Автор: pinko
Дата: 11-08-04 00:05
Не знам колко от вас са гледал преди малко шоуто на Слави, аз не го гледам често, но тази вечер гостът му ме впечатли, направо се просълзих. С две думи историята е следната – преди 10-ти ноември 1989 г. един поп, отец Иван, бил вкаран от тогавашната власт в затвора за нещо си. Там той дал обет, ако излезе жив от затвора, да се грижи за сираци. Още през 1988 излязъл от затвора, започнал работа в църквата в Нови Хан до София и веднага започнал да строи сиропиталище. С помощта на спонсори и различни дарения успял и днес в неговото сиропиталище има деца, самотници и болни хора.
Днес беше дошъл в София, за да доведе четири от децата на зоологическа градина. В момента поради липса на средства в сиропиталището няма ток, светят си със свещи, въобще изпитват остра нужда от финанси, пък макар и само да си платят тока и да не стоят на тъмно децата.
Този човек и мисията му ме трогнаха, затова предлагам всеки, който има възможност, да даде колкото може, за да помогнем на този свят човек и неговото благородно дело.
Аз давам 20 лв., Мариана също дава 20 лв.
Ще се уточним допълнително тук във форума или на сбирката в четвъртък как да стане предаването на събраната сума, за да няма съмнения, предлагам да занесем и предадем събраната сума на място и лично на отец Иван.
|
|