Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Относно анонимността на снимките при гласуване
Автор: Synthy_xxx   
Дата:   14-05-06 09:31

https://photo-forum.net/i/344513снимка на rog - кликнах само за да се увера че наистина знам кой е автора преди да съм гласувал. Какъв е смисъла от тази анонимност, след като си пише на кой е снимката в тайтъла на страницата?!

https://photo-forum.net/i/344135снимка на dragonM - без да кликам на бутоните за гласуване знам на кого е. Това съм го забелязал само при снимките без заглавие. При другите всичко си е наред.

Отговори на това съобщение
 Re: Относно анонимността на снимките при гласуване
Автор: Георги   
Дата:   14-05-06 09:37

има и надписани рамки.
ама какво от това? има хубави снимки, има и такива които не грабват независимо дали виждаш кой е автора.

хайде бе хора, не ги осребряват тия точки все още [smilie5]

Публикацията е редактирана (14-05-06 09:41)

Автор: loveforever   
Дата:   14-05-06 09:45

Ако не се лъжа гласуването е анонимно уж за да се гласува за снимката, а не за автора, но според мен тая система не е особено смислена, защото който иска да си афишира името винаги ще намери начин да го направи, както даде пример Георги.
Лично според мен тоя бъг няма особено значение да не кажа никакво.

Автор: krassimire   
Дата:   14-05-06 09:48

Човека иска да каже, че ако ще се прави нещо, трябва да е както трябва, а не по български.

Автор: ogimag   
Дата:   14-05-06 09:51

А ако сложиш снимката в твоите "любими" се вижда пак името на автора.
Това с "анонимността" за мен е недомислие и съм го казал неведнъж. Затова и надписвам моите.

Автор: georgi969   
Дата:   14-05-06 09:51

Името се вижда само ако снимката е без име.

Автор: Стоев   
Дата:   14-05-06 11:28

(премества патката)

Автор: mario   
Дата:   14-05-06 11:38

(не се заглежда в главата на браузъра)

Дата:   14-05-06 11:42

Марио, при мен на главата на браузера седи патката, при теб какво има?[smilie5] [ezik] [beer]

Автор: boni   
Дата:   14-05-06 12:59

100 пъти казахме, че това не е направено с цел анонимност, а за да не се гласува първосигнално още като видиш името на тъмба.

Автор: Synthy_xxx   
Дата:   14-05-06 13:31

Ами значи аз грешно съм разбрал смисъла на "анонимността". Инак ми е все тая кой е снимал (на мен лично) - не познавам никого и ако гласувам е за снимка, която ми е харесала :) Ма реших, че е бъг някакъв и рекох да кажа. Мир [beer] [shtrak] [smile]

Автор: Mobby_Dick   
Дата:   14-05-06 15:04

Тази "анонимност" както е направена, служи само да храни суетата на тия, дето всячески мразят да са анонимно преценени [smilie18] [smilie25]

Автор: Lalinda   
Дата:   14-05-06 18:19

boni,
Каква анонимност може да се гони, след като едни и същи автори (често дори в един и същи ден!) публикуват съвсем неанонимно същите неща в другите български фотосайтове? Сякаш не ги виждат (че тук дори никовете са същите...).
Анонимността би имала смисъл само ако авторите не публикуват едно и също навсякъде....

ОПРОВЕРГАЙТЕ МЕ![ezik]

Бих искала да зная и защо го правят (тъй като казват, че не го правели за гласове...)

Публикацията е редактирана (14-05-06 19:40)

Дата:   14-05-06 18:35

А така! Кажи им!

Автор: boni   
Дата:   14-05-06 19:23

Някой май си пише без да чете, както обикновено:
Автор: boni
Дата: 14-05-06 12:59

100 пъти казахме, че това не е направено с цел анонимност, а за да не се гласува първосигнално още като видиш името на тъмба.

Публикацията е редактирана (14-05-06 19:23)

Дата:   14-05-06 19:49

Прочетох го, но не звучи убедително...
Първосигналното гласуване винаги ще съществува... Пък и стилът на някои автори, първосигналното гласуване за които искате да избегнете, се познава.
А така и така никой не ми казва защо публикува едно и също на две-три места.
Явно проблемът е в гласуването, а не някъде другаде...

Лично аз се отказах да качвам неща в този сайт именно заради първосигналното гласуване...

