Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2  3  4  5     всички  напред  последна
 Pentax K100D vs. Canon 350D
Автор: Boby_   
Дата:   12-06-06 12:11

Здравейте!
От доста време "узрявам" за идеята за DSLR, но освен умствено, се налага да "узрея" и финансово. [smilie5]
Имам известни интересни перспективи за недалечното бъдеще и се каня много активно до някой и друг месец да направя и аз тази крачка.
Обаче все още не мога твърдо да реша какво да взема - от това, което ще е на пазара в България до месец-два, на пръв поглед ми се вижда най-удачен като параметри Pentax K100D. Алтернативите, които предлагат Canon и Nikon, имат своите предимства, но като че ли по-високата чувствителност на Pentax-а (до 3200 ISO), а също и вграденият стабилизатор, надделяват.
Доста често се говори за предимството в динамиката на сензорите на Canon. Знам, че едва ли някой има опит с Pentax K100D, който още не е на пазара, но едва ли сензорът му ще е много напред в сравнение с istDL и istDS, каквито има доста.
Другото, което ме притеснява в Pentax-а, са обективите - каква е разликата в цените в сравнение с тези за Canon, има ли други производители, които правят обективи и за Pentax, така, както Sigma и Tamron имат модели за Canon или ако си взема Pentax-а, ще трябва да разчитам само на Пентакон?
Май станаха много въпросите. Надявам се, че не са твърде глупави и все ще се намери някой, който да изкаже мнение по тях.

Отговори на това съобщение
 Re: Pentax K100D vs. Canon 350D
Автор: apollo   
Дата:   12-06-06 12:16

Сега ще гръмне от подобни сравнения:-)))

За мен макар и с малка педнина K100D/стабилизатора си е стабилизатор/!

Автор: Cristinel   
Дата:   12-06-06 12:22

к100Д - какво за сензора - сензора е супер! Смо на по-тъмно малко автофокуса се чуди ама...![smilie18] !

Дата:   12-06-06 12:23

Нормално е да завалят сравненията - когато човек вади 1500-2000 лв. за нещо, от което няма да изкара и стотинка (в моя случай е точно така), а на всичко отгоре се ангажира и с допълнителни разходи за обективи и какви ли не още аксесоари в бъдеще, е добре да знае какво си взима и какви алтернативи има. [smilie3]

Автор: kapellmeister   
Дата:   12-06-06 12:36

dobre go kaza tova poslednoto :)

Автор: Стоев   
Дата:   12-06-06 12:40

Цанон[smilie3]

Автор: tishovsx   
Дата:   12-06-06 12:45

Стоев, що ли съм на същото мнение[smilie7]

Автор: Cristinel   
Дата:   12-06-06 12:46

Шото сте пристрастени![shtrak]

Автор: carl_cox   
Дата:   12-06-06 12:49

ako PENTAX K100 D е по-добър като ергономия -аз давам глас за него [shtrak]

мегапикселите не са от решаващо значение

Дата:   12-06-06 12:52

Май наистина Canon. Ако Pentax-а стабилизира на 2 степени както пишеше в DPV то това са 4 пъти по ниска скорост. Така или иначе матрицата на Канона е по добра и поне наполовина елиминира това предимство... и оттук нататък 350Д взема превес...

Дата:   12-06-06 12:54

Не за пикселите, а за идеята говорим[smilie3]
когато човек вади 1500-2000 лв. за нещо, от което няма да изкара и стотинка (в моя случай е точно така), а на всичко отгоре се ангажира и с допълнителни разходи за обективи и какви ли не още аксесоари в бъдеще, е добре да знае какво си взима и какви алтернативи има

Цанон[smilie24]

Автор: Георги   
Дата:   12-06-06 13:07

[smilie8]

Дата:   12-06-06 13:08

Георги написа:

> [smilie8]
Не мигай ами кажи защо пак си взе цанон[ezik] [smilie5] [beer]

Дата:   12-06-06 13:10

20D..........:-))))))))))))))))))))))

Дата:   12-06-06 13:13

да ти кажа съвсем честно цена/възможности между тия двете бих избрал пентакса, въпреки че отстъпва от канонския цмос.

