Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Макро 35мм 3,5мм за олимпус въпроси
Автор: mixmike   
Дата:   25-08-06 14:10

Здр, засилил съм се да си взема този макро обектив за Е-300-цата. Четох му характеристики, гледах снимки и т.н. и ми направи впечатление, че минималното му фокусно разстояние е 14,6см...не е ли малко много?!?[smilie2]
"Наследника" му 50mm/2f, който според olympus.bg се води дори "pro lens" е дори с 24см минимално фокусно. Не е ли малко множко?
Другия ми въпрос е, може ли да се намери отнакъде на по ниска цена от тази на амперел...да кажем от фотопавилион, но там пък го няма сложен на сайта
Някой да продава на старо?
Изобщо хора ползвали го, доволни ли са от него...то че ще се хвърлят пари е ясно [smilie5]

Отговори на това съобщение
 Re: Макро 35мм 3,5мм за олимпус въпроси
Дата:   25-08-06 15:15

малко съм объкал заглавието...
ето това е обектива "ZUIKO DIGITAL 35mm 1:3.5 Macro"
ИНФО ТУК

Автор: insefc   
Дата:   26-08-06 01:26

[smilie11]

Автор: todorov   
Дата:   26-08-06 01:34

що си мислиш че макро означава да се буташ у обекта...

Автор: shotlandetsa   
Дата:   26-08-06 09:40

според мен има някаква грешка. и двата ги имам и на двата не им е това МФР. с 50-тката снимам често и от 9 см нямам никакъв проблем. т.к. продадох вече 35мм, за него си спомням че 5-6 см са му ОК също.

Ако си вземеш и макро екстеншън тюба съвсем ще избиеш рибата. аз съм правил с него снимки с 50мм и обект с диаметрър 2 мм ти го прави като чиния голям. за справка виж тази снимки >>>

Публикацията е редактирана (26-08-06 09:42)

Дата:   27-08-06 23:20

insefc - много благодаря, страшно ми помогна[smilie23]
todorov - приеми, че просто не съм наясно, и ми се струват много тези сантиметри. Ти като имаш информация - моля да я споделиш, а не да се правиш на интересен...

shotlandetsa благодаря, писах ти ЛС, ще говорим и по ICQ. Струва ми се че отнякъде се познаваме?!? Май беше форума за смартфони[beer] [shtrak]
Моля за мнения, малко по-нагоре има тема за новото отроче 50mm/2.0F, и като го гледам, ще има много да се колебая между двата.
Моля помагайтеtodorov написа:

Автор: otvorenia   
Дата:   28-08-06 01:58

Цената на 50/2 е равна на 2 обектива 35/3,5.
Споменавам го за да не се колебаеш чак толкова.

Всъщност аз бих избрал 50-тицата. Снимал съм с 35-тицата малко и нямам забележки

Дата:   28-08-06 09:36

otvorenia
точно това имам предвид с въпроса си. 35-цата струва двойно по-малко, и въпреки това, ти би взел по скъпия...Е аджеба ЗАЩО?

Цената на 50/2 е равна на 2 обектива 35/3,5.
Споменавам го за да не се колебаеш чак толкова.

Е как да не се колебая. Мен точно това ми е колебанието...С какво по скъпия е по - добър, освен светлосилата?!? 35мм-вия пък е с по-ниско фокусно...може да е по-малко от написаното в спецификациите, но със сигурност позволява снимане от по - близо в сравнение с 50-цата.
Тази двойна цена оправдана ли е, и с какво. Защо ти би взел 50-цата?

Автор: Георги   
Дата:   28-08-06 09:38

от по-близко всъщност е обратен аргумент, както в прочем се опитаха да ти кажат по-горе :)

Дата:   28-08-06 09:52

защо да е обратен аргумент. Като мога да снимам от 5см разстояние, кво ме бърка да снимам и от 10см, нали? Просто 5-те ще си ги имам като опция.[ezik] Ти ако имаш Ferrari винаги ли ще караш с 300км?

Автор: Георги   
Дата:   28-08-06 10:01

мислех че търсиш мнение [smilie11]

нямам желание да те оборвам [beer] [beer]

Автор: 8250   
Дата:   28-08-06 10:35

мисля че минималното фокусно разстояние - 14,6см или 24см - е измерено от обекта до матрицата или филма, така че трябва да извадиш 10-ина см. за да получиш това от обекта до началото на обектива.

