Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Photo Shop Vs PhotoPaint ?!?
Автор: 5ko   
Дата:   12-08-04 22:20

Кое е по - доброто.И има ли съществена разлика ?

Публикацията е редактирана (12-08-04 23:20)

Отговори на това съобщение
 Re: Phoot Shop Vs PhotoPaint ?!?
Автор: solo5   
Дата:   12-08-04 22:24

Програми много и най различни.
Много е важно за какво искаш да ги ползваш.
Хубаво е да ги имаш всичките [smilie5]
Хвърли един поглед и на PhotoImpact (аз имам осмицата, ама май е излязла нова версия - XL) [smilie24] [beer]

Re: Phoot Shop Vs PhotoPaint ?!?
Автор: Stanev   
Дата:   12-08-04 23:15

"Phoot Shop" не знам какво е, но ако имаш предвид Adobe Photoshop то разликата между него и пейнта е съществена, в полза на Photoshop. [shtrak]

Re: Photo Shop Vs PhotoPaint ?!?
Автор: papi   
Дата:   13-08-04 01:08

4e to ne e li edno i sy6to adobe photoshop i adobe photopaint...

Дата:   13-08-04 08:29

ne photopaint e na corel

Публикацията е редактирана (13-08-04 08:31)

Автор: fuji   
Дата:   13-08-04 08:59

Razbira se 4e photoshop. Corel produktite sa lesni za polzvane, no dale4 niamat vazmojnostite na adobe.Photo impact - moje, no tam govorim za edni takiva efekt4eta, koito s malko pove4e opoit, pravi6 i drugade...

Автор: chukov   
Дата:   13-08-04 09:00

Не мисля, че изобщо има смисъл да се коментира.
ADOBE PHOTOSHOP - това е.

Не случайно цитирана програма от всички, които се занимават сериозно с обработка на изображения по цял свят. Не съм чул някой да препоръчва фотопейнта на Корел. Във всяка книга за цифрова фотография, в разделите за обработка на изображението е описано как става това с PhotoShop и никъде с някаква друга програма.

Дата:   13-08-04 11:16

Ok благодаря за изразените мнения[beer]

Автор: Boby   
Дата:   13-08-04 14:31

Напълно съм съгласен с chukov.[smilie24]
Само искам да направя някои допълнения:
1. Още преди 1-2 години, в едно реномирано издание беше направена класация за най-добър софтуерен продукт. Там PhotoShop се нареждаше на едно от първите 3 места! И при това класацията беше за софтуерни продукти-въобще, а не само за графична обработка. Това говори много за самата реализация, възможностите и завършеността на продукта.
2. На друго място PhotoShop се определяше като най-добрия продукт на всички времена в областта на растерната обработка. Аз поддържам това мнение! Мисля, че само хората, които използват този продукт повърхностно, ще подложат това на съмнение..!?
3. PhotoShop е с доста по-широко приложение, отколкото повечето от нас мислят. Така например той е възприет като основен продукт в големи организации като USGS (Unated States Geological Survey). Тази организация е създала цифров модел на релефа (Digital Elevation Model) на цялата планета. Именуван е GTOPO30 и е с точност 200м. По-важното обаче е, че за целта са използвани множество растерни и векторни източници на топографска информация, военни карти и т.н. ... Голяма част от обработката на тази информация е реализирана отново на PhotoShop... Изследванията и анализите са качени на GIS (Geographics Information Systems), но получените резултати отово могат да се обработват в PS.
4. Срещал съм цели публикации и дори дисертационни разработки, в които експерименалната част, се реализира изцяло на PhotoShop, посредством прилагането на различни трансформации в цветните канали, растерна аритметика, маски... - всичко съчетано в Action скриптове.
5. До 7-ма версия PhotoShop имаше един съществен недостатък - можеше да обработва изображения най-много с 8 битови цветни канали (това за RGB режима ще рече 24 битов цвят).
Не зная как ви се струва това - много или малко, но последната 8-ма версия или познатата ни като PhotoShop CS вече може да се справя с обрабогтката на изображения с 16 битови цветни канали (т.е. 48 битов цвят при RGB режим). Това вече за мен е нещо изключително!

За мене лично - няма нещо, свързано с растерната обработка, което да не може да се реализира на PS. Това, обаче е мое мнение - не го налагам на никого! Разбира се не трябва да забравяме и общоизвестното правило, че най-добрия продукт е този, на който сме свикнали да работим най-добре. Така, че в крайна сметка изборът е ваш!!! :))
[beer]

Публикацията е редактирана (16-08-04 15:52)

Автор: javze   
Дата:   13-08-04 14:34

http://www.googlefight.com/cgi-bin/compare.pl?q1=photoshop&q2=photo+paint&B1=Make+a+fight%21&compare=1&langue=us

първа  назад  1     всички  напред  последна