Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Среден формат - проявяване, сканиране, копиране ???
Автор: todorov   
Дата:   08-09-06 15:09

Здравейте, преди малко ми се обади един мой приятел, който от 8 години не се е връщал в България. Сега си идва за 2-3 месеца, за да снима есента. Използва предимно среден формат и се интересува къде може качествено да прояви, сканира и копира негативи и диапозитиви в София. Ако можете да посочите и цени ще съм Ви още по-благодарен. Благодаря предварително от негово име!!!

Отговори на това съобщение
 Re: Среден формат - проявяване, сканиране, копиране ???
Автор: Junior   
Дата:   08-09-06 15:47

kaji mu: "Welcomo to Bulgaristan" i da ne se otchaiva....

Proiaviavane diapozitiv, negativ - na naklona sreshtu operata

Skanirane dipaozitiv - da zabravi
Skanirane negativ - nikade ne go praviat dobre, a i e baia skapo... (nai-dobre: Dekov i moje bi Konikata sreshtu kolonite)...
S tri dumi: da si kupi skener

Kopirane negativ - nai goliamo vazmojno kopie 20x20 sreshtu operata... t.e da zabravi za kopirane, po-dobre da pechati skanirano izobrajenie...

Kopirane diapozitiv - izobshto za zabravi!!!!

ta s edna duma da si spomni kakvo pisheshe v patevoditelia na galakticheskia stopadjia...

Дата:   08-09-06 15:55

Айде бе - не може да е толкова отчайващо. Все някъде трябва да ги вършат тия работи [smilie11]. Ако снимаше лайка формата - аз щях да си му кажа кое - как ! Ама среден ...???

Автор: gecata   
Дата:   08-09-06 16:09

Junior , изхвърли се като Ч...я на пясък!Ко толкоз не си харесваш БГ-то?
Аз пък ще ти кажа че не само в София, но и в провинцията има качествено проявяване, сканиране и дори копиране на средни формати.
Тодоров изпращам ти Л.С.

Дата:   09-09-06 00:08

Ай де - само двама-трима в този форум ли снимат среден формата [smilie11]

Автор: otvorenia   
Дата:   09-09-06 14:44

Еми 'Кодак' на Витошка до Мобилтел, преди дето беше Магура. Дори г-н Арабаджиев съм виждал там преди години.

Май и на ул. Шипка на гърба на Униврситета като подминеш спирката и гледаш отдясно

Автор: karavelov   
Дата:   09-09-06 14:58

на баира до операта

Автор: n1x0n   
Дата:   09-09-06 15:29

Места за качествено сканиране има доста: Фатум, БФС, АЯ, Булгед...
За печата - препоръчвам да си принти от сканираните файлове, за да не реве после.

Автор: scrap   
Дата:   09-09-06 15:34

някой може ли да каже как вървят горе-долу цените при сканирането?

Автор: sto13   
Дата:   09-09-06 19:14

Въпросче към "n1xon":
Моля за малко повече информация,
Фатум, АЯ и Булгет ги знам, а кои са БФС,

Автор: n1x0n   
Дата:   09-09-06 21:08

"Българско Фотографско Сдружение", намират се на ул. Будапеща, малко преди Сливница. Имат един Imacon и оператор, който знае как да работи с него.

Дата:   09-09-06 22:02

Благодаря на всички! [beer]

Автор: muu   
Дата:   09-09-06 22:47

ka4estveno proqvqvane na C-41 i E-6 kakto kaza junior na rakovski sre6tu operata /MASTER LAB/
za skan nixon e kazal...
masterlab ima registraciq vuv foruma pod su6toto ime,samo ne pomnq kato edna duma li be6e ili dve.prez tursa4kata se namira,6te dadut i ceni...

Автор: Junior   
Дата:   09-09-06 23:07

да, разбира се за Имаконите нищо не съм споменавал, ама там цените не са за ежедневни фотография... само ако поръчката може да ги изплати....
А Gecata да го духа...

Автор: samy   
Дата:   10-09-06 18:20

За добро ръчно копиране с формати от негативи от 24-36 до 9-12 при Дора Стоева тел.862-27-88,0885-012-546,по всяко време.

