Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Кой от тези фотоапарати да си взема?
Автор: bummer   
Дата:   22-08-06 16:32

Харесал съм си няколко фотоапарата...
но все още не мога да реша кои точно да си взема.
Прочетох хиляди теми, но все още не знам...[smilie2]
Главното което искам е ГОЛЯМ zoom...

Моля, тези които им се занимава да пегледат линка и да ми помогнат с решението...
Мерси предварително![smile]
http://store2.data.bg/bummertemp/Photo/PHOTO2.xls

Моля и да обосновите защо точно определен фотоапарат предпочитате.
Ако имате и някоя друга играчка която можете да ми предложите ще съм ви благодарен![smilie25]

Отговори на това съобщение
 Re: Кой от тези фотоапарати да си взема?
Автор: dau   
Дата:   22-08-06 16:49

bummer може да поискаш всеки да купи някой апарат и да ти го даде май ще ти е най-удобно така а?

аман вече [smilie23]

Автор: qavkata   
Дата:   22-08-06 16:49

аз небих си взел никой от тях!!!бих си взел огледално рефлексния олимпус Е-500, аз си взех и съм повече от доволен.а и цената му е много добра ако искаш мога да ти намеря с 8% по-ниска цена от кадето и да било и 2 години гаранция от амперел!!!чисто нов естествено!

Дата:   22-08-06 17:08

е да, но аз си тарся нещо по-евтинко...
все пак сега си щракам с Canon IXUS40.
не съм чак фотограф, даже не бих казъл и любител... просто не съм доволен от моя и искам да го сменя с някои които ще е с повечко зум и поне малко по-добро качество.
От моя съм се отвратил. прави снимките с адски много шум. А и няма никакви ръчни настроики. Почти всичко си е на Ауто..[smilie9]

Автор: qavkata   
Дата:   22-08-06 17:11

добре но аз като видях че си гледал и за канон 300д помислих че си склонен да дадеш повечко.

Дата:   22-08-06 17:46

тои беше погрешно слойен в списака...[smilie11]
не че е лош де... определено нямаше да се чудя, но сега поднових списака.
Тъпото е че всеки притежава по нещо което ме привлича, но все пак не знам точно кои ще е наи-удачен...[smilie2] [smilie2] [smilie2]
точно затова реших да потърся малко савети от хора които може да са имали наблюдения над тези на които съм се спрял.

Автор: misho   
Дата:   22-08-06 17:48

Prodawash li ixsus-a?

Публикацията е редактирана (22-08-06 18:12)

Автор: simbon4o   
Дата:   22-08-06 19:21

шума освен с DSLR няма да намалее, но детайли може да имаш повече с някой ново 10-12х щракало. Ако искаш компактен TZ1 на панасоник е 10х в най-компактното тяло до момента. Ако искаш приличен зуум 12х

Panasonic FZ5, FZ7, FZ30
Canon S2IS
Sony H2
Fuji 5600

тези горе долу си заслужават. Ако гледаш ревютата из нета мисля че най-обективни са на videozona.ru

Автор: Neli78   
Дата:   22-08-06 21:42

simbon4o, с какво FZ7 например е по-добър от KM Z6 например

Дата:   22-08-06 21:49

не се заяждам, просто ми стана лбопитно [smile]

Автор: insefc   
Дата:   23-08-06 00:28

оптика [smilie5]

Дата:   23-08-06 08:06

не говориш сериозно, нали [smile]

(ако говориш прочети какво означава Apo и GT)

не е логично да се сравняват само по марка обективите
все едно да кажеш, че който и да е на карл цайс е по-хубав от който и да е на пентакс
Карл цайс (както всяка фирма) обаче имат и скъпа и евтина оптика, нали [smile]

Дата:   23-08-06 11:31

след доста размисли и страсти се ограничих до 3 камери в ред на това коя ме кефи наи-много:
1.Canon Powershot S2 IS
2.Panasonic Lumix DMC FZ7
3.Konica-Minolta DiMAGE Z6

Като при 2-рия ме стряска това, че четох за него че има доста шум...[smilie9] , а иначе си ме кефи много!
Вярно ли е това за шума?
цитирам:
"Strong color noise at ISO 200+"
"Higher than average Noise at ISO 80"

Автор: surg   
Дата:   23-08-06 11:44

oot surce ti suchuvstvam za dilemata...i az biah s takava...
lichno az, sled mnogo chetene, probi i pipane si kupih S2IS i ne sujaliavam,
ogledai minoltata i canona i se reshi...
shum nad 200 ISO vkl ima pri vsichkite po princip...no pri canona mislia e nai maluk...

a zashto se nalaga zoom, ?
ne samo zaradi zooma sam po sebe si...
a i zaradi DOF koito takuv obektiv predlaga...i dava vuzmojnsoti kakvito edinj 3 il i 4 x zoom niama...a te t priblijavat v ne malka stepen kum VELIKITE DSLR....

vij http://www.dofmaster.com/dofjs.html

za sravnenie...i info...poucxhitelno e...
inache tuk ima bezkraen spor za canon i nikon, za canon i panasonik , za dslr i bezumno narechenite sapunerki...
chast ot tezi sporove sa bezmisleni, drugi sa tendenciozni...
nakraia si reshvash ti...i e vurpos na pari de...

