Автор: Boby
Дата: 13-08-04 14:31
Напълно съм съгласен с chukov.
Само искам да направя някои допълнения:
1. Още преди 1-2 години, в едно реномирано издание беше направена класация за най-добър софтуерен продукт. Там PhotoShop се нареждаше на едно от първите 3 места! И при това класацията беше за софтуерни продукти-въобще, а не само за графична обработка. Това говори много за самата реализация, възможностите и завършеността на продукта.
2. На друго място PhotoShop се определяше като най-добрия продукт на всички времена в областта на растерната обработка. Аз поддържам това мнение! Мисля, че само хората, които използват този продукт повърхностно, ще подложат това на съмнение..!?
3. PhotoShop е с доста по-широко приложение, отколкото повечето от нас мислят. Така например той е възприет като основен продукт в големи организации като USGS (Unated States Geological Survey). Тази организация е създала цифров модел на релефа (Digital Elevation Model) на цялата планета. Именуван е GTOPO30 и е с точност 200м. По-важното обаче е, че за целта са използвани множество растерни и векторни източници на топографска информация, военни карти и т.н. ... Голяма част от обработката на тази информация е реализирана отново на PhotoShop... Изследванията и анализите са качени на GIS (Geographics Information Systems), но получените резултати отово могат да се обработват в PS.
4. Срещал съм цели публикации и дори дисертационни разработки, в които експерименалната част, се реализира изцяло на PhotoShop, посредством прилагането на различни трансформации в цветните канали, растерна аритметика, маски... - всичко съчетано в Action скриптове.
5. До 7-ма версия PhotoShop имаше един съществен недостатък - можеше да обработва изображения най-много с 8 битови цветни канали (това за RGB режима ще рече 24 битов цвят).
Не зная как ви се струва това - много или малко, но последната 8-ма версия или познатата ни като PhotoShop CS вече може да се справя с обрабогтката на изображения с 16 битови цветни канали (т.е. 48 битов цвят при RGB режим). Това вече за мен е нещо изключително!
За мене лично - няма нещо, свързано с растерната обработка, което да не може да се реализира на PS. Това, обаче е мое мнение - не го налагам на никого! Разбира се не трябва да забравяме и общоизвестното правило, че най-добрия продукт е този, на който сме свикнали да работим най-добре. Така, че в крайна сметка изборът е ваш!!! :))
![[beer]](https://photo-forum.net/forum/smileys/smiley20.gif)
Публикацията е редактирана (16-08-04 15:52)
|
|