Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Лентов Фотоапарат ?????
Автор: ventzo   
Дата:   09-05-06 01:59

Здравейте,

В момента снимам с една Praktica MTL5(два обектива 2,8/135 и 1,8/50)но ми се ще да го подменя с друг пак "oгледално рефлексен 35мм фотоапарат"(дигиталните ми се виждат доста по скъпи).

Гледам в интернет разни Nikon, Canon.

Някой може ли да ми даде някакъв съвет в коя марка да се насоча и евентуално аргумент защо точно тази марка. Въпросът ми е доста сложен тъй като знам че различни хора различни впечатления но се надявам да успея да намеря правилният избор за мен.

Мисля че тук е и момента да кажа и някаква сума все пак за да ви е по лесно в съветите(за съжаление не видях никъде цени на лентовите фотоапарати с изключение на техномаркет и технополис) цена от 300 - 500лв.

Предполагам в по новите лентови фотоапарати има вградена светкавица, ръчни(много важни) и автоматични настройки, варио обектив.

Забележка: Не съм професионален фотограф но ми се иска да снимам и снимам и снимам колкото се може все по хубави неща и да го превърна в едно хубаво хоби.

Ако е от полза: обичам да снимам портрети, състояние(на хората), животни, природа абе общо взето все хубави неща.

Благодаря предварително.

Поздрави.

Венци...

Отговори на това съобщение
 Re: Лентов Фотоапарат ?????
Автор: chiphead   
Дата:   09-05-06 02:15

бате, никон или канон, огледално-рефлексен .... квото и да купиш, почваш да си купуваш обективи ...

тва е важното ... (за мен поне)

виж цени, прецени ...

Дата:   09-05-06 02:20

даи някой сайт в който мога да ги прегледам цените (ако знаеш де) или някои магазин който мога да посета и да получа добър съвет на място и дето са казали хората преди мен "око да види, ръка да пипне".

10х

Автор: quiver   
Дата:   09-05-06 02:23

Какъв език говориш?

Дата:   09-05-06 02:28

;) ами ако въпросът ти е сериозен

с английски и руски се справям

Дата:   09-05-06 02:30

ох,

ввв.цанон.цом - КАНОН

ввв.никон.цом - НИКОН

ще се ориентираш, къде са цените ...

(на английски са)

в БГ, (обикновено) са по-скъпи ;) ...

УСПЕХ!

Дата:   09-05-06 02:33

10х за търпението и лиубезноста

;)

Автор: quiver   
Дата:   09-05-06 02:33

http://www.canon-europe.com/For_Home/Product_Finder/Cameras/SLR/index.asp?ComponentID=25254&SourcePageID=26009#2

Смятах да ти давам българския сайт, но той плаче да го спрат. Виж тук и сравнявай. И си поставяй приоритети. Аз като го избирах много бях луднал по тоя дисплей на задния капак. Не знам защо [smile]

Никон със сигурност също имат нещо такова. Гледай и си сравнявай. Само ти знаеш какъв апарат искаш и какви компромиси можеш да правиш.

Поздрав,
Явор.

Дата:   09-05-06 02:41

[smilie5] аз съм с цифров никон.
за лентовите - нищо не знам ...

никона ме кефи (не съм професионалист, освен тва на лента снимах със Зоркий-4 - далекомерен).

мой съвет - ще си купуваш обективи - МНОГО! (после ще минеш на цифров - требе да са съвместими...), сам си реши за марката/обективите ...

айде [smilie24] успех с избора ...

редакция: ... Гледам в интернет разни Nikon, Canon. ...

... ми то май за лента, друго няма истинско (за този формат)

Публикацията е редактирана (09-05-06 02:56)

Дата:   09-05-06 08:50

10х много

Автор: Стоев   
Дата:   09-05-06 09:08

http://www.club-nikon.org/index.htm

http://cantek.icb.bg/

Автор: surfsyco   
Дата:   09-05-06 09:54

Имам 2 за продажане.
Канон Т90 ръчен фокус 5 кадара в секунда, и мулти спот метеринг което много ме кефи.
Никон ф8008 маиче беше.
обективчта също ако те интересува драсни на маила от профила.
РЕСПЕКТ

Автор: turin   
Дата:   09-05-06 11:20

Можеш да помислиш и за Пентакс. Както ти каза chiphead, някой ден ще минеш на цифров SLR, а пък на Pentax-а ще можеш да си използваш тия двата обектива от Практика-та. Може и Канон ако си вземеш да ги използваш, пак с преходник, но за потвърждение на фокуса ще трябва тоя хак с платката на руснака, дето хората се записват за нея в базара. А на Pentax-а ще си му работи и меренето, и потвърждението на фокуса.

Пък след време ще минеш безпроблемно на цифров Пентакс *ist.[shtrak]

Автор: svetalcho   
Дата:   09-05-06 12:42

а защо не погледнеш тук в базара и да си вземеш на старо един механичен Никон или Канон? Има доста добри предложения.

Автор: eXile   
Дата:   09-05-06 14:08

Интересно ми е как са автофокусние филмови тела пентакс?
Бива ли ги колкото канонските и никонските[smilie8] Говоря за ниския клас.

