Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2  3  4     всички  напред  последна
 Ha sega - test Nikon D70 vs F717 vs FZ10 :))))
Автор: boni   
Дата:   20-08-04 12:56

Значи снимах един и същ "пейзаж" ,познат ви от предишните "тестове" с 3-те апарата.
Да се има предвид ,че Никона е с евтин обектив 18-50 на Сигма ,настроен на 24мм,което отговаря точно на 36мм(приравнено) на Сонито. Панасоника си е и той на толкова.
Никона е на 200ИСО ,скорост 1/640 ,бленда 8
Сонито е на 100ИСО ,скорост 1/640 ,бленда 5
Панасоника е на 50ИСО ,скорост 1/640,бленда 4.6
Като гледам с този обектив 18-55,Никона дава идентична резолюция като останалите 2 апарата.
Разбира се с 50/1.8 нещата ще са по-различни.
На Никона се вижда типичното моаре на металния стълб в средата.
Абе гледайте си ,всеки да си прави изводите,но за мене при хубаво време ,и при стандартен евтин зум на Никона ,няма разлика.
В ляво е Никона ,в средата Сонито и в дясно Панасоника.

https://photo-forum.net/boni/test333.jpg

Публикацията е редактирана (20-08-04 12:56)

Отговори на това съобщение
 Re: Ha sega - test Nikon D70 vs F717 vs FZ10 :))))
Автор: NeonBird   
Дата:   20-08-04 12:59

Nikon sux!
Panasonic forever!
[smilie18] [smilie19] [smilie18] [smilie19] [smilie18] [smilie19] [smilie22]

Дата:   20-08-04 13:04

Бегай бре тикво :))
Както съм казал ,който иска ДСРЛ трябва да инвестира в скъпи обективи за да изкара качество по-високо от скъпите сапунери.
И все пак това е при хубаво време . При ниска осветеност нещата почват да се променят много бързо в полза на ДСРЛ-а .
Това го пуснах за да ви покажа,че с хубав сапунер,ако човек няма мераци за по-бързи снимки и за снимки в лоши условия си стават също толкова добри снимки като с ДСРЛ с нормален зум. Ако искате качество - скъп обектив или твърд + RAW задължително. Ако го бях ръчнал на RAW щеше да ги отвее и с този обектив.
Който не мисли да инвестира в скъпи обективи ,хич няма смисъл да купува ДСРЛ ,тва е то.

Дата:   20-08-04 13:05

А ,и щях да забравя.. Ако не ви се мъкнат 5 кила обективи :)))
Така или иначе аз пак се одеесерелих де...

Автор: jumbo   
Дата:   20-08-04 13:05

абе пилешки вземи разгледай снимките детайлно пък тогава викай [smilie9]

Автор: behemoth   
Дата:   20-08-04 13:07

бе бони най -лявата има сянка на сградата дето другите я нямат по едно и също време ли е снимано с трите

Автор: carl_cox   
Дата:   20-08-04 13:13

spored men FZ10 ima nai-4isti i realni cvetotove, pone na tezi 3 crop-a koito si slojil...

Автор: NeonBird   
Дата:   20-08-04 13:15

Бони, за какво ти е тоя ДСЛР, след като на снимка за спомен не можеш да направиш разликата. А пък голямото изкуство, както показах вече, може да се прави и със Смена-8. Има смисъл от ДСЛР, само ако работиш в рекламата.

Автор: Thor   
Дата:   20-08-04 13:18

hard обектив rock&roll-s ,a сТРЕСНАТ [smilie10]
мани ги тия котета ,мини на твърди обективи [smilie7]
[smilie18][smilie7][smilie18]

Дата:   20-08-04 13:26

Каква сянка бе ? Разликата между никонската и другите 2 е около 1 час,ама това няма значение. Говорим за резолюция предимно.

Дата:   20-08-04 13:29

Да бе знам ,че истината е в твърдите обективи. Тука става въпрос за комплексни причини защо човек да си купи ДСРЛ.Всеки трябва да си прецени за себе си.
Играят роля неща като оперативност,тегло ,бързина,снимане при ниска осветеност,възможност за ъпгрейд и т.н.
Много е сложно. Аз избрах ДСРЛ :))

Автор: SKY   
Дата:   20-08-04 13:40

ot tezi snimki - sony f717[smilie23]
Panasonica e vyrha za aparat s 4mp i takava malka matrica, no si lichi "in camera sharpening"-a i kontrasta e poveche zasilen (ne che shte izvadi poveche detaili) Taka si mislq az, pyk de da znam[smilie8]

Дата:   20-08-04 13:45

Ami DSLR izbrah i az samo zaradi visokoto kachestvo na izobrajenieto, golemite vyzm. (trqbva da imash i golqm djob[smilie2] ) pri izbor na optika i nqkoi drugi drebni neshta. Inache nikoga ne bih myknal takova neshto[smilie23] ako kompaktnite ot roda na segashnite 8mp imaha syshtoto S/N ratio.

Автор: chukov   

Е защо пък [smilie23] на сонито,

не ни стиска да кажем, че в случая най-калпав е кадъра с Никона или какво?

