идат... познай какво се печата от такъв файл - няма да коментирам въобще... всичко това добре, добри ми приятели, хайде, да речем - правиш си някакъв сакатичък архив - срещу 5 лева на филм, повтарям - цени отпреди две години - тогава ходих за първо и последно там, това как да е - но за шума и боклуците, промъкнали се в скана - нямам какво да кажа, тук си позволявам да пусна едно кропче от един такъв файл - едно към едно, само съм го конвертирала в jpeg, за да го кача във фотозоната, повярвайте - това е ОРИГИНАЛЪТ, точно така изглежда един Миленов скан, направен за "редови" клиент - имам 7 такива файла..., разбира се по-късно си сканирах филмите другаде...
https://photo-forum.net/static/forum/2006-09/ainx7915.JPG
http://photo-zona.net/index.php?APP_ACTION=DISPLAY_IMAGE_BIG&IMAGE_ID=38167
Преценете сами дали си струва хвалбите, и дали няма да ви е сто пъти по-обидно, че сте получили такава "услуга" от човек, който умее да сканира, но очевидно не си е направил труда за някого като вас...
|
|