Автор: strench
Дата: 18-08-04 23:09
Ууууважаеми, драги, скъпи, ненагледни, съфорумисти! Вероятно сте видяли скорошната тема на fobos и коментарите под снимката му. Най-лошото, когато си начинаещ е, че не знаеш накъде да поемеш. Незнайно по какви причини в повечето случаи се започва с техниката. И когато се стигне до едно техникозадоволяване или портфейлоизтъняваме се запитваме за какво ни беше всичко това и евентуално се сещаме за психологията или естетиката във фотографията (тези които са се сетили и за двете, ги има по списанията). Аз предлагам да започнем отзад-напред. Нека всеки от нас изтъкне някой фотограф на чиито работи се възхищава. Според мен, ако начинаещите имат желанието да се учат от майсторите, би било прекрасно (да оставим настрана творците, които приемат фотоапарата само като средство за постигане на някакви техни замисли... още не сме стигнали до там). Тогава ще има и конкретни въпроси. Например как да построя светлината около чушката си, че да повторя чушка 47 на Уестън, примерно :)
Ето един от мен Ян Саудек - http://www.saudek.com/. Други линкове сами си търсете.
мен сега ме мързи и нямам време, ама вие казвайте защо харесвате вашите кумири
п.п. май лош пример дадох с мързела
П.П.П.!!!!! Моля не отклонявайте темата !!!!!
п.п.п.п. аз сам съм си виновен отчасти
п.п.п.п.п. който ще ме псува, на айсикюто, моля
Публикацията е редактирана (18-08-04 23:45)
|
|