Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 За конкурса София...
Автор: slivenski   
Дата:   02-08-06 13:18

Баси... Половината от тези забележителни софийски сгради са в ремонт и са заградени с кофражи... Останалите или имат накичени разни транспаранти по тях, или някой грозен знак или стълб с жици пречи, или имат твърде много дървета около тях... Почти не става за снимане на цялата сграда... Иначе може да се хване някой интересен ракурс или част от сградата, ама трудна работа... Май лятото не беше най-подходящото време за този конкурс... Освен, ако човек няма стари фотоси... [smilie7]

Отговори на това съобщение
 Re: За конкурса София...
Автор: zoomaniak   
Дата:   02-08-06 13:21

Като видиш убава фотка...търсиш убава тераса. Качваш се и търсиш да те пуснат в апартамента срещу сградата. Ама да си спрестан и чистичък че мене с тая брада не ме пущаха [smilie2]

Автор: Wildkid   
Дата:   02-08-06 13:23

Глей хората за един Самсунг ко праят [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] .
Аз в събота ще ходя да щракам, пък ще видим какво ще излезе - имам разни идеи пък да видим [shtrak] [shtrak] [shtrak]

Автор: chiphead   
Дата:   02-08-06 13:23

u Fakulteto nema kofrazi [smilie5] ako nekoja kashturka ti prechi - sre]u skromno vaznagrazdenie shte ja premestat, dokat si napraish kadroto

Дата:   02-08-06 13:24

Wildkid, не е за Самсунга, бе... Аз за идеята... [smilie18]

Дата:   02-08-06 13:27

Аааа да бе да - на друг ги разправяй тия - или Самсунга, или искаш да си видиш снимката в метрото [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie25] [smilie25] [smilie25] [smilie3] [smilie3] [smilie3] .

И за да не е само спам - забелязвам, че в галерията за конкурса се появяват и снимки, дето обаче не са на никакви забележителности, а темата все пак беше именно за такива места. Не че са лоши, напротив, ама май разместват класирането, понеже събират бая точки - дали не трябва админите да се намесят и да ги преместят, че хората се бъркат, а и изтласкват други снимки назад и хората не стигат до тях за да гласуват?

Автор: japanese   
Дата:   02-08-06 13:28

ostavete go toia spisak teia zabelegitelnosti sa samo primerni [smile] ..ima hiliadi

Дата:   02-08-06 13:31

tova koe e "zabelejitelnost" go reshava publikata !

Дата:   02-08-06 13:33

Бе аз не казвам, че са само за тия от списъка, ама има разни на човек пред сграда примерно, което не е ясно дори дали е от София (сигурно е, ама просто идеята на конкурса е друга - да са от известни места в София, не пред някой блок)

Дата:   02-08-06 13:38

"izvestni " ,"osnovni" tova e otnositelno ..che e ot sofia e iasno otivash i proveriavash ..ima address....ako sa iskali da ogranichat konkusra do spisak togava e drugo moje ama ne sa go napravili ne e spomenato izrichno..

Дата:   02-08-06 13:41

Не се хващам за списъка... Орлов мост например, който е едно от най-софийските места, не е в списъка, но бих го снимал... Пък и идеята на конкурса е да се снимат софийски сгради, които оформят облика на града... Иначе интересни места, колкото искаш...

Дата:   02-08-06 13:46

to ne e iasno koi go offormiat koi go zaformiat ..

Автор: stoyan_5   
Дата:   02-08-06 16:07

Нещо слабо се гласува за този конкурс.
Аз си мислех, че ще има повече подкрепа в оценките от професионалистите в страната, тъй като те са безпристрастни...

