Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 размисли и страсти
Автор: jumbo   
Дата:   03-09-04 13:46

гледам снимки.
във форума.
обикновено на малки превюта.
ако някоя ми хареса отварям я голяма.
това напоследък е рядкост.
за съжаление.
попадам на 2 снимки и се замислям. снимките са почти идентични и двете са ЧБ и двете портрети, и двете с равно предно осветление като за паспорт, и двете в еднаква конрастна тонална гама, и в двете имаме участник комуникиращ с зрителя.
до тук с приликата.
почват....
разликите.
на едната участниците са двама - единият май малко се чуди какво прави там
другата пък не е композирана добре за портрет
едната снимка като по навик оценена с доста гласове другата с малко
хм ако имаха разлики няколко страници нямаше да обърна внимание.
да но,.... те са близко една до друга и съпоставимо оценими и технически и двете са добри.
като осветление има много какво да се желаее.
е все пак фотографите не са профита едва ли разполагат с нужните съоражения
както казах композиционно едната има грешката средата да минава през очите.
другата пък вече написах единя участни има диалго с публиката а другия е притеснен и не на мястото си НО, е миловидно малко детенце
Е питам това ли е критерия ТАЗИ снимка да има 5 ПЪТИ повече гласове?
почти като със синдрома на циците - има ли цици има гласове.
всъшност както и да е снимката на асен според мен е по-добра като общо цяло от снимката на симон
https://photo-forum.net/i/36517
https://photo-forum.net/i/36520

ПП
е след няколко часа тръгвам фотоваканцията да пия бира и тем подобни и цели 9 дена няма да досаждам във форума [smilie7] [smilie7] [smilie7]

Публикацията е редактирана (03-09-04 13:47)

Отговори на това съобщение
 Re: размисли и страсти
Автор: SEAL   
Дата:   03-09-04 14:23

Мисля, че разликата идва от факта, че снимките се оценяват както от лаици така и от професионалисти. В този смисъл важно се явява само естетическото чувство у зрителя, щото лаика не може да каже "тук не е спазено правилото на баба ти фърчилото да е по-голямо от бабината ти трънкина". Виж, тези то вас, които са на "ти" с фотографията виждат ...кака да кажа... дефекти, които вероятно убягват на останалите. Поне аз така си го обяснявам.

А да не забравяме и стадното чувство - под една снимка има 100 коментара, ми дай и аз да се присъединя

Автор: boni   
Дата:   03-09-04 14:30

Ами на мене ми харесва на Симон повече,какво да направя сега ,да се гръмна ,че не разбирам ли?

Автор: epixs   
Дата:   03-09-04 14:34

spored men SEAL e prav, Jumbo sasto...
... osven tova, ako se abstrahirame ot personalnata estetika na vseki glasuvasht, kolko, spored vas, ot uchastnicite v tozi forum mogat da dadat smislen i podplaten komentar po adres na dadeno izobrazhenie???
Normalno e, sled kato goliamata chast glasuvashti niamat nikakv cenz po temata, osven kakvoto Gospod im e dal, da ima podobni iavlenia kakvito Jumbo opisva.

Za men naprimer e mnogo po-vazhno da vidia pod niakoi kadyr to4na argumentacia po konkreten problem na izobrazhenieto, otkolkoto edin glas vpoveche, izmeren v to4ki...

estestveno vsichko po-gore si e moe vpechatlenie, taka che ne smiatam da se opitvam da go vmeniavam na niakogo za pravilno, viarno i t.n. - prosto spodeliam:-)[beer] [beer] [beer]

Автор: cristo   
Дата:   03-09-04 14:43

jumbo [smilie24] [smilie24] [smilie24]
аз за това теглих една критика (без да ми пука за мнението на стадото) и на претенциите на автора и на стадното чувство
а гледам след мен и други са се "осмелили" да проявят по-различно мислене - не случайно наблагам на "мислене"

и пак - jumbo [smilie24] [smilie24] [smilie24] продължавай така

Автор: murnau   
Дата:   03-09-04 14:48

cristo, mnogo si otivate s jumbo
na fotovakanciata v edna staja li ste?[smilie18]

Дата:   03-09-04 14:57

не го познавам мурнау - нито него, нито когото и да е тук
но това не значи че нямам право на мнение, нали - снимката на Симон наистина не ми хареса, но това което наистина ме дразни е издигането на определени автори в култ

на тия ваканции и т.н. няма да ходя щото не смятам че ми е мястото там - догодина от люботитство може би

Автор: Ceaser   
Дата:   03-09-04 14:58

[smilie24] [smilie24]

Автор: kirilius   
Дата:   03-09-04 15:00

Според мен оценките много зависят от броя на посещенията на съответната снимка. Аз поне мисля, че ако една снимка е привлякла нечие внимание и е вече отворена в браузъра, то е почти сигурно, че ще получи някакви точки. Проблемът е в броя посещения!
Мисля, че един аланиз на логовете на сървъра би бил интересен и би отговорил на някои въпроси като:
1) Какъв % от посетилите на дадена снимка гласуват за нея?
2) По кое време на денонощието се разглеждат най-много снимки? А кога се качват най-много?
3) Има ли връзка между това кой е един автор и колко често се посещават снимките му (не колко гласове получава)?
4) Дали даден форумец посещава само определена галерия/автор или гледа наред?
......
......