Дата:   28-08-06 10:39

търся мнение за качествата на апарата...разлика с "наследника", тестове и мнение на хора притежавали го и т.н. ЗАЩО всички обясняват, че 35мм/1:3,5 е доста добър, но всъщност биха избрали 2 пъти по скъпия.
Освен това дали ще се "бутам у обекта" си е моя работа. Дали ще снимам от 5 или от 10 си е моментно решение, което съм сигурен че няма нищо общо с качествата на самия апарат.
Айде бе толкова ли някой не може да напише 5 реда и да качи 2 снимки...като в другата тема, дето Ivan_A го е направил без някой да го кара

Автор: otvorenia   
Дата:   28-08-06 10:44

Питай Шотландеца за мнение най вече той ги е имал и двата.
Ти си прецени какво ще снимаш. Винаги просветления си е доста по скъп. Ако парите не са ти проблем вземи 50-тицата.

35-тицата аз я взех за един приятел реставратор и е доволен.
Той в момента рисува златните орнаменти на Народния Театър

Дата:   28-08-06 11:35

точно това е, че на мен не ми се дават двойно пари. Вярно, че според тестовете 50-цата е еднакво рязка и при F2, но все пак и парите ще си кажат думата.
Май ще се хвърля на 35-цата, чак толкова не съм "профи" :)))

Дата:   28-08-06 12:11

не си взимай 35 -цата. Осезателно по-бавен автофокус от 50-тката има, освен това на него не може да се монтира макро светкавицата >>>, която е предназначена за 50мм. При снимане на насекоми/животинки, 35мм не ти дава достатъчен отстъп от обекта, а и по-бавния фокус е "крачка" зад кадъра, тоест докато получиш точното място с фокус се почва едно тът-тът-тът ...

50-тката е почти три пъти по-бърз според мен, по-прецизен и точен, а и ти позволява да снимап необезпокоено животинки, със своя еквив на 100мм(35мм камера). много често в природата снимането на разък обект изисква макс ниска бленда, защото не достига светлина и съответно скоростта е ниска. Тогава ще ти залипсва f2.0 на 50-тката ако решиш да вземеш другия [smilie24] Вярно че при ф2 дълбочината е много малко, но ако нямаш алтернатива няма как. аз за това си поръчах ринговата светкавица.

35mm - 210 долара
50мм - 440 долара

Публикацията е редактирана (28-08-06 12:15)

Автор: spiritmisho   
Дата:   28-08-06 12:14

bravo na.. shotlandetsa [shtrak]

Дата:   28-08-06 12:16

spiritmisho написа:

> bravo na.. shotlandetsa [shtrak]

ти снимаше с 35мм? [smilie5]

Дата:   28-08-06 13:26

shotlandetsaмерси за мнението. Писах ти едно ЛС, с малко подробно инфо, ще питам и тук...
Обектива няма да се ползва за снимане на животинска гад по горите, нито ще хвърля пари и за подобна светкавица, така че това че не може да се сложи на 35-цата не ме притеснява. Нещата, които ще снимам на макро, ще са статични и ще ползвам статив, и не мисля да използвам ауто фокуса, а да си фокусирам ръчно.
Предвид това нужни ли са ми предимствата на 50-цата, или и 35-цата би ми свършила работа.

Все пак този 50мм е излязал преди около 6 месеца на пазара, а тук мненията клонят все едно преди този период никой не е снимал макро с олито?

П.С. Моля не третирайте мнението ми като заяждане, или като предрешен изход, просто искам да взема точно това което ми е нужно и ще ми свърши работа. За справка - всичките ми телефони са с Bluetooth още от 2002 година, когато беше изключителен лукс, и до момента(почти 5 години по - късно) съм го ползвал 2-3 пъти, и то само за да си играя с него. Т.е. не искам да плащам за безполезна поне за мен екстра.

Публикацията е редактирана (28-08-06 13:30)

Автор: vasco   
Дата:   28-08-06 14:56

Някой да е снимал със Sigma 105mm f2.8 MACRO?
Следващия месец го пускат за "4/3" mount. Ще съм много благодарен ако някой сподели опита си с този обектив.

първа  назад  1     всички  напред  последна