Автор: Brummaker
Дата: 20-05-06 13:26
Горби,
ще ти споделя некои мои съображения по темата От личния ми опит с този 35 - 70 мога да ти кажа че разлика няма да забележиш на 2.8 с примерно 50 твърд, за който стана дума по-горе.
Обектива е много използваем по ред прости причини но затова си трябва и малко философия. За какво става дума ?
Тук народа се изтрепва да "си ги мери" - кой бил по-рязък, по-добър оптически и т.н. - говоря за обективите . Същевременно в конкурса се видя че това е една голяма смешка : яко се кропи и т.н.
Ми сори, ама на моите снимки кроп съм използвал в max 2-3% от случаите и то не да резна "нещо от върте" а защото фотографския формат 3:2 не ми е отговарял на изискването за съответния кадър и запазвайки една от страните съм скъсявал другата
Та в този смисъл,ако съпоставим явлението кроп на компютъра и кадриране с обектив, който с оптическите си качества на практика е напълно не различим от въпросния твърд 50мм, при съответните бленди разбира се - мисля нещата са ясни .
За това търдя, че 35-70 е нещо много, ама много практично за general photos
В случая, това е може би едно от малкото явления, за които 2 в 1 е доста разумно нещо
![[shtrak]](https://photo-forum.net/forum/smileys/shtrak.gif)
|
|