Дата:   23-08-06 11:52

sega kato razgledah konikata

tia ima niakolko minusa
pred canona

- iso 320 sreshtu 400
- niama buton za direktno upravlenie na nachina na izmervaneto, a canona ima, kakto i i ma buton na koito mojesh da slojish funkcia za promiana na iso...burzo i udobno...
- kazvat 1,2 sec vreme ot snimka do snimka, ako ne e na burst mode...???
- teruden fokus na po slabo osvetlenie

ama e po evtina ot canona...vajen faktor..???

Дата:   23-08-06 13:07

Май наистина ще се спра на канончето!
то ми изглежда най-добър вариант цена-качество...

мерси на всички които ми помогнаха в този труден за мен избор![smilie25] [smile] [smilie24]

Дата:   23-08-06 13:53

точно пък ако купуваш от БГ цена/качество канон никъде не се вмества! [smilie5] както си решиш, аз приказвах много вече в много теми на темата 12х в този клас апарати и няма сми вече. FZ5 и Z6 им има сравнение в този форум и във vidoezona.ru мисля че и FZ7 e добре представен,

един съвет, не четете какво пишат хората по ревютата, аз от ревюта чета само характеристики и гледам снимките които са тествали. Другото е това което е платено на се напише. Z6 ак обеше както предишните с бая по-ниска цена от конкурентите е добре, обаче АРО и GT ги забрави просто няма нищо общо, оптиката е същата 12х за 1/2.5" матрица като на предишните, както и на H2 оптиката е 1:1 с на H1 ама на новата пише carl zeiss [smilie5]! Факт е за мен поне че от на FZ5, FZ7 оптиката на тия пари по-добро няма. Не веднъж съм си казвал мнението и за S2IS и S3IS които са еднакви в много отношения(писал съм и какво ги различава) ако някой си направи труда да почете стари теми и отсее простотията от информацията ще си направи изводите. В крайна сметка апарата си го купува всеки сам за себе си да снима той а не да казва аз снимсм с ... и всички аа браво православен си [smilie5]. Мен лично хич не ми дреме с какво снимам(стига да ми задоволява някакви нужди и да мога да си го позволя). Определено казвам че не бих си взел 12х S серията на канон, а още по-малко Z на коника. Н2 не е лошо като цяло, но тези MS карти ще ми скъсат портфейла а и джаджите за него не са евтини, пък и оптиката е малк опо-зле от панасонишката.

Да не се отплесвам пак! Успех в избора и приятно снимане![shtrak]

Дата:   23-08-06 23:09

амиии
1. ще си го поръчам от USA-то...
2. четох доста. даже прекалено много...
3. за FZ7 - супер много ме радва апаратчето, но главно ме притеснява качеството на снимките! Според мен си има доста шум. Нещо не са го нагласили както трябва. пише наляво и надясно, че ДОРИ и при исо 80 се забелязва доста шум спрямо другите апаратчета, а да не говорим при исо400
Точно това ме разочарова в FZ7, иначе доста от показателите си ме кефят на МАХ... особено това че е малък (все пак не е 700гр. :) )

все още ако някои може да ми изтъкне повече предимства на панасоника.. нека го направи
не знам! все още се чудя малко... кои от двата да е..[smilie11]

Автор: hotsnail   
Дата:   23-08-06 23:24

А защо не гледаш H2 на Сони?

Видя ли фз20/фз30 на панасоник? По големки ама ...пък и може би фз30 да поевтинее малко сега като иа фз50. А фз30 е супер апарат, виж само колко му се кефят из темите тука.

Дата:   24-08-06 07:04

FZ7 има шум колкото останалите със такава матрица(H2, S3IS, Z6 и т.н.)[smilie5] просто от панасоник са оставили малко повече информация от снимката в JPEG файла, останалите мажат яко детайли за да изглежда гладко и безшумно. Давам пример - S3IS дава по-детайлна картина на 100исо от на 80 [smilie5]. Това са го направили за да има хубави 80, ама те реално са толко мазни... абе според вкуса е всичко, ако не можеш или не ти се занимава да чистиш шум си вземи друго, но иначе FZ7 си е добро за мен поне. А за 30-ката, мен не ме притесняват 700-те грама, даже се радвам на всеки грам от него!

Автор: Cristinel   
Дата:   24-08-06 07:25

http://www.dpreview.com/reviews/canons3is/page12.asp

Не си съвсем прав ама аре!

Дата:   24-08-06 08:32

simbon4o

addicted to love....

vse pak si e kachestvo...

първа  назад  1     всички  напред  последна