Автор: Boby_
Дата: 12-06-06 12:11
Здравейте!
От доста време "узрявам" за идеята за DSLR, но освен умствено, се налага да "узрея" и финансово.
Имам известни интересни перспективи за недалечното бъдеще и се каня много активно до някой и друг месец да направя и аз тази крачка.
Обаче все още не мога твърдо да реша какво да взема - от това, което ще е на пазара в България до месец-два, на пръв поглед ми се вижда най-удачен като параметри Pentax K100D. Алтернативите, които предлагат Canon и Nikon, имат своите предимства, но като че ли по-високата чувствителност на Pentax-а (до 3200 ISO), а също и вграденият стабилизатор, надделяват.
Доста често се говори за предимството в динамиката на сензорите на Canon. Знам, че едва ли някой има опит с Pentax K100D, който още не е на пазара, но едва ли сензорът му ще е много напред в сравнение с istDL и istDS, каквито има доста.
Другото, което ме притеснява в Pentax-а, са обективите - каква е разликата в цените в сравнение с тези за Canon, има ли други производители, които правят обективи и за Pentax, така, както Sigma и Tamron имат модели за Canon или ако си взема Pentax-а, ще трябва да разчитам само на Пентакон?
Май станаха много въпросите. Надявам се, че не са твърде глупави и все ще се намери някой, който да изкаже мнение по тях.
|
|