Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Сватбарска тема...
Автор: gogo   
Дата:   04-05-06 09:34

В неделя ще снимам сватбата на една приятелка. Щракам с FZ30. Интересувам се снимал ли е някой сватба (подобно събитие) с такъв апарат, за да каже колко може да изкара батерията. Щото светкавицата ще пляска доста.
А ако някой от Пловдив услужи с втора батерия - цена няма да има - ще пием бира след това! [beer]

Отговори на това съобщение
 Re: Сватбарска тема...
Автор: Julius   
Дата:   04-05-06 09:38

Че ще пляска - ще пляска... [smilie18] [smilie18] ... спор няма... на туй чудо не моеш ли

да туриш външна светкавица... [smilie8] че не съм нещо в час с Панасониците? [smilie7]

Дата:   04-05-06 09:46

Чудото има опция, ама аз нямам светкавицата [smilie5]

Автор: Георги   
Дата:   04-05-06 09:48

гого що не викнете някой който може да снима сватби и няма да дойде с компактен апарат :)

нещо против теб, ама това е едно от събитията които почти нямат връщане назад после. квото станало станало. и вероятността после да не останат много сносни снимки - голяма.

Дата:   04-05-06 09:54

$$$$$$$$$$$ - за това [smilie5]. Стига да не прозвучи нескромно - имам известен опит с тези събития и докато работи техниката мисля, че ще станат. Молбата ми е,[smile] някой от Пловдив да услужи с втора батерия.

Автор: asahi   
Дата:   04-05-06 09:55

"мисля, че ще станат" [smilie11]

По-добре направи така, че да си сигурен 100% - и в себе си, и в техниката.

Автор: boni   
Дата:   04-05-06 09:56

Използвал съм FZ30 като втори апарат при снимане на сватба и всички снимки с него станаха ОК, фокусът е много точен дори и при малка осветеност и нямаше грешки.
Обаче използвах светкавица с чупеща глава.

Публикацията е редактирана (04-05-06 09:57)

Автор: turin   
Дата:   04-05-06 10:20

Внимавай с фокуса - на моята свабта една приятелка снима с FZ и на доста от снимките в бързината бяха хванати незначителни обекти от предния план. И съответно светкавицата беше блеснала върху тях...
А такива обекти има много по сватбите - я човек ще мине отпред, я в ритуалната ще има цветя (които докато снимаш може да не забелязваш, обаче на фотките це лъснат от светкавицата върху тях), я в църквата (където може да не ти разрешат светкавица, зависи от църквата и от иконите и стенописите) ще има нещо на предния план...
Та моят съвет е да внимаваш с фокуса. И да снимаш внимателно и манияшки - накрая все ще излязат снимки.

Аз на сватбата на едни приятели бях подготвил ч/б филм готин, но батериите ми бяха на "изпарения" и направих само няколко снимки, но всичките почти станаха много яки - просто гледах много повече, отколкото щраках. И съответно уцелих добри моменти.
На сватбата на други приятели направих много снимки, но си бяха неотличаващи се от тези на другите хора с фотощраци там....

Така че повече гледай, гледай през цялото време за кадри ;) И не мисли за многото снимки и за батерията. И внимавай за фокуса върху неща от предния план.

Може и да греша, ти си прецени, де. Винаги можете да наемете профи за снимките, но щом снимаш приятели, твоите снимки ще са им по-ценни. Особено ако направиш добри снимки, пък били те и малко на брой. [smilie24] [shtrak]

Публикацията е редактирана (04-05-06 10:23)

Автор: Julius   
Дата:   04-05-06 10:22

На мен лично най са ми интересни ей тези моменти... затова си ги и фотам де... [smilie7]

Публикацията е редактирана (04-05-06 11:10)

Автор: PeterPAN   
Дата:   04-05-06 10:52

Според мен, независимо с какво снимаш външната светкавица ще ти е много необходима, още повече ако е със чупещасе глава, така че зем една светкавица, ако трябва и назаем, или има евтин мецове с фотоцеле, да се пали от основната светкавица на апарата, има и стойки които я дигат доста над обектива....

Внимавай да не направиш, мечешка услуга че тези мигове са скъпи и немогат да се върнат...

Не е лошо в събота да минеш през някоя църква и да направиш една две пробни снимки или още по добре във същата дето ще е събитието , да видиш какво може да очакваш а още по добре д присъсъстваш на цялата церемония да знаеш какво да снимаш

Успех и чакам снимки после ,...

[beer]

Дата:   04-05-06 11:06

Благодаря на всички за съветите и отзивчивостта! [beer]

Автор: vladod   
Дата:   04-05-06 16:51

Вече завиждам на тези, които ще снимаш. След питането ти тук, получи повече информация, отколкото имат снимащите сватби непрекъснато.
Добре, че си имам снимки от моята сватба [shtrak]

Автор: Prakticar   
Дата:   04-05-06 22:38

Споко, сигурно Гого няма да е единствения фотограф на сватбата. И аз съм снимал на сватби просто за кеф, без да преча на или да измествам наетия фотограф. Резултатът е една гледна точка повече, няколко сполучливи кадъра в повече.
Гого, виж дали можеш да вземеш назаем светкавица.

Автор: loveforever   
Дата:   04-05-06 22:56

Не знам с каква батерия ти е апарата, но вероятно е специална - затова - задължително си носи зарядното. Преди година снимах сватбата на мой братовчед с Олимпус С770. Станаха страхотни снимки, но имах възможност да презареждам батерията докато изчаквахме хората да се съберат - така на три пъти. Хубаво е ако знаеш къде ще е сватбата и да минеш да видиш какъв е точно ритуала( навсякъде си имат собствен стил), за да си направиш концепция къде е най-добре да се разположиш и да знаеш горе-долу кога са важните мигове.
И още нещо - разбирасе ,че трябва да се запечатат най-важните моменти, не са до голяма степен и тривиални, затова не ги пропускай, но снимай и кадри които са различни, уникални, самобитни , защото те на практика носят истинския дух на събитието. [shtrak]

Автор: nemchev   
Дата:   05-05-06 09:49

иначе в черквата може да минеш и без светкавица...от личен опит ти казвам че може да станат приказни неща
https://photo-forum.net/static/forum/2017-04/mnaq6206.JPG
https://photo-forum.net/imgs_thumbs/101/e_1137262155_pop.jpg

https://photo-forum.net/imgs/101/e_1137262155_pop.jpg

Автор: tPeChAt   
Дата:   05-05-06 10:07

izpolzvah FZ30 s chupesht se obektiv
naprao gi razmazah yo [smilie18]

Автор: nemchev   
Дата:   05-05-06 10:23

що бе треснат...ти чупещ се обектив нямаш ли??[smilie18] [smilie18] [smilie10]

Автор: tor   
Дата:   10-05-06 21:59

ia wij na bulkata liceto imali go be

Автор: royal   
Дата:   10-05-06 22:15

що бе Tреснат...ти кат се трескаш не се ли чупиш ,,,или изпитваш удоволствие CAMO KOGat се ибаваш с хората дGе ...[smilie5]

Автор: Joromir   
Дата:   11-05-06 02:43

Що да се ебава треснатия ... и такова има, ето .. https://photo-forum.net/i/225426&USER_ID=21071
и даже работи .. [smile]
10x на mrge.org [smile]

първа  назад  1     всички  напред  последна