Автор: loveforever
Дата: 02-08-06 16:11
Много възторжено приех идеята за конкурса като цяло. Наистина оказа се ,че макар и да живея тук, то почти нямах снимки от София - не повече от десетина случайни кадри. Реших хем да поправя този пропуск, хем и аз да се разпиша с някое кадро в конкурса ей така за идеята. И хубаво - ентусиазма голям, но като разхождай ки се из града, съвсем като турист, дето просто иска ди си направи симпатични снимки за спомен установих ,че това е непостижимо. Ремонти, кабели, транспаранти и какво ли още не опасват целия град и на практика е невъзможно да се направи цялостна и сполучлива снимка. Някой беше писал защо всички снимат все Невски - ами защото само той е с голям площад наоколо и можеш спокойно да го обхванеш в кадър. Разбира се, че могат да се направят много хубави снимки на детайли, но поне аз идеята за показване на дадена забележителност я разбирам като да бъде в цял ръст. Ходила съм и по други места, и по Европа и да ви кажа според мен такова нещо другаде няма. Навсякъде забележителностите и околните неща са така направени, че да дават възможност дори на случайния минувач правейки елементарна снимка да запечати забележителността красива. За повечето атракции дори има специално обособени места от където погледа е най-сполучлив и те се поддържат като такива - да няма пречещи листа, жици или тем подобни неща, които развалят кадъра. И тук въпроса не е в това, че така всички правят еднотипни и тривиални снимки. Всеки, които иска може да експериментира и да приложи своята различна гледна точка, но за жалост при нас и елементарното го няма.
Дефакто човек посетил София и после разглеждайки снимки си може само да възкликне: "О, ужас!"
Това са моите впечатления
|
|