има си мерене и потвърждаване със всичко (жалко че неможеш да закачаш всичко като при цанона, най-вече убавите никорчета), има си стабилизация (макар да предпочитам светлите стъкълца вместо стабилизацията), има по-евтини стъкла от скъпата серия (50/1.4 е 180 долара някъде из щатско, докато канона е около 300...), има голям и хубав визьор .. не е никак лош пентакса.

има си и косури разбира се (съдейки по предните - по-бавен аф, по-малка гама обективчета, липсата на усм серия към тях, по-малък байонет, повечко шумец).

всеки си избира лично, така е най-добре
(мнооо съм доволен от новото цанон... направо къса нерви!)

Дата:   12-06-06 13:15

вчера държах и едно д50, също много ми хареса. повече ме кефи д70-то де, ама и това доста готино.

почти всички нови щраци огледалки на пазара са достатъчно хубави да правиш наистина стойностна фотография. другото вече не се мери с математика [beer] [beer]

Дата:   12-06-06 13:22

Благодаря на всички за мненията!

Нищо, че като ги изчетох внимателно, май пак съм там, откъдето започнах. [smilie5] [shtrak]

Автор: gorbi   
Дата:   12-06-06 13:24

малко копи-пейст с леки корекции от друга тема, за да не се повтарям......

при ДСЛР - купуваш система, а не марка...... Така... ако смяташ сериозно да се занимаваш с фотография - каква система трябва да си избереш първоначално.... аз бих избрал Canon... Защо? По някоко причини...

1. Използваеми исо 1600 и 3200. Който казва че не използва исо над 800, значи не е имал Canon.
2. Използване чрез преходници на евтини руски обективи, евтини и много качествени никорски мф обективи, евтини и качествени М42 въобще, евтини P6 обективи. Каноните имат с всичко което може да се закачи мерене и потвърждаване на фокуса с допълнителната платка на преходника. Огромно предимство е това при липса на средства за качествена ЕФ оптика
3. При изграждане на достатъчно добра система от обективи може да се премине спокойно към фулфрейм... ако ти е необходимо.... или ако поевтинее ФФ...
Канон единствен има тяло с фулфрейм. Единствен.
4. Най-добрият сервиз и наличие на резервни части в БГ. Зентекс оправя всичко канонско.... (изключително предимство откъм пестене на нерви, пари, време)
5. Здрави и надеждни тела и обективи.
6. Много разнообразна и качествена оптика, лесно се намира, много информация в нета за оптика за ЕОС, много примери, много снимки за гледане и сравняване.

има и много други причини сигурно, но за тези се сещам в момента. Канон са номер 1, защо да се занимаваш с другите.... [smilie3]

Дата:   12-06-06 13:25

Boby иди пипни всяко едно от тях, щракни, виж как ти стои в ръката, кое повече те кефи като усещане. ииии го вземай. достатъчно близки са. ти трябва да си решиш кое ще ти носи по-голям кеф да творческо разгръщане (их че го казах ама)

[beer] [ezik] [smilie18]

Дата:   12-06-06 13:27

последното изречение [smilie24] [smilie24]

(мартинов сега бърка за вуду куклата и ще почне да те бучи с игли)

Автор: gorbi   
Дата:   12-06-06 13:40

използвам че го няма му и ламята никонска е без зъби.... [smilie18] [smilie18]

Автор: pmartinov   
Дата:   12-06-06 13:43

[ezik] [smilie5]

Дата:   12-06-06 13:45

Ами аз всъщност съвсем умишлено "изпуснах" от сравнението D50 и D70, щото не исках да слагам в една тема Nikon и Canon. Ама нейсе, почна се. [ezik] [beer]

Автор: asahi   
Дата:   12-06-06 13:51

Боби, според мен ще правиш еднакви снимки с кой да е от гореизброените модели. Апаратът с обектива дава само 10% от снимката. 50% са за светлината и 40% за фотографа.

Автор: pmartinov   
Дата:   12-06-06 13:52

asahi

[smilie24] [smilie24] [smilie24]

първа  назад  1  2  3  4  5     всички  напред  последна