Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 един цитат да споделя с вас
Автор: svetalcho   
Дата:   05-05-06 20:10

"Морсильо приема Де Фая в ателието си. Композиторът разглежда всички картини, които художникът благоволява да му покаже и всеки път изрича някакво хвалебствие без каквито и да било задръжки. След което забелязва много картини на пода, захлупени към стената и пита дали може да види и тях. Орговорът на художника е отрицателен. Не харесвал тези картини и предпочита да не ги показва.
Де Фая толкова много настоява,че накрая художникът склонява.Неохотно обръща една от картините, поставени на пода казвайки:
-Ето виждате, нищо не струва.
Де Фая протестира. Според него картината е много интересна.
- Не, не-повтаря Морсильо-общата идея ми харесва,някои подробности са доста добри, ала фонът е съвсем несполучлив.
-Фонът ли?- пита Де Фая и се вглежда по-отблизо.
-Да фонът, небето, облаците. Облаците нищо не струват, нали?
- Наистина- признава накрая композиторът.- Може и да сте прав.Може би облаците не са на висотата на останалото.
-Така ли мислите?
-Да
-Е добре- заключава художникът,- точно облаците ми харесват най-много. Може би са най-доброто постигнато от мен от години насам.
Цял живот съм срещал повече или по-малко прикрити примери на този начин на мислене, който наричам "морсилизъм". Морсилизмът се ражда от най-дълбокото желание за безмерно ласкателство. Да се изчерпят всички възможности на похвалата. Затова сам предизвикваш критиката-една, общо взето, оправдана критика- и то не без капка мазихизъм, за да засрамиш по-силно непредпазливия, дето не е видял клопката."

из автобиографията на Луис Бунюел " Последен дъх "

Отговори на това съобщение
 Re: един цитат да споделя с вас
Автор: AnyBodyGirl   
Дата:   05-05-06 22:27

Хубава книжка си подхванал. Той имаше и една интересна мисъл относно броя на приятелската компания. Какво беше там - не повече от шест, защото...??? А ангустура - май беше прословутата подправка, която слагаше в джина си и една капка, колкото да мине през нея лъч светлина още нещо, но забравих какво, чела съм отдавна тази книга и съм фен на много от филмите му - особено "Дневна красавица", страшно луд филм и страхотно изпълнение на Катрин Деньов:)[smilie24]
Мале и името на филма обърках, ми така е като съм го гледала от панти века[smilie11]

Публикацията е редактирана (05-05-06 23:02)

Автор: tnt   
Дата:   05-05-06 22:44

Да погледнем отново 4астта за мартинито [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: e-mil   
Дата:   05-05-06 22:51

Частта за мартинито е вид фото тема. Цитирам по памет:
"няколко капки вермут върху много сух лед - останалото джин"

А за истинските маниаци: "чист джин огрян от лъч светлина минал през бутилка вермут "Не-знам-си-каква-марка"

Светлината е голяма работа.

Дата:   05-05-06 22:53

[smilie24] [smilie24] [smilie24]

Дата:   05-05-06 22:58

а бе не беше темата за джина баш ама карай[smilie5] иначе светлината му е майката, а мерака бащата[smilie5]

Дата:   05-05-06 23:00

Sorry za spama... Iskam da obarna otnovo vnimanie:
" Цял живот съм срещал повече или по-малко прикрити примери на този начин на мислене, който наричам "морсилизъм". Морсилизмът се ражда от най-дълбокото желание за безмерно ласкателство. Да се изчерпят всички възможности на похвалата. Затова сам предизвикваш критиката-една, общо взето, оправдана критика- и то не без капка мазихизъм, за да засрамиш по-силно непредпазливия, дето не е видял клопката."

Автор: SLR   
Дата:   05-05-06 23:09

Това все едно е цитат от силогизмите на Е.М.Чоран
...аз съм сигурен че Бресон или Доаньо/примерно/,са имали доста по добри кадри от тези които са ни показали...

Дата:   05-05-06 23:16

Освен всичко останало - интересен начин за разкриване на лицемерието - нестандартен
Бе тя цялата книга е компилация от готини мъдрости, ай да не се подсещам и за комуникацията на Бунюел с Антонио Гадес, приятелството му с Пако Де Лусия, филмът "Кървава сватба", "Кармен"... изобщо. Разказът му за онзи празник в определен испански район: където 24 часа се бият барабани. Представяте ли си това какво странно изживяване е. 24 часа един непрестанен повтарящ се ритъм. Дали е приятно, дали е досадно. Всичко зависи от ритъма дали ти допада на личния биоритъм, разбира се:) Сега се сетих за това, ако друг се сеща за нещо да допълва, приятно подсещане стана:)

Публикацията е редактирана (05-05-06 23:29)

Дата:   05-05-06 23:23

тъй де[smilie5]

Дата:   06-05-06 12:30

Сещам се за странните отношения Бунюел/Дали [smilie18] [smilie18] [smilie18]
И как при една крайно неприятна случка, Бунюел отива да се кара с Дали и - цитирам по памет - "накрая си останал с плесницата в джоба"....
Сещам се и защо Бунюел мразел Гала:
имала голям луфт между краката [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Дата:   06-05-06 15:26

ох, ще си прерови библиотеката, но май я дадох на някой да я чете и така си остана:(

Дата:   06-05-06 15:28

Мдааааааааааа..и аз така. Дадох я и ...няма я вече

първа  назад  1     всички  напред  последна