Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Nikon Coolpix L4
Автор: devil666   
Дата:   07-08-06 18:46

Здравейте,

Преди около седмица си купих въпросния фотоапарат. В рамките на тази седмица направих доста снимки с него за да установя нещо доста притеснително (преди да го купя, четох сравнения и ревюта за различните марки и модели, и за този конкретно никъде не намерих оплаквания (в общия случай)) - понеже съм аматьор (т.е. нямам за цел да правя професионални снимки) - снимам основно за удоволствие, като отида някъде, не съм имал за цел да купувам апарат от висок клас. Проблемът като цяло се състои в следното - при снимане в решим автоматични настройки, фотоапарата се справя без проблем със снимки на открито (като качеството, поне за мен, е повече от задоволително); вляза ли обаче в помещение почват проблемите. При опит за снимане на какво да е в закрито помещение, установявам че апарата трябва да е абсолютно неподвижен (да ползвам статив няма да е нито удобно, нито особено практично) за да излезе снимката чиста и ясна (ако мръдна даже малко - а всеки мърда) снимката се размазва крайно неприятно. Продължителното ровичкане в настройките (а и в google за помощ) не даде особен резултат. Като цяло, пиша това с надеждата тези от вас който ползват този модел на Никон, да споделят как се справят с този проблем или ако пък при тях не се появява такъв, да ходя евентуално на сервиз (дефект във софтуера или нещо подобно). Предварително благодаря за всякаква помощ, съвети и насоки по въпроса!

Отговори на това съобщение
 Re: Nikon Coolpix L4
Автор: pmartinov   
Дата:   07-08-06 19:37

Да наистна има проблем в софтуера [smilie3]

На задапаратното устройство обаче [smilie8]

"При опит за снимане на какво да е в закрито помещение, установявам че апарата трябва да е абсолютно неподвижен (да ползвам статив няма да е нито удобно, нито особено практично) за да излезе снимката чиста и ясна (ако мръдна даже малко - а всеки мърда) снимката се размазва крайно неприятно."

Прекалено е практично задапаратното...

[smilie8]

Автор: Стоев   
Дата:   07-08-06 19:40

Светкавичка няма ли това чудо?[smilie8]

Дата:   07-08-06 19:52

@pmartinov - че има критика към мен - има; само дето не разбрах каква точно е (какво бъркам демек)...

@Стоев - светкавица има, само дето не виждам тя какво общо има с проблема. с нея или без нея, проблема си стои.

Автор: V-plod   
Дата:   07-08-06 19:55

http://www.dpreview.com/reviews/specs/Nikon/nikon_cpl4.asp

Image stabilization No

Нямаш стабилизация !!!
А ако ще снимаш на закрито снимай със светкавица, така ще си осигуриш повече светлина и скорост 1/60 (зависи от синхронизацията)

Автор: Кирил   
Дата:   07-08-06 19:57

То и да имаш стабилизация в тъмни затворени помещения пак все тая, или поне при Панасоник.

девил666, искат да ти кажат, че е нормално - ползвай светкавица или по-непкратичното в твоя случай - високо исо.

Автор: pmartinov   
Дата:   07-08-06 20:04

devil666 [smilie5]

Досега си бил практичен [smilie5]

Затова снимките не са ставали [smilie3]

Стани непрактичен и ползвай статив или светкавица в най-краен случай [smilie24]

[beer] [shtrak]

Автор: Стоев   
Дата:   07-08-06 20:04

Девил666, от личен опит с моята сапунера съм установил, че като поставя в режим "Авто" - при мен е зелено квадраче - нема грешка, освен ако аз не се престарая нещо и да снимам тичайки, примерно.
Не вярвам при теб да е по-различно.

Автор: darko   
Дата:   07-08-06 20:52

в затворени помещения снимай в режим party/indor

Дата:   07-08-06 23:01

Брех, благодаря за съветите (особено на @darko). Ще взема да попробвам. Колкото до исо-то - да де, ма на тоз апарат конкретно мисля да не може да се регулира на ръка за сУжаление...

Автор: vga   
Дата:   08-08-06 00:24

гледай сега-размазва се понеже за да се покаже снимката тя трябва да се експонира на матрицата. кокото по-тъмно е, се сещаш че има по-малко и по-слаба светлина и е нужно повече време-тоест времето за експониране се увеличава. колкото по-дълго е това време толкова по-голям е шанса да мръднеш. за това се ползват стативи, постав се апарата на неподвижна повърхност и така нататък. трябва да снимаш на по-висока скорост за да не се размазва-тази скорост ще я получиш или чрез светкавица или чрез по-високо исо. обаче пък от по-високото исо идва тка наречения цветен шум. ако пък той се подтиска софтуерн и го няма се губи детайл. затова-светкавица! така или иначе това са елементарни неща, първи стъпки във фотографията и за тях пшише във всяка една книга. хвани и прочети щом се интересувам от фотография. успех!

първа  назад  1     всички  напред  последна