Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 какъв фотоапарат да си купя
Автор: zuzu77   
Дата:   26-07-06 15:22

Здравейте,
аз съм на 12 години и много обичам да правя снимки. До сега съм нямала собствен фотоапарат, но бих искала да си купя.
Можете ли да ми дадате съвет какъв фотоапарат да избера, с който да мога да правя хубави снимки. Събрала съм 600 лева. Надявам се да ми дадете разумен и добър съвет. Благодаря ви.

Отговори на това съобщение
 Re: какъв фотоапарат да си купя
Автор: Cristinel   
Дата:   26-07-06 15:25

Fujifilm FinePix S5600(S5200)

Публикацията е редактирана (26-07-06 15:26)

Автор: y_yankov   
Дата:   26-07-06 15:34

съгласен съм с Cristinel

Автор: simeon_simeonov   
Дата:   26-07-06 15:41

Панасоник FZ 5

Автор: Стоев   
Дата:   26-07-06 15:43

Остави си парички и за карта памет за апарата и евентуално зарядно и зарядни батерии, една чанта към него....[smilie21] [smilie21] [smilie21]

Дата:   26-07-06 15:46

Извинявайте, а можете ли да ми кажете колко биха стрували картата, зарядно, зарядни батерии и чанта?

Автор: dimmby   
Дата:   26-07-06 15:46

Да, Фуджи 5600 е добър вариант и според мен !

Автор: simbon4o   
Дата:   26-07-06 15:47

ами избери си дали да е 10-12х зуум и да снимаш по 20-тина снимки на снимане защото няма да ти останат пари за карта голяма и екстри други или да си вземеш за 500лв апарат и за 100лв екстри [smilie5].

Pentax 750Z ~ 520лв
Canon А610 ~ 520лв с карта май има промоция някаква гледах някъде
тези са с въртящи дисплеи
Canon A530 ~ 400лв ще имаш и за филтри адаптери и други джаджи.

Кажи какво обичаш да снимай най-много? Макро, животни, пейзажи, портрети ... защото за всяко от тях ще ти трябва различен апарат. Примерно природа с тези които съм изброил не става много много защото оптичното им увеличение(знам че не е правилно така да се казва ама е по-разбираемо) е малко 3х-5х.

За 600лв и нагоре вече има и такива с голям обектив които са по-добри и за портрети и ...

модели:
Panasonic FZ5
Fuji 5600
но с тях нали се сещаш че няма да останат пари за карта и ... а за фуджито и батерии ще трябват защото в комплекта май няма и те са към 30-40лв хубави такива със зарядно, панасиника е със акумулатор. А ако вашите се навият може и на изплащане да си купиш нещо за повече пари примерно в класа 12х оптика апарати има още доста които обаче са над 700лв.

Какво искаш да снимаш?

Публикацията е редактирана (26-07-06 15:48)

Автор: didesignbg   
Дата:   26-07-06 15:50

карта 50(за панасоник)/100(за фуджи)
батерии 50лв (8 батерии +зарядно) 30/40лв е допълнителна батерия за панасоника
чанта 39лв
триножник 30лв

Автор: simbon4o   
Дата:   26-07-06 15:51

didesignbg благодаря за допълнението [smilie5]

Автор: aquarius   
Дата:   26-07-06 16:00

Объркахте детето бе серсеми! [smilie5]

Че и адаптери, филтри,триножници......отсега я продадохте на лукававо!!

Зузу, пурво се насочи към някой от споменатите апарати, който и да избереш няма да сбъркаш. После виж цените на картите с които работи (или птай тук). Прецени дали те устройва, и го грабвай. Останалото - като му дойде времето!
[beer] [beer] [beer] [beer] (за портокола: течноста в чашите е лимонада)

Автор: didesignbg   
Дата:   26-07-06 16:03

ех, аквариус аз и спестих поляризационния, пък ти тъй да ми кажеш. истината си е истина, каквото и да вземе минимум още 100лв.

Автор: Стоев   
Дата:   26-07-06 16:05

Аз само предупредих по-горе..

Иначе има и чанти по 20лв, дето ще съберат някоя от изброените сапунерки, заедно със зарядното и кабелчетата[smilie3]

Автор: delchev   
Дата:   26-07-06 16:07

айдеее... баба ви все с полар е снимала... да си вземе нещо момичето, да поснима... може да се окаже (не дай Боже), че не и се услажда чак толкова, колкото си е мислила и после това не може да се продаде за повече от 1/2 от покупната цена...
Така че - съвет - вземаш си апарат и снимаш - другите неща се купуват, когато усетиш нуждата от тях... може би само триножникът е нещото за което няма какво да му се мисли

Дата:   26-07-06 16:16

Благодаря на всички за отзивчивостта.
Видях в сайта на Техномаркет, че Фуджифилм 5600 струва 589 лева, но заедно с другите неща, които ми изброите (карта, батерии, зарядни, чанта и т.н.) и цените, които ми посочихте всичко ще струва към 750 лева.
Молбата ми (не ми отговаряйте, ако съм станала дсадна) е да ми препоръчате такъв фотоапарат, с който да правя добри снимки (пейзажи и на разни неща, които се движат) и всичко общо да не е по-скъпо от 600 лева.
Благодаря.

