Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 2, 3 непрофесионални въпроса :)
Автор: Net_Rider   
Дата:   11-08-04 17:58

Интересувам се от кое зависи колко снимки мога да направя с един цифров апарат преди да се скапе нещо по него и колко горе долу снимки могат да се направят преди да му се развали нещо или да почне да се разваля качеството ? Знам, че за някои ще звучи смешно обаче аз като неразбирам и.. какво да направя. Благодаря на оказалите помощ [beer] [beer] пожелавам ви хубави [shtrak]

Отговори на това съобщение
 Re: 2, 3 непрофесионални въпроса :)
Автор: NeonBird   
Дата:   11-08-04 18:12

Зависи от апарата. За Канон 300 Д се говореше, че като е от пластмаса, конструкцията му няма да издържи повече от година две. Досега не съм чул още някой апарат да е сдал багажа от снимане.

Дата:   11-08-04 18:28

Става въпрос за Sony DSC P93

Автор: Thor   
Дата:   11-08-04 18:47

ами при цифровите фотоапарати ако се разваля нещо при нормална употреба би трябвало да се разваля обтуратора/механизма който ( тъй като ,нищо не се плаща за филми промиване повечето снимки не се и принтират и тенденцията е към много щракане е сигурно има и изключения ;)) ) отваря и затваря пердетата ,сега тъй като системата при SLR e най сложната съответно и най крехката ако я вземем за пример ,при тях би трябвало да се скапва най бързо , преди 4-5 год четох статия за тестове (направени от едно известно френско фотографско списание"Chasseur d'Images" ) на обтураторите на CANON EOS 3 ,NIKON F 100 и MINOLTA съответно всеки от моделите в един и същи клас с другите
като с фотоапаратите се е щракало докато обтуратоrа се скапе , тогава CANON-а беше издържал до около 400000 ,na NIKONA - около 250000 и MINOLTATA - около 180000 ,значи всеки може да си направи извода сега докъде може да е стигнала фотографията в това отношение( е не си спомниам вече кога при тестовете обтураторите са се отклонявали от нормите и е трябвало да бъдат калибровани ) ,а колкото до пластмасовите фотоапарати аз имам един такъв чийто пластмаса изглежда според мене много по крехка от тази на EOS 300D и го имам от 10 год и не съм снимал само аз с него ,не е мръднал до сега ,ако пък говорим за супер танкове фотоапарати като за пример вземем NIKON F 5 чел съм ,че спокойно стигали 1000000 щракания ,а затова за по сигурно си има литература из нет-а за който иска да разбере с по големи точности ;))
останалото е въпрос на пари и каква/коя марка/надеждност ще си избереш ,както и от модела ;))

Публикацията е редактирана (11-08-04 18:53)

Автор: neuromancer   
Дата:   11-08-04 18:48

Цифровите сапунерки не се купуват за дълго, те така са измислени. Идеята е че след 1.5 - 2г. ще има такива модели, че няма да искаш въобще да погледнеш стария си апарат. човек тръгва по наклонената плоскост и няма спиране...
Цифровите апарати са като компютрите - ако сега си купиш върхов модел за максимална цена, след 2 г вече няма да струва нищо, дори и да не се е развалял въобще

Автор: Mobby_Dick   
Дата:   11-08-04 18:57

NeonBird , ами аз съм чул за доста скапани вече 300Д. Тука доста и такива снимки пускаха по форума даже:)
Ако си любител, и снимаш ей за тук и вкъщи с него - може и да те надживее де:)
Net_Rider - Thor
ти е отговорил добре. Бих допълнил, гледай и гаранцията която ти дава производителят, ако апарата е скъп де /за сапунерки те дават, знаят че няма да ги премориш, пък и да - ще си единственият, пък и е евтинко, особено с времето:)/

Автор: pinko   
Дата:   11-08-04 19:13

Моби, пак нещо не си разбрал, както винаги.

Чувал бил, къде го чу бре, на опашка за банани ли го чу, защо заблуждаваш хората...

Пусках тези снимки от неравната борба между пикап Додж РАМ 2,5 тона и 300Д,

Camera: 0, Dodge: 1

http://www.pbase.com/c5driver/drebel&page=all

Определено се е скапал, ама аз не се сещам за апарат, който да издържи, като през/върху него мине камионетка.

Иначе моя 300Д досега, за 5 месеца вече превъртя километража, на 11 000 кадъра е и си работи без грешка, лашкам го къде ли не, дъжд го е валял, от масата на теракот е падал, във форумите на дпревю има съобщения за блокирали затвори, но това става адски рядко, още при първите 500-600 кадъра, просто фабрични дефекти, които се оправят без проблем гаранционно. Подмяна на затвора извън гаранцията е 180 долара.