Автор: samy   
Дата:   11-09-06 09:41

Тодоров , среден формат се снима лредимно от професионалисти,които ценят работата си.Впроса ви не е за този форум от любители. Раковска е единственото място ,където проявяват що годе добре Е-6 и С-41,разбира се имам предвид йобо проявяването.Резултатите не винаги са еднакви,но у нас друго няма.Изборът на вашия колега е да прояви филмите си там от където идва.

Автор: explorer   
Дата:   11-09-06 15:30

Тодоров , среден формат се снима лредимно от професионалисти,които ценят работата си.Впроса ви не е за този форум от любители

Това изказване е направо обидно. Аз например все още снимам среден формат диапозитив (покрай цифровото и даже 35мм понякога), и си проявявам диапозитивите на фотото на Кодак на Шипка, което много хора тук избягват, но аз лично не съм имал проблеми с тях. Аз си ги сканирам сам, но има много места където предлагат барабанни скенери и т.н.

Ако твоят човек се интересува и къде може да купи средноформатни филми (Фуджи например) - има във фотото на ул. Голаш.

Автор: milen   
Дата:   11-09-06 16:31

Дам аз сканирам в Българско фотографско сдружение. Качеството е под контрол! Ако клиента държи- може да присъства на сканирането. Скенера е Имакон и цените приемливи- по ниски са от Фатум, но неможе да се сравняват и с кварталното фото (както и качеството). Наистина е по- добре диапозитивите да се сканират и да се принтат.
А иначе се намираме на Будапеща 68 ;)
между другото май има вече Дурст Ламбда в София!

Автор: MAX-1   
Дата:   11-09-06 18:16

Аз сум един от клиентите на Милен и [smilie24] , за качеството !

Автор: mia   
Дата:   12-09-06 23:59

Автор: n1x0n
Дата: 09-09-06 21:08

"Българско Фотографско Сдружение", намират се на ул. Будапеща, малко преди Сливница. Имат един Imacon и оператор, който знае как да работи с него.

Автор: milen
Дата: 11-09-06 16:31

Дам аз сканирам в Българско фотографско сдружение. Качеството е под контрол! Ако клиента държи- може да присъства на сканирането. Скенера е Имакон и цените приемливи- по ниски са от Фатум, но неможе да се сравняват и с кварталното фото (както и качеството). Наистина е по- добре диапозитивите да се сканират и да се принтат.
А иначе се намираме на Будапеща 68 ;)

а сега малко коментар на един безпристрастен юзър на въпросното сдружение и на въпросния оператор...

Не се и съмнявам, че Милен е голяма работа. Най-малкото - след препоръка от Жоро Неделчев, който за мен е безспорен професионалист и рече ли, че някой е добър, то значи, че е добър...
обаче - какво все пак получава "редовияТ" юзър като мен, отивайки при Милен, макар и с препоръката на Жоро (повече от всичко на света мразя препоръките когато отивам някъде като клиент за да си дам парите, болна ми е тая тема булгаристанска, но... даже и препоръките не помагат всякога в Булгаристан)... но да не се отвличам... та - срещу 5 лева - един голям 70-80 МВ TIFF, който съдържа всички кадри от филма... няма да говоря за неудобствата на обработване на такъв файл, нито за размерите на отделното кадърче - някъде около 950 пиксела по дългата страна идат... познай какво се печата от такъв файл - няма да коментирам въобще... всичко това добре, добри ми приятели, хайде, да речем - правиш си някакъв сакатичък архив - срещу 5 лева на филм, повтарям - цени отпреди две години - тогава ходих за първо и последно там, това как да е - но за шума и боклуците, промъкнали се в скана - нямам какво да кажа, тук си позволявам да пусна едно кропче от един такъв файл - едно към едно, само съм го конвертирала в jpeg, за да го кача във фотозоната, повярвайте - това е ОРИГИНАЛЪТ, точно така изглежда един Миленов скан, направен за "редови" клиент - имам 7 такива файла..., разбира се по-късно си сканирах филмите другаде...
https://photo-forum.net/static/forum/2006-09/ainx7915.JPG
http://photo-zona.net/index.php?APP_ACTION=DISPLAY_IMAGE_BIG&IMAGE_ID=38167

Преценете сами дали си струва хвалбите, и дали няма да ви е сто пъти по-обидно, че сте получили такава "услуга" от човек, който умее да сканира, но очевидно не си е направил труда за някого като вас...

първа  назад  1     всички  напред  последна