Автор: pmartinov   
Дата:   26-07-06 16:20

zuzu77

Вземи си първо апарата !

После карта и така !

Никъде не е казано че всичко наведнъж !

И не взимай по-евтини апарати защото са много зле...

[shtrak]

Публикацията е редактирана (26-07-06 16:21)

Автор: Julius   
Дата:   26-07-06 16:29

Публикацията е редактирана (26-07-06 16:30)

Автор: delchev   
Дата:   26-07-06 16:30

Fuji S5600 с 256МВ XD карта ще ти е достатъчно за начало - особено ако не снимаш в raw формат... - това е към 640лв.

Автор: stoyan_5   
Дата:   26-07-06 16:36

Виж сега младо приятелче!
Всички дотук ти дадоха прекрасни съвети, които не са за подценяване, но ...
Бюджетът ти е ограничен!?
Какво да се прави - така е с повечето от нас.
Затова си купи едно прекрасно апаратче, като начало Никон-кулпикс Л4 - 290 лв.
Да, на 4 Мр. е, но прави прекрасни снимки.
Снима с ефтината СД медия и е доста дребно.
Можеш да си го носиш навсякъде.
Когато си купиш по-скъп апарат няма да искаш да се разделиш с този.
А бе, ще ти хареса много.

Автор: simeon_simeonov   
Дата:   26-07-06 16:41

http://technomarket.bg/product_detail.php?product_id=00000021
Виж това тук !
549 лв с останалите 50лв ще си купиш карта памет, няма да има нужда да даваш пари за батерий и зарядни,защото апарата работи с Li-on
батерия която заедно със зарядното влиза в комплекта [smilie24]

Автор: stoyan_5   
Дата:   26-07-06 16:45

Браво Симеоне!
Това май ще му свърши добра работа!

Автор: pmartinov   
Дата:   26-07-06 16:51

PANASONIC DMC-FZ4

Е много добър ![smilie24]

Цената също [smilie24]

Работи с SD карти които са на много достъпни цени ! [smilie24]

[shtrak]

Автор: 35mm   
Дата:   26-07-06 16:56

Едно предложение от мен:
Никон COOLPIX L2 на 6.0 МР за 499 лв.
Статив за 60 лв - Velbon
SLR чанта NIKON за 28 лв.,или калъф за любителски фотоапарат - 0 лв.
Карта SD 512 MB Pretec - 36 лв.

Общо:595 лв за варианта с калъфа.

Какво ще кажеш?

Публикацията е редактирана (26-07-06 16:58)

Автор: g_ergana   
Дата:   26-07-06 17:01

според мен Canon A610. Прави страхотни снимки,а има и видеоклип с много добро ка4ество. Въртя6тият дисплей съ6то е голямо предимство. Първият ми апарат бе6е Канон А80. По-старият вариант на А610. и о6те не мога да се разделя с него.
Бих те посъветвала да разгледа6 снимки, които са правени с спаратите, на които си се спряла преди да го купи6, за да види6 дали ти харесват снимките.
Канон А610 има много добър Авотами4ен режим и само 6трака6 без да наглася6 ни6то, но има и програми с настройки,които може6 да използва6,когато нау4и6 пове4е за дигиталната фотография. Освен това е сравнително малък като размер и тегло, и обективът се затваря сам, не е с капа4ка,която все да слага6 и маха6 и да го пази6 постоянно.

Автор: IDA   
Дата:   26-07-06 17:05

Zuzu77,

Поздравления от мен за това, че умееш така грамотно и правилно да пишеш на български език. В днешно време дете на 12 години, което така правилно да пише и толкова ясно да се изразява на родния си език, е истинска рядкост. В това отношение можеш да послужиш за пример на много хора в този форум, дори и на такива, които са два и повече пъти по-възрастни от теб.

За апарата, аз също мисля, че колегите по-горе правилно са те посъветвали. Моите предпочитания клонят към Panasonic FZ5, поради качествената оптика и 12-кратния вариообектив, който ще ти открие много големи възможности за експериментиране. Също така бих те посъветвал да прочетеш и други теми във форума по същия въпрос, които се обсъждат в момента. Това ще ти помогне да се ориентираш и за други възможности. Въпросният апарат, а и други от този клас, стават добре за пейзажи, но за снимане на движещи се обекти, ще ти трябва не само доста по-скъп апарат, но и много умение. Също така мисля, че за начало не е нужно да се сдобиваш с всичките принадлежности наведнъж. Както те е посъветвал Делчев по-горе, първо си вземи апаратче с най-основните неща в комплекта, за да можеш да започнеш да снимаш и експериментираш, а после ще си събереш пари за по-голяма карта, чантичка и други неща.

Пожелавам ти успех при покупката и много радост и красиви кадри с бъдещата придобивка!

първа  назад  1     всички  напред  последна