Автор: simbon4o
Дата: 23-08-06 13:53
точно пък ако купуваш от БГ цена/качество канон никъде не се вмества! както си решиш, аз приказвах много вече в много теми на темата 12х в този клас апарати и няма сми вече. FZ5 и Z6 им има сравнение в този форум и във vidoezona.ru мисля че и FZ7 e добре представен,
един съвет, не четете какво пишат хората по ревютата, аз от ревюта чета само характеристики и гледам снимките които са тествали. Другото е това което е платено на се напише. Z6 ак обеше както предишните с бая по-ниска цена от конкурентите е добре, обаче АРО и GT ги забрави просто няма нищо общо, оптиката е същата 12х за 1/2.5" матрица като на предишните, както и на H2 оптиката е 1:1 с на H1 ама на новата пише carl zeiss ! Факт е за мен поне че от на FZ5, FZ7 оптиката на тия пари по-добро няма. Не веднъж съм си казвал мнението и за S2IS и S3IS които са еднакви в много отношения(писал съм и какво ги различава) ако някой си направи труда да почете стари теми и отсее простотията от информацията ще си направи изводите. В крайна сметка апарата си го купува всеки сам за себе си да снима той а не да казва аз снимсм с ... и всички аа браво православен си . Мен лично хич не ми дреме с какво снимам(стига да ми задоволява някакви нужди и да мога да си го позволя). Определено казвам че не бих си взел 12х S серията на канон, а още по-малко Z на коника. Н2 не е лошо като цяло, но тези MS карти ще ми скъсат портфейла а и джаджите за него не са евтини, пък и оптиката е малк опо-зле от панасонишката.
Да не се отплесвам пак! Успех в избора и приятно снимане!
|
|