В дпревю има статистика на 300д и циклите на затвора, рекорда в момента го държи един пич с 80 000 кадъра за 9 месеца, бачка си апарата му без никакви проблеми[smilie5]

Публикацията е редактирана (11-08-04 19:23)

Автор: Thor   
Дата:   11-08-04 19:17

аз до колкото знам фотоапаратите се делят на
аматьор
аматьор - експерт
професионалист
и всичко това според изискванията на съответната група,интензивност на използване,поливалентност,издържливост ,издържливост при всякакви условия ,естествено фотоапаратите които ще използуват професионалистите - във влажните амазонски гори,студовете на гренландия ,по върховете на хималая или из пясъците на пустините би трябвало да се различават от тези на аматьорите които ще си правят снимки на нова година ,рожденния ден или във фояйето на хотела ..
и всичко това е свързано с надеждността на фотоапарата ,безотказността и дългият му живот..
трябва само да си избереш към коя група искаш да си и съответно да си платиш цената ;))

[shtrak]

Дата:   11-08-04 19:23

pinko , това твойто е само 1 пример -нямам него впредвид. Освен това си частен случай - сменяш си апаратите през макс. 6 месеца - ще издържат, всеки:) Освен това не снимаш под земята, в студ и т.н.
Казвал съм, че ЕОС300, който е конструктивния прототип на 300Д, при 30 закупени апарата /в работата на познат, снимане при кофти условия, интензивно/ на 3-тия месец работеха 2, като един се скапа пред мене (започна да не свива блендата).
Канон /до колкото знам/ препоръчват този апарат на баш любители, като евтин и компромисен, бих казал - разумен вариант за малко снимащи при добри условия:)
Ако искаш, развии ми една лекция, за тоталната здравина на 300Д, че нещо ми е скука, и ми се смее:) Ти го можеш това.

Дата:   11-08-04 19:27

Благодаря на всички. Аз съм притежател на Сонито от 2 седмици и съм направил около 800 снимки .. така, че няма за какво да се притеснявам. Благодаря на всички още веднъж! Поздрави и[shtrak] [shtrak] [smile]

Автор: pinko   
Дата:   11-08-04 19:33

Не, не е само моя, по рекламните агенции масово снимат с 300д и досега аз не съм чул, ама ти щото ти е такава работата явно по-добре чуваш.

Да не ти изреждам сега колко мои познати фотографи пердашат с 300д и им скъсват гъза от професионална работа, попитай в Пан сервиз колко от тях са изревали, никой.

Мързи ме малко да изреждам, ама Димитър Митев от Русе, Цецо четъшки, Начо Каменов(Кубето), фотографите във Вертикал 7 и къде ли не им скъсват трътката, на по 20 000-30 000 кадъра са им апаратите и се кълнат, че са безотказни апарати, ама Моби бил чувал, разбираш ли...

И пак ти казвам, недей да заблуждаваш хората, в горния постинг казваш

NeonBird , ами аз съм чул за доста скапани вече 300Д. Тука доста и такива снимки пускаха по форума даже:)

а после йезуитски се измъкваш

Казвал съм, че ЕОС300, който е конструктивния прототип на 300Д, при 30 закупени апарата /в работата на познат, снимане при кофти условия, интензивно/ на 3-тия месец работеха 2, като един се скапа пред мене (започна да не свива блендата).

освен това, да те светна, свиването на блендата е функция на ЕОС обективите, не на телата.

Не били компютри, а компоти, и не сме ги продали на япония, а са ни ги върнали, твойта работа е същата

Дата:   11-08-04 19:42

оня не я свиваше на никой обектив...явно трябва да поясня.
Иначе, във Хоризонтал 2, Мачу-Пичу 5, и Фото-жужари на гарата също щтракат с 300Д. Много е як.
А да знаеш как стой ситуацията с БТА, Вацовите вестници и други многотиражки:)
Пинко, на ниво си [beer]

Дата:   11-08-04 23:49

Не било жужари, а било охлюви /за фотото на гарата/:)
В Пан сервиз не мога да попитам. Влиза им в работата да не ми отговорят правилно.
Рекламните агенции могат да снимат и с HP - какво от това? Според зависи.
А твойте приятели - ми този апарат е за тях направен:)
Не отричам, че у нас доста хора, който се препитават с фотография си служат с аматьорски дигитални апарати. Това е нормално. Ценовият праг на професионалните /и дори полупрофесионалните/ е доста висок. За тяхната работа ги удовлетворява, после продават и пак...
Обаче за големите фирми /каквито ти цитирах/ и където не става препродаването на техника, а и тази икономиика може да им изиграе кофти номер "По-евтиното излиза по-скъпо". Все пак не върви да командироваш човека в Змунда за 3000$, да изпусне пластмасата за 700$ на пода ..и всичко да пропадне. Пък и дъждец завали, вятър повее...да не кажа прах и пясък захвърчи:) Те се оборудват с професионални апарати - защо ли? Освен това за професионалистите им е обидно да връткат бутончета със символи, като смяна символ...например. Абе всеко нещо си има клиенти.

Автор: teopetz   
Дата:   12-08-04 16:33

Явлението е масово не се чудете! 300D се ползва за комерсиална фотография и това не характерно само за България. Просто е факт

първа  назад  1     всички  напред  последна