Автор: turin
Дата: 10-05-06 01:50
ами те обективите ти във всички случаи ще са с преходник - нито един от по-новите апарати не поддържа м42... С преходници ставала работата ;) Аз ти казвах само, че на лентов Канон или Никон няма да ти работят меренето през обектива и потвърждаването на фокуса (канон мери и не потвърждава, никон май потвърждава, но не мери).
За туй идеше реч. Иначе аз не знам къде има лентови пентакси, нека кажат разбирачите.
Може и да пуснеш обява в базара, че търсиш лентов апарат и да ти дават оферти. Ако са от същия град, може да се видиш с хората и така...
Иначе е трудно да се прецени само от информация в мрежата, пък и ти като не си си изградил свое си мнение и предпочитания за тия апарати...
Аз бих ти казал просто да вземеш най-изгодната машинка от тези, които са ти харесали. Разликите не са чак толкова големи, пък и нали за снимане говорим, не за сравняване на машини...
Ценовият обхват също ти е голям - за 300 лева можеш да си вземеш Canon EOS 300 с обектив, а за 500 лева сигурно може да се намери Canon EOS 30/33, че може и по-висок модел даже. Преди време разликата между тия два модела беше от небето до земята, а сега са просто два лентови апарата, изместени на рафта от различните модели DSLR-и...
За справка - аз снимам с EOS 3000, който пък е детска играчка дори в сравнение с по-горната серия EOS 300, ама нали е фотоапарат, нали си има ръчни настройки, нали аз снимам с него. Получава се... понякога :) Но днес цената му е дори по-ниска от долната ти граница...
С две думи - ако търсиш повече и по-добро, за тия 500 лева може да си вземеш втора ръка среден клас Канон или Никон. Но понеже неизбежно ще дойде моментът да се заогледаш към цифровото, затова ти предложих да помислиш за Пентакс - така ще си ползваш старите обективи все едно са направени за него. Само с преходник.
Ай че дълго стана, успех
|
|