Автор: IDA
Дата: 26-07-06 17:05
Zuzu77,
Поздравления от мен за това, че умееш така грамотно и правилно да пишеш на български език. В днешно време дете на 12 години, което така правилно да пише и толкова ясно да се изразява на родния си език, е истинска рядкост. В това отношение можеш да послужиш за пример на много хора в този форум, дори и на такива, които са два и повече пъти по-възрастни от теб.
За апарата, аз също мисля, че колегите по-горе правилно са те посъветвали. Моите предпочитания клонят към Panasonic FZ5, поради качествената оптика и 12-кратния вариообектив, който ще ти открие много големи възможности за експериментиране. Също така бих те посъветвал да прочетеш и други теми във форума по същия въпрос, които се обсъждат в момента. Това ще ти помогне да се ориентираш и за други възможности. Въпросният апарат, а и други от този клас, стават добре за пейзажи, но за снимане на движещи се обекти, ще ти трябва не само доста по-скъп апарат, но и много умение. Също така мисля, че за начало не е нужно да се сдобиваш с всичките принадлежности наведнъж. Както те е посъветвал Делчев по-горе, първо си вземи апаратче с най-основните неща в комплекта, за да можеш да започнеш да снимаш и експериментираш, а после ще си събереш пари за по-голяма карта, чантичка и други неща.
Пожелавам ти успех при покупката и много радост и красиви кадри с бъдещата придобивка!
|
|