Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Открадната снимка на Борисов - и то за какво ! (с малък шанс да греша)
Автор: photoforce   
Дата:   28-05-06 13:46

Тази снимка тук .

Отговори на това съобщение
 Re: Открадната снимка на Борисов - и то за какво ! (с малък шанс да греша)
Автор: special_k   
Дата:   28-05-06 13:47

хаха

Автор: Георги   
Дата:   28-05-06 14:03

може да е моделката :)

Автор: ts_lukanov   
Дата:   28-05-06 14:06

мдааа, може и да е моделката - "зашото съм луда шизофреничка, параноичка и истеричка и приличам на цвичкааааа
Висока съм 214 см.,тежа 40 кг.,имам Червена коса и Сиви очи" [smilie18]

Автор: equinox   
Дата:   28-05-06 14:09

не знаех, че е от Плевен [smilie18]

Автор: viggen   
Дата:   28-05-06 14:28

photoforce написа:

>
> Тази снимка
> тук
> .
>

Добро утро! :-)) в тези сайтове крадени снимки на килограм, направо с вагони да ги товариш :-)) най-интересното, че (има вероятнбост) зад този профил се крие мъж! :=))))))) хвани и дръж! ха ха ха

Автор: Ивон   
Дата:   28-05-06 14:56

Замислих се над този цитат:
Цитирай:

Защото според всички закони, ако някой вложи труд и техника, за да промени продукт, обект на авторско право, той получава не копие, а версия и версията вече е с нов носител на авторско право. Така едно DVD, компресирано до формат DivX, вече е версия и новият носител на права може да пожелае всеки да я копира безплатно. Ако свалиш този продукт от мрежата, де юре ти не го крадеш от авторите му, а изпълняваш волята на новия лицензоносител.

Според този http://news.netinfo.bg/?tid=40&oid=893683линк това е информация от "168 часа" 26 май 2006 , 19 стр.

Тук става въпрос за софтуер, но мисля си дали това може да се приложи и към снимките? Те са продукт на авторското право. Съответно някой ги сваля от интернет, влага труд и техника (т.е. изпозлва компютър и фотошоп - омазвам малко, кропва и т.н.)...значи ли това, че стават версия? С нов носител на авторското право? [smilie11] Тази вратичка ми изглежда много коварна...

П.С. Нямам юридическо образование и приемам горния цитат за истина. Допускам обаче, че може и да не е така.

П.С. 2 - А както се вижда в този случай не е открадната само една снимка :(

ЕДИТ - възползвам се от линка на KAIC, защото е по-точен. [smilie3]

Публикацията е редактирана (28-05-06 18:16)

Автор: Тед   
Дата:   28-05-06 14:57

Ивон [smile], недей писа такива работи.

Автор: Ивон   
Дата:   28-05-06 15:00

Надявам се да не го четат недобронамерени хора [smilie3] Аз с най-добри намерения и малко възмущение .... защото , ако е истина [smilie23]

Автор: KAIC   
Дата:   28-05-06 15:32

Ивон, определено ако е така това е поредната вратичка в закона за да има работа за адвокатите. И аз го прочетох в http://news.netinfo.bg/?tid=40&oid=893683 и се чудех дали наистина е възможно да хване ред в съда.[smilie11]

Автор: Стоев   
Дата:   28-05-06 18:03

?[smilie8]

Автор: canon   
Дата:   28-05-06 18:10

Ми тя си тя (демек Весито е от Плевен )
Борисов я снима на Бодиграфията (и поне оше една снимка е на Борисов в профила и)

[smilie5]

Публикацията е редактирана (28-05-06 18:55)

Автор: wit   
Дата:   28-05-06 18:43

значи харесвам си нечия снимка, отварям я с фотошоп, лепвам и отгоре мой watermark и снимката вече е моя ???? ебати законите, ми то тогава се губи идеята за авторското право [smilie10]

Автор: hotsnail   
Дата:   28-05-06 18:51

mmm da towa s wersiite moje i da e wiarno ama sigurno leko zabrawiame che toia deto e wlagal trud i wreme polzwa originalnata licenzirana tworba i ot tam proizticha izwestno kolichestwo zaduljenia i otgowornostti.

A tezi deto zimat promenenata wersia da ne duljat nishto na awtora na orignila ima niakakuw smisul. Inache moje da pochnat da goniat hora deto nimat i haber che imat neshto piratsko. A tia deto prodawat priatskite kopia shte se oswobodiat ot otgowornost.

Towa mi se struwa smisleno t.e. ako niakoi mi prodade piratski disk toj nosi otgowornostta da uredi otnosheniata s sobstwenika na originala, a ne az deto sum go kupil, nali?

Автор: Wildkid   
Дата:   28-05-06 20:00

Спокойно, не е точно така [smilie5] ! Ама е дълго за обяснение, а сега нямам време да пиша толкова! Накратко - новото си е ново и авторът му има права върху него, обаче това не значи, че може да ползва вашето ей така без да пита! Значи обаче, че вие не можете да търсите пари от него за неговата обработка - само дето първо трябва да сте му позволили да я направи!

Автор: 4o4ko   
Дата:   28-05-06 20:42

Dobawka kam post-a na Ivon - niamam link ili neshto takowa che da go pokaja, no ot kakwoto sam 4el i razpitwal znam che ako edno neshto, naprimer kartina se promeni 15% to weche niama osnowa za plagiatstwo tai kato se za4ita za nowa tworba spored zakona w America, ne znam za BG.

първа  назад  1     всички  напред  последна