Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Canon EOS 350D VS. Olympus E - 500
Автор: hugo   
Дата:   24-05-06 02:11

Ако може да дадете някакви мнения и впечетления за двата модела [beer]

Отговори на това съобщение
 Re: Canon EOS 350D VS. Olympus E - 500
Автор: Otvorenia   
Дата:   24-05-06 02:58

Olympus със 2-та китови обективи е най доброто балансирано отношение цена/качество.
При Канона не можеш да разчиташ на китовия обектив, трябва да се купи нещо допълнително.
Оттук идва ценовата разлика.Канон е по добре, но повече пари се дават за последващо купуване на допълнителни обективи, докато Олимпус с китовите е най доброто което може да се купи с по малко пари.

Публикацията е редактирана (26-06-06 00:23)

Автор: Георги   
Дата:   24-05-06 04:44

бля бля бля :)

не съм съгласен.
цена/качество в момента най-добре е пентакс ист дл, и след няколко дни новия пентакс със стабилизацията.

Автор: Ivan_A   
Дата:   24-05-06 09:33

Съгласен съм с Отворения - до средата на мнението му[smile] . Защото ако ще даваш повече пари, скъпите обективи на Olympus не отстъпват по качество на канонските.
40-150мм на Олимпус е много, ама много по -добър - като оптическо качество - от всяко дълго варио на Канон, докато навлезеш в зоната на 4/70-200L и по-скъпите - те са друга лига.

Снимал съм, снимам и сравнявам постоянно - все Олимпус печели[smilie5] по ниски хроматични аберации и равномерна рязкост по целия кадър - до ъглите.
И все Олимпус губи[smilie2] - по шум на ISO400 и по-високи.

Олимпус има автоматично чистене на сензора, което Канон няма.
Канон има стабилизация на изображението, което Олимпус няма. / е, има един хипотетичен обектив на Leica, но .../

И двете камери са с високо качество - пробвай ги - която повече ти "легне" в ръката, която повече подхожда на начина ти на снимане и на това, което предвиждаш да снимаш, която повече ти хареса - вземай го - няма да сгрешиш![smilie24]

А за Пентакс - Георги може и да е прав, ама въпросът е Canon EOS 350D VS. Olympus E500 -
не виждам питане за Пентакс.

Публикацията е редактирана (24-05-06 09:37)

Дата:   24-05-06 09:54

иване, поздравче за теб

https://photo-forum.net/static/forum/2006-05/jvcl4584.JPG
http://i21.photobucket.com/albums/b259/givanov/b4e36da1.jpg

ако се досетиш при каква скорост е снимано, и най-вече на какво исо от ръка и налично осветление в музея на калиакра, черпя бира :)

(снимка която за да направиш с олимпуса ти трябва задължително статив, заключване на огледалото, или няколко светкавици. на мен ми трябваше 2-3 сек да приклекна и да я снимам на налично осветление... с обектив за стотина уева)

Автор: martinv   
Дата:   24-05-06 10:09

Георги [smilie24] [smilie24] [smilie24]
разкрий тайната на каква скорост е снимано ...

Автор: Ivan_A   
Дата:   24-05-06 10:10

Благодаря, Георги!

Ако се видим някога, аз ще те черпя бира - и то без предварителни условия! [smile]

Добре де, Канон е НАЙ-ВЕЛИК!

Но не ме интересува - за това, което снимам и което ме интересува - Олимпус ми стига.
/за сега!/

Хайде, ще се черпим, ама да не спамим повече?! ...

Автор: GM   
Дата:   24-05-06 10:14

Поздрави за Георги!
Ти само в музеи ли снимаш? И само на 3200iso?
На мен не ми се налага да ползвам повече от 400iso[smilie5] Пробвах един пентакс ...по-бавен AF има от Оли ,по-шумен затвор(хлопа като Опел Кадет),а с дългото варио на Pentax доста се чуди къде да фокусира[smilie3] .Айде наздраве[beer] [shtrak]

Автор: darksorrow   
Дата:   24-05-06 10:27

за АФ е така, най-вероятно. [smilie24]

това за затвора е ебати довода, честно [smilie19]

а за ергономията нищо не се каза - че е доста по-удобен от Оли. ИСОто му е по-добро, ако някой иска, ще ги борим на 800 и нагоре [shtrak]
по-лек (е, това може и недостатък да се яви, знам ли, за моето вратле е добър, а то не е от най-тънките [smilie5] )..

в крайна сметка никой не гледа цената, а точно тя прави този модел толкова привлекателен. особено за разни непрота като мен.

сори, не се сдържах. [smilie18]

по темата вече го казаха - ако няма пари за други обектиФчета, Олито е логичния избор...

Дата:   24-05-06 10:30

GM това е 800 исо. но сигурно има по-малко от твоето 400 :Р за пентакса си прав, аф-то му е бавно все още. може би на фотокината ще извадят 8 и 10 меги по-напреднали тела. може дори да изведат мотора в обективите, кой знае. но цена/възможности мисля дава по-добри. помисли към 1400 лева с ддс новия пентакс със стабилизацията, китов обектив и мерене/потвърждаване на фокус, заедно с на сони ссд-то, дето го ръчкат в никоните. кроп 1.5... доста по нисък шум от малката матрица на оли, сори ама е така.

иване. че са н.1 е неоспоримо. а ти замислял ли си се, че ако беше с 10д-то все още и с обективите, вместо да инвестираш в 7-14 и про тялото на олимпус от хиляда деветстотин и голямата зима, можеше в момента да си с 5д? :)

харесвам олимпус. но за дслр класа имат нужда от доста по-различна матрица. иначе ще са следващите след коника които ще глътнат вода, при това доста скоро.