Автор: loveforever   
Дата:   02-08-06 16:11

Много възторжено приех идеята за конкурса като цяло. Наистина оказа се ,че макар и да живея тук, то почти нямах снимки от София - не повече от десетина случайни кадри. Реших хем да поправя този пропуск, хем и аз да се разпиша с някое кадро в конкурса ей така за идеята. И хубаво - ентусиазма голям, но като разхождай ки се из града, съвсем като турист, дето просто иска ди си направи симпатични снимки за спомен установих ,че това е непостижимо. Ремонти, кабели, транспаранти и какво ли още не опасват целия град и на практика е невъзможно да се направи цялостна и сполучлива снимка. Някой беше писал защо всички снимат все Невски - ами защото само той е с голям площад наоколо и можеш спокойно да го обхванеш в кадър. Разбира се, че могат да се направят много хубави снимки на детайли, но поне аз идеята за показване на дадена забележителност я разбирам като да бъде в цял ръст. Ходила съм и по други места, и по Европа и да ви кажа според мен такова нещо другаде няма. Навсякъде забележителностите и околните неща са така направени, че да дават възможност дори на случайния минувач правейки елементарна снимка да запечати забележителността красива. За повечето атракции дори има специално обособени места от където погледа е най-сполучлив и те се поддържат като такива - да няма пречещи листа, жици или тем подобни неща, които развалят кадъра. И тук въпроса не е в това, че така всички правят еднотипни и тривиални снимки. Всеки, които иска може да експериментира и да приложи своята различна гледна точка, но за жалост при нас и елементарното го няма.
Дефакто човек посетил София и после разглеждайки снимки си може само да възкликне: "О, ужас!"
Това са моите впечатления [smilie2]

Автор: SLR   
Дата:   02-08-06 16:12

Нещо много навътре взимате идеята за забележителностите.
Аз мисля че идеята е да се акцентира върху нестандартния поглед а не върху снимки на Александър Невски от всичките му страни[smilie8]
[beer]
loveforever[smilie24][smilie24][smilie24]
По грозна столица е може би само Скопие,въпреки че скоро не съм ходил[smilie8]
Според мене трябва да се наблегне повече на старите улици в центъра които,дори и с опадала мазилка,крият свое очарование.Другия вариант е да се подчертае "хармонията" между Градът и Планината[smilie24]

Публикацията е редактирана (02-08-06 16:21)

Автор: ukk   
Дата:   02-08-06 16:33

Софийски сгради - priceless
For everything else there's PhotoShop [smilie5]

Дет' се вика за нас, Шопето, кофража и жицата не са проблем [smilie18]

Автор: wildkid   
Дата:   02-08-06 16:46

Абе не че нещо, ама в Рим (поне аз когато съм бил) също всички забележителности са "в реставрация" - опаковани и увити в платнища - много гадно [smilie23]

Автор: Gen   
Дата:   02-08-06 17:32

Wildkid,
не е за сапунерката бе.
Ако искам такава като излезе ще си купя.
Аз съм състезателен тип и идеята да си меря онази работа с други ме гъделичка повече.
Но най-хубавота на всичко това е че те учи да правиш по-добра фотография. [beer]

Автор: ADE_RAN   
Дата:   02-08-06 19:20

:-) az puk znam nqkolko mnoooogo krasivi mesta v sofiq i vupreki 4e nadali sa svruh izvestni 6te gi vidite teq dni [ezik] hehhehe

Дата:   02-08-06 19:37

Знам бе, Ген, ма майтап да става - то ако човек така гледа да се обзаведе със сапунер значи много го е закъсал [beer] [beer] [beer]

Дата:   03-08-06 16:14

Навремето участвах в "Светлините на града" с една снимка на която никай не обърна внимание.

https://photo-forum.net/static/forum/2006-08/sqrx5977.JPG
http://photo-zona.net/index.php?APP_ACTION=DISPLAY_IMAGE&IMAGE_ID=26370

Сега виждам, че подобна е високо оценена.
Значи ли това че електората е узрял по някакъв начин?

Автор: ejko   
Дата:   03-08-06 16:32

Да, явно в "узрял"[smilie5]
Това ще да е! Но все пак вярвам че още доста ще трябва да копат! То принципно снимките са еднакви, просто електората изпълнява една от функциите си: зрее... и респективно оценява различно нещата[smile]

Дата:   03-08-06 16:35

Ох, Ежко, прав си май.
Много са още по дърветата и зреят, зреят ...

Автор: ejko   
Дата:   03-08-06 16:54

А лошото идва след това... падаме на земята и ни се е.... майката!

Автор: Gen   
Дата:   03-08-06 17:07

stoyan_5,
хайде не си криви душата - тази от "София" е доста по-добра от твоята. Пусни я и за този конкурс и да видим колко точки ще събере. Иначе онаси с църквата и небето май беше твоя - нея си я бива [beer]

първа  назад  1     всички  напред  последна