Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 нос Чиракман
Автор: navy   
Дата:   05-06-06 00:20

... една форумка ме обвини преди време, че не съм познал този "много известен нос" на една снимка [smilie7]

Той наистина е известен, но откъм археологическа страна във връзка с древния град Карвуна, но това е друга тема и се явява офтопик.

Тук ще покажа една снимка, заради която се постарах малко, че май ТОЗИ обект не е никак сниман, никак фотогеничен и общо взето НИЩО ОСОБЕНО.

Един вид, да го представя в малко по добра светлина [smilie7]
А и евентуално ако някой не знае или не е чувал за него, дане стават пак грешки [smilie7]

https://photo-forum.net/static/forum/2006-06/kpby1827.JPG
http://www.vista-vision.net/balchik/chirakman.jpg

Иначе аз си стоя във Варна, корени съм пуснал от 100 години насам [smilie18]

П.П.
Абе рапаните сега забранени ли са за ловене, щото оня белия камион долу е пълен догоре, като слязох на кея да търся пресен сафрид... втори камион отиваше да товари [smilie10]

Отговори на това съобщение
 Re: нос Чиракман
Автор: gorbi   
Дата:   05-06-06 00:25

ко си го направил тоя балчик бе..... ти си го оснимал целия......

Дата:   05-06-06 00:31

Тва... е в Каварна [smilie7]

Дата:   05-06-06 00:33

таман са чудих че това високото насреща и оня завод - на каварна ми приличат повече....... ма аз не съм спец по крайбрежието като тебе..... [smilie5]

Дата:   05-06-06 01:06

А тва де е, знаеш ли?

https://photo-forum.net/static/forum/2006-06/mjqd0046.JPG
http://www.vista-vision.net/balchik/caves.jpg

[smilie7]

Автор: canonio   
Дата:   05-06-06 01:07

navy,
рапаните не са забранени за ловене, ами е забранено да се трали. Е***а майката на дъното за последните 15 години. На места има по 1 метър тиня и нищо не виждаш докато не се блъснеш....Доста нарушена е еко системата. Винаги става така когато нещо не си е на място. Тъпите рапани не са черноморска твар. През 50-те са ги остъргали от разни кораби и те са намерили райско място за размножаване. Аз помня преди двайсетина години каква напаст бяха - изядоха де що мида има. Много добра идея беше да се намери начин да се събират и продават. Обаче всичко прерастна в огромен бизнес и се появиха траловете.
Иначе съм оптимист. Рибата започна да се връща пак. Кормораните и чайките също.
Тюлена няма да се върне, обаче все повече делфини виждам.
Абе дано да спрат строежите вече, да развият туризма като хората и да заповядат софианци да им взимаме по 20 лв порция калкан[smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]
[beer] [beer] [beer] [beer] [beer] [beer]

Автор: Avi   
Дата:   05-06-06 10:34

canonio написа:

>> Абе дано да спрат строежите вече, да развият туризма като
> хората и да заповядат софианци да им взимаме по 20 лв порция
> калкан

ако се спре строителството и забиването на крайбрежието - не по 20 - по 50 ша давам с кеф...

Дата:   05-06-06 10:41

бе нека са сумарно 70 лв.... те софианци имат пари..... [smilie5]

Автор: Avi   
Дата:   05-06-06 10:43

gorbi написа:

> бе нека са сумарно 70 лв.... те софианци имат пари.....
> [smilie5]

за сеемсе лефа тряя не само да са спре със строежите ми и да се бутнат половината [smilie5]

Автор: bobbyfuego   
Дата:   05-06-06 10:44

canonio много хубаво го е казал. Не им е мястото на рапаните в това море и наистина трябва да се спре строителството и съсипването на нашето морко крайбрежие. примерите са навсякъде.

А колкото до калкана мисля че винаги ще може да се намери и на цени за по-бедни софиянци като мен https://photo-forum.net/forum/smileys/smilie1.gif

Автор: simbon4o   
Дата:   05-06-06 11:13

тая Каварна съм я оснимал и зимно и скоро и лятно, ама по работа беше [smile]

Автор: LTG   
Дата:   05-06-06 12:12

Тоя Чиракман как се кара с колелооооо....
мда...[beer]

Автор: galin   
Дата:   05-06-06 14:37

мислех че всичко знам из района на Каварна, но navy ме изненада със снимки на нови за мене скални ниши ... Чиракмана го имам сниман на десетки снимки, а също така и доста кадри правени от горе.
Не знам на познавачите на района обаче дали е известна така наречената "Горчова мара" което всъщност представлява лабиринт от пещери, който тръгва почти от върха на Чиракман и се слиза доста нива по-надолу /някой казват че тунелите излизали на морското равнище/. Все още не съм се докопал до входа ... може би защото се е позатрупал и е обрасло с разтителност.
Ако има мераклии да го търсим ... или просто минавате през Каварна да снимате може да ми се обаждате.
0899927207

Автор: lukcheto   
Дата:   05-06-06 17:10

като хората и да заповядат софианци да им взимаме по 20 лв порция калкан

Май си назад в представите за ценорасписа...