Мисля, че има няколко фактора, които влияят на общите оценки и които водят до разлики, като тази описана от Jumbo:

1) Времето, по което една снимка влиза в галерията (показва се на 1а страница).
Ако една снимка се появи в галерията надвечер (когато обичайните посетители на сайта не са на работа и вече пият някъде), тя няма да има такава посещаемост както ако се качи на сутринта (когато форумците пускат компютъра и си казват "Я да видим какво ново във форума").
Ако си кача снимката в петък, до понеделник ("Я да видим какво ново има във форума тази седмица") тя ще е безвъзвратно затънала някъде след 10-та страница. Да не говорим за 3-дневния рейтинг, чийто срок ще е почти изтекъл.
Да не говорим за насоящият момент, когато народът се е юрнал по фотоваканции и фиести или просто е в отпуск... Представям си как е паднала посещаемостта (възможността за висок рейтинг на снимките) на сайта през това време.

2) Фен-клубовете
Ми един човек като си е свикнал да ходи по снимките САМО на Иван, Драган и Петкан, ясно е, че съответните автори винаги ще имат повече точки от другите. То затова скоро някой беше пуснал тема във форума, специално за да привлече вниманието към собствените си снимки. Явно се беше ядосал, че никой не го забелязва. Ами как ще го забележи, като не се казва Иван, Драган или Петкан???!
Тук може да помогне идеята за известно време след качването на снимката да не се изписва името на автора за да се даде все пак шанс и на неутвърдените имена. Знам, че идеята има доста недостатъци, ама ще има полза от нея.

Аз бих предложил на админите към всяка снимка да се показва не само рейтинга, но и броя посещения. Например:
--------------------------
Брой точки - 24,
Брой гласували - 6
Брой посещения - 18
--------------------------

Така авторът ще може да види дали ниският му рейтинг се дължи на слаби снимки или на слаба посещаемост.

Публикацията е редактирана (03-09-04 15:03)

Дата:   03-09-04 15:04

и тогава някои могат и да почнат да пускат реклами по БТВ [smilie5]

Автор: zenkou   
Дата:   03-09-04 15:37

И аз съм ЗА под снимката да има информация "Брой посещения" или "Снимката е видяна ... пъти" или нещо подобно. Нека админите помислят за това.
[smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24]

Дата:   03-09-04 15:44

Мислим,както и мислим първите 3 дни да са анонимни снимките и докато не гласуваш да не знаеш на кого е.

Автор: kirilius   
Дата:   03-09-04 15:52

boni: [smilie24]

Дата:   03-09-04 15:56

Това ще стане с пускането на новия дизайн на сайта - около 15-20 септември.

Автор: volokin   
Дата:   03-09-04 16:27

..горещо го чакам този нов сайт!!![smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24]
Неуморими сте, браво![smilie24] [shtrak]

Дата:   03-09-04 16:35

и boni, някъде бях предложил форума да се раздели на такъв за апарати, обективи и т.н. (хардуер) и снимки, техники, изкуство
помислете - за да не се дразнят по-напредналите от въпроси за "избор на апарат до 400 лв."
или на форум за прохождащи и напреднали, ама тогава всички ще се бутат при напредналите [smilie3]

Автор: djore   
Дата:   03-09-04 16:41

dali triabva da ima informacia za tehnikata s koiato e snimano? niakoi avtori davat;
sigurno otdavna ste go izgovorili tova, no vse pak?

Дата:   03-09-04 16:50

djore, ами аз съм молил хората поне 10 пъти, а като ми хареса някоя снимка все питам как е правена: филтри, ефекти...
много хубаво ще е да има инфо

Автор: PerfectDreamer   
Дата:   03-09-04 18:29

boni tova e hubavo za pyrvite 3 dena , no pyk shte ima drug film, kakto predpolagam i sega go ima - send message to ICQ -
"vizj mi noviq kadyr, are rygai zlato" https://photo-forum.net/joro/emoticons/EmoticonWhisper.gif

Автор: simon   
Дата:   03-09-04 18:32

Стига, че много ми качвате рейтинга бе еййй[smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [shtrak]

Автор: PerfectDreamer   
Дата:   03-09-04 18:55

ave ti si lider v mashinobrysneneto [smilie19]

Автор: Krassy   
Дата:   03-09-04 19:11

А пък аз ДНЕС от раз си продадох и двата опела и то на цената, която съм обявил без никакви проблеми, без дори да водя колите на автомивка или да ги наточвам...
То се е видяло че фотограф от мене няма да стане, ама търговец - със сигурност... хе хе хе хе [smilie19]
Ай... ще черпя [beer]

Автор: v1   
Дата:   03-09-04 20:24

Твърдо "за" за трите деня [smilie24]

Автор: yanee   
Дата:   03-09-04 23:49

i az sym ZA "tridnevnata fiesta";))

Автор: joy04   
Дата:   05-09-04 11:44

И все пак си мисля, че една снимка трябва преди всичко да въздейства с идеята си - ето защо не смятам, че е толкова важно дали я гледа професионалист или лаик като мен- искате ли фотографията да е изкуство - вдъхнете й душа, а не занаятчийство.

първа  назад  1  2     всички  напред  последна