Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1  2  3  4  5  6     всички  напред  последна
 Да помогнем на "начинаещите"
Автор: strench   
Дата:   18-08-04 23:09

Ууууважаеми, драги, скъпи, ненагледни, съфорумисти! Вероятно сте видяли скорошната тема на fobos и коментарите под снимката му. Най-лошото, когато си начинаещ е, че не знаеш накъде да поемеш. Незнайно по какви причини в повечето случаи се започва с техниката. И когато се стигне до едно техникозадоволяване или портфейлоизтъняваме се запитваме за какво ни беше всичко това и евентуално се сещаме за психологията или естетиката във фотографията (тези които са се сетили и за двете, ги има по списанията). Аз предлагам да започнем отзад-напред. Нека всеки от нас изтъкне някой фотограф на чиито работи се възхищава. Според мен, ако начинаещите имат желанието да се учат от майсторите, би било прекрасно (да оставим настрана творците, които приемат фотоапарата само като средство за постигане на някакви техни замисли... още не сме стигнали до там). Тогава ще има и конкретни въпроси. Например как да построя светлината около чушката си, че да повторя чушка 47 на Уестън, примерно :)

Ето един от мен Ян Саудек - http://www.saudek.com/. Други линкове сами си търсете.
мен сега ме мързи и нямам време, ама вие казвайте защо харесвате вашите кумири

п.п. май лош пример дадох с мързела

П.П.П.!!!!! Моля не отклонявайте темата !!!!!
п.п.п.п. аз сам съм си виновен отчасти
п.п.п.п.п. който ще ме псува, на айсикюто, моля

Публикацията е редактирана (18-08-04 23:45)

Отговори на това съобщение
 Re: Да помогнем на "начинаещите"
Дата:   18-08-04 23:13

ъпдейт:
фобос си е изтрил снимката
накратко, снимката е любителска; естествено, брутално оплюта

Автор: Krassy   
Дата:   18-08-04 23:19

Ако те чуе Георги и види 'моделите' на тоя Саудек ща замеря с домати [smilie7]

Re: ?? ???????? ?? "???????????"
Автор: murnau   
Дата:   18-08-04 23:19

brutalno opluta??
neshto burkash...
imashe negativni mnenia i zabelejki

Дата:   18-08-04 23:21

той ме чу и си "поприказвахме" по айсикюто

Дата:   18-08-04 23:22

И какво каза?
[smilie7]

Re: ?? ???????? ?? "???????????"
Дата:   18-08-04 23:23

"пълен боклук" ако не е брутално, какво е?
все пак бяха цветя

Дата:   18-08-04 23:24

ами обичайното
възхищаваше се на откровенията ми :)

Re: Да помогнем на
Дата:   18-08-04 23:27

no comment

Автор: diana_g   
Дата:   18-08-04 23:29

A ti za6to misli6,4e na niakoi mu puka za na4inae6tite?
Tuka kato gledam mai vsi4ki sa na4inae6ti,ili profita.Za na4inae6tite ima google i tuk tam niakoia knijka na ruski,ako sa li6eni ot znania po drugi ezici.
Tuk nai-mnogo da ti se prismeiat i da napi6at ne6to tapo....ili da ti opi6at parametrite na nai novata digitalka izlezla naskoro,ne 4e ne moje6 da si gi pro4ete6 sam v neta.
Po dobre na4inae6tite da si traiat,dokato se prevarnat v ne na4inae6ti,ta togava da pusnat niakoia snimka tuk.....moje pak togava niakoi da im obiasni tova onova.
Ob6to vzeto tova e....s 4 dumi
da go.....na4inae6tite,nikoi ne im e vinoven 4e sa na4inae6ti....[shtrak]

Автор: fobos   
Дата:   18-08-04 23:31

Реших да напиша това поради една причина!
Когато рабрах за форума бях много ентусиазиран. Викам си и аз ще науча нещо от "професионалистите". Тъй като съм любител реших да пусна една моя любителска снимка с Photoclip 2316. Викам си хората ще я видят, ще кажат къде греша, ще се науча. Явно обаче съм сбъркал. Тук няма никакви професионалисти. Аз съм преподавател във ВТУ и много добре знам какво е да си PROFI. Явно не само знания и улавяне на светлина трябва на човек за да стане добър фотограф. Опс човек ли казах, то всъщност май първо трябва да стане човек, че после фотограф. Но както и да е. Та за снимката. Отначало си казах - хората виждат по-добре, значи е лоша, но сега мнението ми е, че щом една толкова "лоша" снимка успя да предизвика толкова разправии, значи не е толкова лоша. Не искам хората да се карат заради моята снимка и за това я изтрих. Все пак ще продължа да слагам нови снимки, та поне от свестните хора тук да се уча. А на някои си там дето постоянно пише да не пълня форума - и да пише, кяр няма.
10x na Strench. ;)

Дата:   18-08-04 23:33

da se nauchish, ti triavba kurs
drugoto e boshlaf ili opit

Автор: joy04   
Дата:   18-08-04 23:35

В този живот винаги нещо е за първи път, предполагам,че и за теб има области, в които си начинаеща, и няма да ти е приятно да бъдеш научена по подобен начин - като фобос. Между другото - ще взема да погледна снимките ти - дали пък не си начинаеща

