Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Я да за изтипосам и аз - Fashion
Автор: Pulsar   
Дата:   16-08-06 00:27

Мнения се приемат всякакви, знаете, че пускам снимките големи,за тях не се гласува, така че... По въпроса за компресията няма да говорим (риторичен е!)
Ето ги:
1
2
3
4
5
6

Отговори на това съобщение
 Re: Я да за изтипосам и аз - Fashion
Автор: Георги   
Дата:   16-08-06 00:33

кефещи [smilie24] [smilie24] [smilie24]

Автор: terminator   
Дата:   16-08-06 00:39

Браво бе [smilie24]
Стават и за гласуване, пусни някоя [smile]

Автор: alex-it   
Дата:   16-08-06 00:53

1-2-3-4-(5?)-6 [smilie3] [smilie24]

Автор: blr2   
Дата:   16-08-06 00:54

Много шум. Защо не ги прекараш през NeatImage или нещо подобно.

Автор: tutttifrutti   
Дата:   16-08-06 02:24

Мнение на лаик, но все пак си го казвам:
аз ги харесвам. На едно място имаше коментар за модела- не мисля ,че е много уместно-все пак в основата е да се акцентиура на стила,дрехата, грима, аксесоара,а не на модела,който ги представя.Естествено,че моделът трябва да е с приятен външен вид(кожа,коса,тяло),но не това е основното. На въпросната 5та снимка това, че не се вижда цялото лице по-скоро ми се струва похват,отколкото пропуск.Успех!
[beer]

Автор: pmartinov   
Дата:   16-08-06 06:10

Добре [smilie24]

/пак е взела на кака си обувките [smilie3]/

Автор: simbon4o   
Дата:   16-08-06 07:07

добри, но от първите няколко бяха малко тъмнички за моя вкус, и повечето са фронтални, в смисъл нямаше ли да е добре модела малко да се поусуче, завърти... [smilie5]. Така де, ама пак да кажа, убави са!

Автор: Essenov   
Дата:   16-08-06 08:11

Не ми допада осветлението+бликовете по тялото на модела, сенките по стената не ми допадат, също не се кефя и на липсата на перваз - стърчат разни непоръбени краища от мокета..

Автор: urbangrey   
Дата:   16-08-06 08:50

ujasno osvetlenie... natatyk nqma smi da govorq...[smilie23]

Автор: Frida   
Дата:   16-08-06 09:26

Осветлението наистина можеше и по-сполучливо да е ... хубаво е да има контраст, но можеше да върнеш малко светлина и от другата страна с едно отражателче. Сенките също ... Трябва да се ретушира и мазилката. Стайлинга кой го е правил ... тия сигнално зелени дрешки никак не подхождат на карирани колежански куфари. Ina`e modela e hubaw

Автор: navy   
Дата:   16-08-06 09:41

Харби са... бих желал малко повечко плътност и цвят в кадъра, постелеят ми, но може и тва да е целта, не отбирам от фешън [smilie18]
Тва, петия кадър, малко на веяна скумрия, много като хербарий нещо... иначе другите хабри, емоция, визия, сексапил...

А, дам, малко дълбочина в самия кадър би била добра. Като е до стена - отдели обекта от нея или го залепи, но пусни як дефокус... бе такива ми ти рабути [smilie7]

Автор: n1x0n   
Дата:   16-08-06 10:22

Мда, аз лично също бих предпочел дистанцията до стената да е малко по-голяма.

Забележките по осветлението са донякъде верни - малко повече контрол ти трябва, малко повече запълване. Това няма да ти попречи да запазиш контраста на сцената и сенките, само ще ги набрави по-бистри.

И последно - обработката. Мисля че малко повече е трябвало да поработиш върху това. Доста сериозна разлика може да се получи и то в добра посока.

С твое позволение - една много бърза корекция:
https://photo-forum.net/static/forum/2006-08/quqx8684.JPG
http://img90.imageshack.us/img90/1512/pulsarredcopysu2.jpg

Дата:   16-08-06 10:28

да, на никсън кадъра е супер .. само малко магента да се добави, че жълтеникава е станала кожата като е дигнат контраста ... да и за дистанцията от стената са много прави :)

Автор: n1x0n   
Дата:   16-08-06 10:35

Жълтеникава е кожата, но на фона на другия кадър - ако е само коригирания, си изглежда нормално златиста. И мен малко ме подразни като ги събрах един до друг...

Автор: tycoon   
Дата:   16-08-06 10:46

[smilie24]
Продължавай!!