да не спамим, ок.
за мен 350д е несъмнено по-добър.

Дата:   24-05-06 10:44

глътни вода [beer] [shtrak]

Дата:   24-05-06 10:49

мисли бе адаш... 12 мегапиксела от фулфрейм 5д
и 13 мегапиксела от 4/3 сензорче...

Дата:   24-05-06 10:52

софтуера му е майката[smilie5] [beer]
P.S. Canon е номер 1[beer]

Публикацията е редактирана (24-05-06 10:52)

Автор: fundamental   

тая дъвка не я ли дъвчихте вече [smilie21]

Хуго, пич..... отивай и взимай по симпатичния. Канона по добър ясно, повече перспектива с марката, Олимпус ще ти даде доста с двата обектива, без да влагаш много допълнителни средства.

Някои по шрифта си избират марка [smilie8] [smilie18] [smilie18]
Взимай нещо и му се радвай[smilie24]

Автор: simbon4o   

ми не виждам да са увеличили матрицата :) = шума си е същия :(, даже повече щото и повече мегапиксел вкарват. Иначе Е500 с карта и два обектива е колкото 350Д със китов - няма ко да се мисли олито! Поне аз така бих избрал.

Автор: carl_cox   
Дата:   24-05-06 11:36

https://photo-forum.net/forum/read.php?f=1&i=300086&t=299555&phorum_uriauth=#reply_300086

Re: Нашето ревю на Pentax *istDL
Автор: carl_cox
Дата: 12-02-06 11:29

boni- в някои чужди оценки за PENTAX DL като слабост се споменава по-бавният автофокус...ти споменаваш че е ТОЧЕН..което е хубаво..но как е с бързината?

Re: Нашето ревю на Pentax *istDL
Автор: boni
Дата: 12-02-06 11:35

Не мога да усетя никаква разлика в бързината на АФ с обикновени обективи без специален мотор, какъвто имат никоните AF-S или канонския USM.
С обикновените обективи от рода на 50/1.8, 28/1.8 или варио 18-200, АФ работи не по-бавно от който и да е друг сходен модел на останалите марки.
Съвсем друга история са никонските AF-S обективи,Сигма HSM или Canon- ските USM, но там предимството на безшумността и бързината са си достойнства на самия обектив:)

Автор: Otvorenia   
Дата:   24-05-06 18:19

Георги: късно се включих иначе според твоито питане веднага щях да кажа че е 800 ИСО, не че си личи ама щом питаш това ИСО трябва да бъде. Както Иван-а отбеляза питанете е между Канон и Олимпус.Притежавах Е-500 в момента съм с 30Д. Канон е най добре но цената е друга, тоест по висока.
А за Олумпус се лъжеш няма да глътнат вода, бих казал че това е доста сериозна конкуренция на Никон-Канон. Това е защото в 4/3 стандарта изобретен от Олимпус участват още Панасоник (с Лайка) както и Фуджи. А за Фуджи да не отварям дума, щото и на диг.тела и на оптика са върха но някакси хората не четат и не го знаят.
Що се отнася до Пентакс това е една превъзходна фирма, притежавам Пентакс 6х7 II със 7 твърди обектива и нямаше да ги купq ако бяха дърво.

Публикацията е редактирана (12-06-06 00:19)

Автор: onlineivo   
Дата:   25-05-06 00:18

350d [smilie24]
Мнението ми е предубедено - вече го имам и съм адски доволен от него!

Автор: soleil   
Дата:   25-05-06 00:22

CANON 350 D Мноо ясно !!!!!!!!!!!!

Автор: Стоев   
Дата:   25-05-06 00:23

[smilie8]

Автор: hugo   
Дата:   29-05-06 00:42

Благодаря Ви за мненията някон аргуъментирани и на ниво Open GL други леймарски, но както и да е. А чували ли сте че на Canon - a му се слага приставка и може да се лепи с руска оптика и цената на обективите е мн тънка и доволна.??? Просто още се чудя и чета т'ва о'нва да се открехна и гледам като свине в теменужки, за да избера нещо добро, а не да си дам парите напразно. Имам още мн хляб, банички, боза и мляко да глътна за да Ви стигна, но нали трябва да се почне от някъде?!
Мерси отново. [smilie7]

P.S. Металурга не е длъжен да изкупува всички боклуци от пазара и все да е прие...[smilie19]

Автор: Sumuelll   
Дата:   30-05-06 18:00

Очаквам новия Пентакс, но имам 4 обектива за Оли... имам въпрос към собствениците на такъв преходник- заслужава ли си Оли Е500+ преходник и мога ли да го купя /преходника/ от БГ? Защото другия вариант е да купя новия пентакс и да мина на М42...

Автор: d256h   
Дата:   03-06-06 15:33

Есента излиза Olympus E-3 и Olympus E-5. Ако някой иска ще пусна линк към информацията. 12Мпикс. стабилизация , всичко е многократно ускорено, мерене, фокусиране, поддържане на обективи, нови процесори! Пак Олъмпус ще бъде едни гърди пред останалите в ТОЗИ клас. Каноните ше берат големи ядове!

Автор: apollo   
Дата:   03-06-06 15:50

И двата апарата остаряха! Изчакай K100D или алфата на Sony! А що се отнася до Олимпус 12мп. в същата матрица е уникална глупост... ако разработят нова/по голяма разбира се/ то ще се вдигне цената...

Автор: maldito   
Дата:   03-06-06 15:50

винаги е било така[smilie18]
но цените и те ще са над 5Д на канон[smilie8]

Публикацията е редактирана (03-06-06 15:52)

първа  назад  1     всички  напред  последна