Дата:   18-08-04 23:36

нека въпросите на кого му пука, защо и дали е професионалист или псува, защото му етака гневно по рождение за друг път, защото
ТЕМАТА ИЗЛИЗА ОФФ ТОПИК!!!!!
моля ви! :)

Дата:   18-08-04 23:37

strench, бих искал да се върна пак на въпроса ти с примера на Саудек, рискувайки да се отклоня от темата.
Тук таме прочетох шльокавицата на Диана, не че аз пиша граматически правилно, ама берзам и не обръщам много внимание, все пак искам да ме четат, и забележките им не ми бъркат в банковата сметка [smilie7] и се зачудих ако ТЯ беше на тяхно място как ли щеше да се 'разреве' на такова отношение от 'старите кучета' във форума [smilie19]
Та нека се отклоня от темата и попитам, ТИ, както съм забелязал и други форумци, дават за пример свои кумири, и голяма част от тях са с много агресивни и фрапиращи снимки.
Е, щом сте им такива фенове не се ли опитвате да ги следвате?
Защо не вземеш някой дебела и космата циганка и не я снимаш от гинекологична позиция? Или някой дядка с увиснал в банята на баба ти?
Защо като ви вляза в галерията няма нищо общо със стила на ВАШИТЕ кумири?
Или ви е страх да направите някой от жалките опити на Мърнау и да излезе пълен провал?
Аз ако съм такъв фен не бих се оказал обикновен празнодумец...

Автор: plamennk   
Дата:   18-08-04 23:38

Фоби не се коркай, тия дет се правят на разбирачи, ич не са да знаеш. около 1/3 се занимават професионално с фотография, другите сме любители и напреднали любители.
ще имащ и по сериозни коментарии не се притеснявай ти само [shtrak] [shtrak] [shtrak]
и хич да не ти пука за злословниците

Дата:   18-08-04 23:40

Vij kakvo joy04...az sam tolkova na4inae6ta,kolkoto ne moje6 i da si predstavi6....
Za razlika ot teb oba4e,az 4eta i se informiram ot tuk ot tam....
Ot druga strana mislia,4e ti ima6 seriozen problem....potarsi pomo6t i to profesionalna.
Aide s zdrave...

Дата:   18-08-04 23:42

alooo
diana beshe na vasha strana beee
ebasi ia vniknete malko

krassy, kak si?
dobre li e jena ti?
imash li gudel?

Дата:   18-08-04 23:44

Краси, аз давам за пример един от фотографите, които ме кефят и удоволствие бих се опитал да снимам като него, ама не мога. Но мога да опитам. Ако ме кефят космати жели или мъже в деилкатни пози и си имам кумир в тая насока, защо да не снимам така? Ама не ме кефи. А хората са свободни да си изберат кое им харесва и кое не. Идеята на тоя постинг е да се дадат някои имена, за да има какво да потърсят в гугъла тез наши начинаещи. Иначе е малко трудоемко да напишеш "най великиките фотографи на 20 век" и да вземеш да прелистваш резултатите.

А колкото до диана - не смятам, че тя имаше предвид себе си единствено. Тя просто каза истината.

Дата:   18-08-04 23:44

Хе хе, забавлявам се бе Мой [smilie7]
Като гледам досега - успешно !
Аее къш ако не говориш пи темата [smilie7]

Автор: solo5   
Дата:   18-08-04 23:45

Не обръщай внимание на никого, който си плямпа ей така само вятър да прави и да се прави на голямата работа.
Тук повече хора се правят на фотографи, но малцина от тях наистина са такива, а тези от които можеш да научиш
нещо се броят на пръсти. Снимай и се кефи, предполагам че ще ти е хоби и няма да си вадиш хляба с това. [beer]

P.S. "diana_g" [smilie23]

Публикацията е редактирана (19-08-04 00:00)

Автор: joy04   
Дата:   18-08-04 23:46

дай един линк, че не ти откривам името,diana_g

Автор: plamennk   
Дата:   18-08-04 23:46

Соло [smilie24] [smilie24] [smilie24]
точно тъй

Дата:   18-08-04 23:48

"Или ви е страх да направите някой от жалките опити на Мърнау и да излезе пълен провал?"
Ha ha ha ha ha....ei 4ove4e,niama6 si predstava kolko si dale4 ot istinata.
Sme6en si s tvoite analizi,ne go umee6 tova,ne go praktikuvai i pokazvai na publi4ni mesta.

Дата:   18-08-04 23:49

shhhh solo5, ia procheti pak kvo kazva diana g, che pochnah da s enervia

TIA KAZVA , CHE I S NEJA SE E SLUCHILO SUSHTOTO I E POTURSILA INFORMACIA V NETAAAAA
ponimaesh?

Krassy, lubimi moj, koga shte se vidim da si prostim?
poneje az imam mnogo da ti proshtavam

първа  назад  1  2  3  4  5  6     всички  напред  последна