Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Моля за съвет
Автор: JarJar_   
Дата:   02-09-04 07:09

Дълго мислих и умувах докато най/накрая се реших да си купя дигитален фотоапарат. Прочетах смея да твърдя всички мнения във форума относно апаратите които ме интересуват, но все още не мога да реша, така че ще бъда благодарен ако ми помогнете в избора. Спрял съм се на следните , зашото са горе долу на еднаква цена, освен това съм ги пипал, както се казва и горе долу искам да са с такива възможности:

1. Panasonic lumix DMC-FZ10 . Тук ме интересува дали има някаква разлика между DMC-FZ10s и DMC-FZ10k,освен цвета.
2. Fuji finepix s7000
3. Olympus c-770
4. Nikon coolpix 5700
5. Minolta DiMAGE Z3
Още преди да прочета мненията в този форум се бях ориентирал към Панасоника, като единствено Никона ми създаваше колебания! Но все пак искам да се допитам и до хора които ги разбират нещата !!!

Отговори на това съобщение
 Re: Моля за съвет
Автор: plam   
Дата:   02-09-04 07:51

забрави точно за този Никон!

Автор: volokin   
Дата:   02-09-04 08:27

Плам, що така бе? Този никон в класациите за 5 мил.пиксела е на 3-то място, сле 5400 Кулпикс и олимпус 5060, така прехваленото Сони 717 е чак на пето място?!
Панасоника от 4-мега пикселовите апарати е на 6 място.
Данните си ги вадя от едно реномирано немско списание (Color Foto), където апаратите се тестват както за качество така и за фукции, автофокус, удобство на боравене, разделителна способност на обектив-матрица, цветови характеристики, квалитет на картинката и т.н.
Например горепосочения Никон е събрал за квалитет на картината 42 точки, което е например по-слабо от Олимпус 5050 (44 т.) който е непосредствено след него, но пък олимпуса се ''дъни'' с по-малко функции и т.н.
Я се обоснови малко, щото съм по-склонен да вярвам на списанието....[shtrak]

Автор: lukcheto   
Дата:   02-09-04 09:06

Не си взимай този модел Никон!!![smilie8]

Автор: marinelo   
Дата:   02-09-04 09:11

Dai si mail-a. Imam neshto za teb:)

Автор: cristo   
Дата:   02-09-04 10:18

а бе volokin, тая класация къде я гледаш? ревюта и аз знам, но под формата на класация не съм ги виждал

Автор: cristo   
Дата:   02-09-04 10:18

а сори, ти си написал [smile]

Автор: jumbo   
Дата:   02-09-04 11:16

сони 717
верно забрави за никона

Автор: JarJar_   
Дата:   02-09-04 12:04

e-mail ми е ahaalexander@yahoo.com.

Автор: todorov   
Дата:   02-09-04 18:07

Преди около месец и половина имах същия проблем и отправих подобен въпрос към форумците.
Накрая след многодневно четене, преглеждане на ревюта и размяна на мейли се спрях на Panasonic FZ10. Купих си го преди три седмици /още един път благодаря на Boni/ и оттогава до сега изснимах около 800 снимки.
За този апарат мога да ти кажа няколко неща, които мен доста ме впечалиха:
1. Бърз зум и то 12х /макар, че повече от 10х-това го каза и Boni преди време, не върши перфектна работа. Естествено направих и снимки на 36х използвайки 10х х 3х цифров зум, но за качествто им мога да ти кажа като ги извадя на хартия/.
2. Бърза и много удобна работа с фокуса /вкл. при фул авто режим/.
3. Бърз спусък и много кратък запис на файловете /внимавай имаш само JPEG, ако ти трябва RAW или TIFF избери си друг апарат/
4. Лесно и разбираемо боравене с менюто.
5. Естествено Image Stabilization която се справи отлично.
С една дума за цената си апарата е супер /поне аз мисля така/. Имай впредвид, че ако си поръчваш филтри, допълнителни батерии и т.н. са скъпи, но това се отнася и за Sony напр. Другото, което е важно, че работи с карти SD. Аз си купих такава 256 MB на eFilm /с доживотна гаранция/ от Метро за 120 лв. А 256 MS на Sony е 200-250 лв.
Моята препоръка е като си търси апарат не гледай само цената на самия апарат, но и цените на принадлежностите.
Какво не ми хареса:
1. Светкавицата /говоря за вградената, можеш да си сложиш и допълнителна/. Справя се добре на около 2,5-3м. /обаче ти говоря за светлина идваща от няколко цветни прожектора - ако искаш ще ти пратя снимки от няколко заведения/. За поголямо разстояние не върши работа.
2. Липсата на въртящ се дисплей. Едно такова нещо върши доста добра работа, когато се снима обект от неудобна позиция.
3. И някои дребни неща: евтина каишка /върши работа но можеха да се постараят/, неудобна капачка за обектива /трябва да внимаваш да не я изгубиш/.
И накрая. Лично не съжалявам за избора си. Със сигурност тези, които доста по-отдавна се занимават с фотография ще четат това с насмешка, поглеждайки към своя 300D или D70, но нека имаме впредвид разликата в цените /2-3 пъти, цени в България подчертавам/, а освен това аз съм си просто един начинаещ. Когато направя 10000-15000 снимки и се изуча ще си потърся нещо по-добро.

първа  назад  1     всички  напред  последна