Автор: turin
Дата: 04-05-06 10:20
Внимавай с фокуса - на моята свабта една приятелка снима с FZ и на доста от снимките в бързината бяха хванати незначителни обекти от предния план. И съответно светкавицата беше блеснала върху тях...
А такива обекти има много по сватбите - я човек ще мине отпред, я в ритуалната ще има цветя (които докато снимаш може да не забелязваш, обаче на фотките це лъснат от светкавицата върху тях), я в църквата (където може да не ти разрешат светкавица, зависи от църквата и от иконите и стенописите) ще има нещо на предния план...
Та моят съвет е да внимаваш с фокуса. И да снимаш внимателно и манияшки - накрая все ще излязат снимки.
Аз на сватбата на едни приятели бях подготвил ч/б филм готин, но батериите ми бяха на "изпарения" и направих само няколко снимки, но всичките почти станаха много яки - просто гледах много повече, отколкото щраках. И съответно уцелих добри моменти.
На сватбата на други приятели направих много снимки, но си бяха неотличаващи се от тези на другите хора с фотощраци там....
Така че повече гледай, гледай през цялото време за кадри ;) И не мисли за многото снимки и за батерията. И внимавай за фокуса върху неща от предния план.
Може и да греша, ти си прецени, де. Винаги можете да наемете профи за снимките, но щом снимаш приятели, твоите снимки ще са им по-ценни. Особено ако направиш добри снимки, пък били те и малко на брой. ![[shtrak]](https://photo-forum.net/forum/smileys/shtrak.gif)
Публикацията е редактирана (04-05-06 10:23)
|
|