Автор: mystic   
Дата:   16-08-06 10:57

Мдааа... и аз имам забележка откъм качеството и ретуша също !
Този мокет направо къса нерви, можеше да го изправиш [smilie3]
Сенките ми харесват, някак си придават обем[smilie24]
модела е хубав, но определено иска малко ретушче, особенно на последният кадър [smilie3]

... кийп уолкинг [beer]

Автор: den_den   
Дата:   16-08-06 11:06

Никсън, ще драснеш ли някой туториъл по въпроса?

Автор: japanese   
Дата:   16-08-06 11:46

,da backgrounda ti smushtavashto blizo( za parvite kadri) ..malko po nazad i bih svetnal backgrounda malko po razlichno moje bi ....inache s retush vsihcko stava ot tezi kadri ama pak si e zaguba na vreme da opraviash vsichko...

Дата:   16-08-06 13:01

Ееее, благодарства за многото коментари...
Ще се опитам да карам наред:

Essenov/
Решението за осветлнието няма да оспорвам, гледна точка, на тема сенки (нарочно моделът е толкова близо), мокетът - ясно, видял съм го, явно дразни повече от необходимото.

urbangrey/
не те разбирам, но явно имаш причина да си толкова краен, щеше ми се да чуя критика, а не просто крайности...

Frida/
озветлението го исках такова, сенките са точното му изражение,контраст - да, отражателче има от другата страна,мазилката - да, дрешките се опитах да са точно толкова различни от куфарите(обичам си ги тея куфари [smilie5])

navy/
плътност и цвят в кадъра - да, на тема перспектива - виждаш, че не съм си оставил много шанс, дефокусът-има малко хардуерно лимитиране за него :-(

n1x0n/
благодаря предварително за времето, което си отделил (редакцията е страхотна, но да ти кажа, че ако трябва да го направя 2000 пъти, ще ми дойде множко), напълно се съгласявам на тема контраст и сенки, обработката ти е насока, в която искам да се получат крайните кадри, запълване в интерес на истината има.

Frida/
моделката е мазана с бронзово олио, затова е такава кожата, явно само на мен ми харесва тая близост до стената (взимам си бележка, но да ви кажа, и преди сме коментирали такива мои кадри, на същата тема...)

tycoon/
Продължавам! В четвъртък ще снимам мацката за една нова реклама на напитки, но насоката е на 180 градуса...надявам се да ви покажа нещо наистина много интересно...Благодаря за подкрепата!

mystic/
качеството и ретуша вече ги обсъдихме, и за мокета си прав, него вече го няма ([smilie2][smilie2] [smilie5] [smilie5]), я виж ти...намерих съмишленик на тема сенки... ретуша - да!

den_den/
тва е много добър въпрос...замисли се Никсън...

japanese/
знам, но не мислете, че е случайно...има го във вариант и на светнат със спот, но искам да кажа, че сега се опитвам да изчистя работата си до едно тяло+отражатели (адски ми харесва така, но като гледам, повечето от вас не са на същото мнение, мисля много сериозно по въпроса...)..Сесията продължи 13 часа, кадрите са 2000, това ест, не е най-доброто, което има, но се надявам да покажа напредък с останалите кадри

Благодаря ви отново на всички за отделеното време, защото за мен това е ценна информация, а и обичам да се уча постоянно

Автор: den_den   
Дата:   16-08-06 13:10

той Никсъна си има обещание, тъй че... [shtrak]

Автор: GuruMMX   
Дата:   16-08-06 13:40

"...Сесията продължи 13 часа, кадрите са 2000..."

seriozno li govorish?

I samo edin vupros...

Shto si gi pusnal s takova "kachestvo" ???
Az ostanah s vpechatlenie che neshtata predi da gi pusnesh shte se retushirat.. :(

otnosno kufara... spored men njama mjasto tam...

[beer]

Дата:   16-08-06 13:49

Пулсар, обяснението на дадено решение тип "така го исках" не значи, че е сполучливо. Доста хора ти обърнаха внимание и ти дадоха мнения. Възползвай се от тях, недей да защитаваш решенията си. Всички правим грешки. [smilie3]

Дата:   16-08-06 14:30

Frida /
не виждаш ли, че благодарих на всички...не се опитвам да се оправдавам ни най-малко, иначе тези снимки нямаше да са тук, замисли се... И е верно, че не може да се угоди на всички, има още доста кадри, както вече казах...ще се опитам в следващият постинг да ви покажа по-добри решения

Тоше/
даже и малко минават 2-те хиляди...но не се оплаквам, има си "бенефитс" за това...

Публикацията е редактирана (16-08-06 14:33)

Автор: urbangrey   
Дата:   16-08-06 15:40

iskah da kaja - kakvo da komentiram natatyk ;) kato si preeebal osnovata - svetlinata... sorry che sym kraen - prosto sym chuval che svetlinata pravi snimkata... moje i da gresha...[smilie8]

първа  назад  1  2     всички  напред  последна