Интересно ми е и как смятате да се преборите с първоначалното гласуване - вижда се, че много от именитите ви автори получават необходимите 21-22 точки минути след като са качили снимките си, което означава, че очевидно пращат линкове на познатите си да им гласуват - тъй като никога не бих се унизила да го направя, рядко успявам да премина бариерата - преминавам я само със снимки на банални сюжети от типа на венециански лодки...

Имах повече шансове да видят снимките ми преди да въведете бариерата - тъй като оттогава нямам такива, естествено се отказах и качвам в Избрано само снимки, заредени в сайта ви още миналата година...

Е, с това ли бих могла да бъда стимулирана да участвувам в този форум (а не мога да си позволя да качвам неща, които вече съм показала някъде, освен ако става дума за част от серия)?

Мисля, че въпросът е сериозен, ако желаете да стимулирате участие на нови автори, които не желает да прибягват до евтини пазарни трикове.

[beer] [thankyou]

Автор: chukov   
Дата:   14-05-06 19:54

Ако някой твърди, че точките не са от значение за кадъра му, спокойно може да посочи, че не желае снимката да бъде оценявана.

В противен случай, той просто иска да бъде точкувана. Няма други положения. Това е.

Системата, в този й вид, е много по-интересна от преди, когато никът се вижда под кадъра. Който желае да бъде обективен и немодулиран от името на автора, да не поглежда тайтъла на браузъра.

Дата:   14-05-06 20:47

Lalinda- аз ще отговоря на един от въпросите ти кратко. Просто в момента не съм в настроение за каквото и да било. Качвам и на други български сайтове (то май само един свестен има) за да се опитам колкото и наивно да е да раздвижа малко нещата, да се породи конкуренция. На сайта тук настъпиха някои промени които са добри. Макар и малки, макар и технически. И веднъж казах- няма как един автор да качва различни неща на различните сайтове. Познавам автори качващи снимките си поне на 10 световни сайта. Едни и същи. Така повече хора ги виждат.

Дата:   14-05-06 22:04

За световните сайтов3 нямам нищо против, но потребителите на българските са си едни и същи (да не се заблуждаваме взаимно, че не са).

Лично аз реших да не гласувам втори път в български сайт за нещо, за което вече съм гласувала в друг български сайт.

Аз самата бих искала снимките ми да бъдат видени, а колко точки ще получат слабо би ме вълнувало, ако броят точки не бе единствената възможност да покажеш пред повече хора това, което правиш.

В момента снимките на автори, които не използват хитрости да ги промотират (тоест да минат одмах въпросната граница от 21-22 точки), просто няма как да бъдат видяни (това е личното ми мнение).

Ако някой се наема, нека ме опровергае.[shtrak]

Дата:   14-05-06 23:58

Подкрепям Чуков за това, че снимка дето искаш да ти коментират само, няма смисъл да я пускаш и за точки.

Просто помоли за коментар - не помня някой да ми е отказал, ако по някакъв начин съм го питал за снимка, дето е за коментар, линкнат и оригинала към нея, показващ какво съм снимал и какво съм се опитвал да покажа.

Онуй с пращането на линкове за снимка за гласуване е за Конкурсите само. Макар и да има Автори, дето са честолюбиви и пращат линкове по навик;)

Питал съм Майсторите, дето уважавам, как и какво да правя, как и какво да си купя към Специалистите тук, абе какво ли не съм питал...

ФотоФорума не е само Галерията със снимки или Форума за обмяна на инфо, а връзка със себеподобните, дето се вълнуват и живеят със същите и подобни мисли.

Срещнах Приятели тук, с които си живеем по-добре и от Добри съседи, та и повече даже срещнах де;)

Като "известен спамер" може би получавам малко повечко толериране при обсъждане на снимките ми, но аз използвам агресивните похвати на рекламата, за да бъда забелязан и няма нищо лошо в това, освен в случаите, когато прекалявам... Просто участието в един Клубен Живот води до създаване на определени взаимотношения - даваш/получаваш...

Преди време беше коментирано за Автор, дето обхождаше Профилите и всички снимки и пишеше "Голд", после береше точки, ама то всичко си е до човека - каквото търсиш и ако добре го търсиш - намираш го ;)

Малиииий, какво се разписах като Моби-то [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Аре, успех [smilie24] [ezik] [beer]

първа  назад  1     всички  напред  последна