В петък (2ри юни) в Созопол
калкан 250гр 25.50лв. в нескъпо заведение и не в стария град[smilie25]

Дата:   05-06-06 17:16

Автор: lukcheto
Дата: 05-06-06 17:10

В петък (2ри юни) в Созопол
калкан 250гр 25.50лв. в нескъпо заведение и не в стария град

Ми аз говоря за Варна, тука още има по 16 лева тук-там. А пък аз си имам дванайсет 2-3 килограмови парчета във фризера.[ezik] [ezik] [ezik] [smilie18] [smilie18]

Дата:   05-06-06 17:17

galin, заблудата е от моя страна.

Тези пещери са от Болата. Не съм крачил по Чиракмана, за мен това е по скоро археологическа ценност отколкото фотографска [beer]

Автор: BoRiSoFF   
Дата:   05-06-06 17:38

Мдааам
Появяват се повече делфини и някой много бързо се светна, че филе от делфин звучи вкусно
Рапаните да са ни проблема...

Дата:   05-06-06 17:42

canonino, я дай идея откъде да се снабдявам с прясна рибка, че таляните в Кранево нещо зеха да се дънят като обещания...
В Балчик ми се правят на тарикати...

Дата:   05-06-06 17:57

Няма кво да обикаляш. Гадна зима беше, вятъра е кофти напоследък и не вадят нищо. Само за техните ресторантчета. Отивай сутрин на рибната борса. Ако някъде нещо се извади, една част моментално отива там. Морската риба лесно се познава дали е днешна или замразявана.
Забелязвам, че колкото по-далеч от Варна са мрежите - по-скъпа става стоката. Странно, но наистина в Ахтопол, Созопол и други рибарски краища е много по-скъпо от тук.

[beer] [beer] [beer]

Автор: Jamess   
Дата:   05-06-06 18:01

Гальо, точно ти да не познаеш Болата, тц-тц![smilie8]

Автор: galin   
Дата:   05-06-06 18:07

navy
в каварна вадят сафтид на таляна вече, ама му е 7 лв. килото [smilie9] ... за това ходим нощем да си го ловим на тюленово...

Jamess
сори ... изложих се [smilie2]

Автор: Jamess   
Дата:   06-06-06 16:46

Та като стана дума за Чиракмана...

https://photo-forum.net/static/forum/2006-06/wgjq4654.JPG
http://img358.imageshack.us/img358/6753/4irakmana3xi.jpg

Публикацията е редактирана (06-06-06 16:48)

Автор: mia   
Дата:   06-06-06 17:26

navy написа:
"... една форумка ме обвини преди време, че не съм познал този "много известен нос" на една снимка"

не знам коя точно форумка визираш, но ако случайно това е свързано с мое изказване за Чиракмана и за това, че не беше го идентифицирал на снимката на трети форумец, то държа да те поправя. Квалифицирала съм Чиракмана като неповторим, неподражаем или нещо подобно, вече не помня, но смисълът е този (стоя зад изказването си във всеки случай на сто процента),... но никога не съм го наричала "много известен нос". Е, вярно е, че напоследък кметът Цонко доста се постара и поработи по темата, но в моите предпочитания нос Чиракмана е едно диво, съвършено неопознато място, предназначено само за ценители... BTW - за историята на средновековната крепост Бизоне мога да разказвам много... Бих пуснала кадри с всякакви възможни ракурси на Чиракмана, както и на Болата, Дълбоки дол, Зелени нос, Суджаза, Белия бряг, Долината на авлигите, Долината на пастирите, Топола, Божурец, Калиакра, Тауклиман, Крапец, Шабла и Дуранкулак, но не виждам смисъл да го правя - не очаквам нищо смислено и добронамерено като реакция и коментар... Само фукни и изказвания в смисъл "ние сме върха, вие сте кръгли нули"... или "я си стой в село Каварна" или нещо от сорта, вече не помня как точно беше формулирано...

Дата:   06-06-06 17:39

Виж как си наясно [smilie7]

Автор: Стоев   
Дата:   07-06-06 09:59

иска вкусна рибка[smilie5] [beer]

първа  назад  1     всички  напред  последна