Автор: TPECHAT   

кви котки те подгониха тебе бре [smilie10]

чей са да ти обясним за ДОФ. начи по принцип само професионалните обективи имат такова нещо. при другите нема и нема. аз съм се пробвал с кви ли не филтри и бленди. различен ДОФ мое да се получи само ако имаш различни бленди и фокусни разстояния, демек ако ти е варираща лупата. аз съм пробвал с много големи и с много малки. ако е голема дупката влазя повече светлина и пречи на ДОФ-а. всичко се маже. пусни по-малко де. виж после кво е. като разделиш гормата на долната граница получаваш нефиксираното разстояние в пъти. колкото повече пъти ти се получи, толкова повече ще си маже и по принцип. аз имам вариращ и статичен обектив.
едният не е много професионален, но може да се използва. другият статичния го използвам само на светло. на тъмно ми бега. ни го вида. та треа да фокусирам на ръка. ама ръката ме боли от въртене на друго варио. та съм си взел така наречената виагра за обективи - АФ. то си го пише отзаде. има копче. фани и го цъкни и върти. ще си счупиш лупата. аз теб Тхор ни та знам кой си, ама ... сигурно имаш някав фотоапарат... сигур щракаш.
аз снимам от малък де. имам бая снимки. е някои нямат ДОФ, други имат... то си зависи от обективите и от филтрацията. има едни с УСМ, дето мажат малко като ги понатиснеш. ама верно де, статичните, дето ти непрофесионално ги нарече твърди?!?! са по-яки в някои случаи, ама на тях па периметъра им е по-малък и тва ме дразни да ти кажа. не че няма такива и с по-голям, ама защо дет викат да мъкнеш цяла чанта, за да можеш да снимаш пеизаж или как някви буби правят нещо в тревата, а като дойде време за семейната снимка хората да те чакат да извадиш другата лупа. е да де.. то ако имаш много лупи изглеждаш по-професионално .. еле па ако имаш и външна светкажица. малее.. а там ква джунгла е!
значи оня ден отивам в магазина за светкавици и викам на продавачката, то е едно младо момиче... с голям ДОФ при заснемане.. а сега се сетих за една сентенция: "Да снимаш - това е да можеш да заснемаш!", ... та както и да е де,.. и викам де, дай ми една светкавица за моя, ама с по-голямо водещо число, че обектива ми няма много Ф числа, та да мога да компенсирам де. Щото както знаем като разделиш водещото число на Ф числото ще получиш фокусното си разстояние до обекта.
е та от там ми иде на мен на акъла да си взема една светкавица с по-голямо число, щот то може да се регулира от менюто. е защо ми е да имам хем голямо, хем малко водещо число. е то тя светкавицата и без тва бая светка. а малкото чиско ще го използвам като правя макро снимки на много тъмно. щото искам да съсредоточа лъча в дадена точка наблизо без да се разсейва светлината надалече. та така Тхор. ако имаш нещо да ме питаш - питай де.

Автор: jumbo   
Дата:   20-08-04 13:47

абе я вижте каква е разликата в сенките на храстите и дърветата пък тогава викайте че никона е калпав

Дата:   20-08-04 13:49

Не мисля ,че е най-калпав ,но не мисля ,че е и много повече от другите .
Една идея повече резолюция в някои финни детайли - примерно в листата на дърветата в ляво ,но незабележимо .
Пак отбелязвам - с тоз обектив,толкова.
Това съм го пуснал точно ,за да си прецени всеки за себе си.

Дата:   20-08-04 13:51

КАто динамика,разбира се Никона е доста по-добре и това се усеща ,когато почнеш да вдигаш гамата в сенките.

Дата:   20-08-04 13:53

chukov - [smilie8]
ne vijdam zashto da ne mi stiska - az aparat oshte ne sym vzel taka, che moga da si vzema vsichko (v tozi cenovi diapazon). Kakto kazah ne bih myknal neshto takova ako ne si zaslujavashe. Samo pogledni prozorcite na nai-dalechnata sgrada na kadyra sys sony-to i gi sravni s D70 i dori s FZ10 (4mp). Kyde sa mu detailite na sony-to?? Skriti ot nqkakvi grozni shumcheta[smilie5] Pogledni i trevata!

Дата:   20-08-04 13:57

централ_сун, ти го изкара кат Гнусмас бря [smilie10]

ai stiga de ...
Автор: opeldjia   
Дата:   20-08-04 13:57

... ochevadno e che sa praveni po razlichno vreme i pri razlichna osvetenost !!!
kvo za hrastite - na nikonskata snimka svetlinata idva otkym gyrba na bioi(sydeiki po siankata deto e pred sgradata), na taia sys sonyto ne vijdam niakakvi plytni senki sirech moje i da e bilo zad oblak slynceto, osven tova mi se struva che WB na F717 e izbiagal ... pyk i kato gi pochensh blendite - 8;5;4.6 - sirech i nastroikite na aparatite sa arzlichni.
... spored men Nikona izobshto niama miasto v toia test(nai-malkoto s obektiv razlichen ot kitovia), pyk ako sha si dokazvame che i sys skypa tehnika moje da se osere peizaja - niaa nujda - "Nie tova mnogo dobre go znaeme" [smilie5]

Дата:   20-08-04 13:59

е той бони да нема 3 статива и три ръце
квото е тва е!

Дата:   20-08-04 13:59

TRESNAT[smilie5]

Автор: solo5   
Дата:   20-08-04 14:01

Пламна гората! [smilie5]

Дата:   20-08-04 14:03

деца, искам гора от ръце [smilie18]

първа  назад  1  2  3  4     всички  напред  последна