Автор: kaff   
Дата:   09-05-06 16:05

погледни това https://photo-forum.net/forum/read.php?f=2&i=58389&t=58389&phorum_uriauth=добра камера[smilie24]

Автор: kaff   
Дата:   09-05-06 16:11

eXile
с един пентакс от ниския клас се борихме една седмица да изключим една функция и накрая отидохме до продавача и той не можа да помогне та незнам трудни са им менютата[smilie24]

Дата:   09-05-06 17:54

Предполагам ще ми е необходим някакъв преход защото обективите са ми на м42.

???Знаеш ли някои магазин дето могат да се видят и да се пипнат въпросните модели? (Каталозите некакси не ми вдъхват доверие(гледаш и си представяш едно а се оказва друго))

Всъщност ти за някои конкретен модел ли ми пишеш?

10х предварително

Венци

Автор: turin   
Дата:   10-05-06 01:50

ами те обективите ти във всички случаи ще са с преходник - нито един от по-новите апарати не поддържа м42... С преходници ставала работата ;) Аз ти казвах само, че на лентов Канон или Никон няма да ти работят меренето през обектива и потвърждаването на фокуса (канон мери и не потвърждава, никон май потвърждава, но не мери).
За туй идеше реч. Иначе аз не знам къде има лентови пентакси, нека кажат разбирачите.
Може и да пуснеш обява в базара, че търсиш лентов апарат и да ти дават оферти. Ако са от същия град, може да се видиш с хората и така...

Иначе е трудно да се прецени само от информация в мрежата, пък и ти като не си си изградил свое си мнение и предпочитания за тия апарати...

Аз бих ти казал просто да вземеш най-изгодната машинка от тези, които са ти харесали. Разликите не са чак толкова големи, пък и нали за снимане говорим, не за сравняване на машини...

Ценовият обхват също ти е голям - за 300 лева можеш да си вземеш Canon EOS 300 с обектив, а за 500 лева сигурно може да се намери Canon EOS 30/33, че може и по-висок модел даже. Преди време разликата между тия два модела беше от небето до земята, а сега са просто два лентови апарата, изместени на рафта от различните модели DSLR-и...

За справка - аз снимам с EOS 3000, който пък е детска играчка дори в сравнение с по-горната серия EOS 300, ама нали е фотоапарат, нали си има ръчни настройки, нали аз снимам с него. Получава се... понякога :) Но днес цената му е дори по-ниска от долната ти граница...

С две думи - ако търсиш повече и по-добро, за тия 500 лева може да си вземеш втора ръка среден клас Канон или Никон. Но понеже неизбежно ще дойде моментът да се заогледаш към цифровото, затова ти предложих да помислиш за Пентакс - така ще си ползваш старите обективи все едно са направени за него. Само с преходник.

Ай че дълго стана, успех [beer] [shtrak]

Автор: Synthy_xxx   
Дата:   10-05-06 14:46

ако мислиш да ползваш старите си М42 обективи, забрави за никон (освен ако не ги прежалиш да ги поизпилиш малко). Там се губи фокуса на безкрайност, освен ако не се сложи оптика за корекция. И не всички можели на никон мерят с ръчни обективи. По-добре канон мисля (без да съм спец или да съм си играл, ама при това положение никон е безсмислено, ще трябва и нова оптика)

Автор: gorbi   
Дата:   10-05-06 14:55

еос300 си купуваш за 150 лева, преходник ЕОС-м42 за 15-50 лева (може и платка за потвърждаване на фокуса да си сложиш на тоя преходник 40-80 лева), и слагаш обективи от канон, никон (също необходим преходник 80 лв), м42, пентакон сикс (преходник ?лв.)..... ползваш си тези които имаш в момента и след време като видиш че за лента и сканиране годишно отиват толкова пари, колкото за едно 350Д, си купуваш и дслр канонче и си ползваш същата оптика и на филмовото и на цифровото тяло...... успех.. [smilie24]

Публикацията е редактирана (10-05-06 15:07)

Автор: Viper   
Дата:   10-05-06 14:58

Имам на разположение един Canon 1000F,когато ми се снима на филм го ползвам и много ме кефи.[smilie24] [shtrak]

Автор: simpleman   
Дата:   10-05-06 15:13

Не забравяй и моето предложение (в базара) Никон FM10 съвършено нов, в оригинална опаковка за 200 лева. Могат да се намерят и накои други дреболии.

Дата:   10-05-06 16:56

[smile] Супер сте.

Много яки съвети ми дадохте и започвам да се ориентирам.

Предложете и 1-2-3 цифрови апаратчета които могат да се включат в горепосочените ми изисквания.

Като незнам как се водят класовете при тях но "полупрофесионално" ми се струва ОК.

10х предварително.

Венци

Автор: canonio   
Дата:   10-05-06 17:04

"Предложете и 1-2-3 цифрови апаратчета които могат да се включат в горепосочените ми изисквания."

За цифров СЛР "цена от 300 - 500лв" е нереално изискване. Хилядарка - само за тялото.

първа  назад  1  2     всички  напред  последна