Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Любителска видео камера ???
Автор: jovanni   
Дата:   26-04-06 15:21

Някой може ли да ме посъветва към каква портативна видеокамера да се насоча и
кое е по добре да пише на DVD или на DV касета
лимита в цената ми е до 1000 лв.

Публикацията е редактирана (26-04-06 15:38)

Отговори на това съобщение
 Re: Камера ???
Автор: artmika   
Дата:   26-04-06 15:29

DV е по-добре - после си го обработваш както си искаш

Re: Камера ???
Дата:   26-04-06 15:35

"artmika" можеш ли да препоръчаш нещо?

Re: Любителска видео камера ???
Автор: fotok   
Дата:   26-04-06 17:42

DV като формат ,а по нататък гледай цената![smilie24]

Дата:   26-04-06 18:09

въпрос на вкус. поогледай се по маркетите. аз не робувам на марки. за сметка на това чета спецификации и ревюта [smilie24]

Автор: Sidewinder   
Дата:   26-04-06 18:12

Цените на тези, които "пишат" директно в/у DVD ми се струват високи.Навярно, защото са новост.Днес се загледах в подобни камери в Германос. Имаше едим модел с 1.07 мегапиксела матрица( марката не помня) за около 1259 лева и една на CANON с 1.33 МП за около 1399. Може и да греща, но с неповече от 5%. Дали обаче това е с ДДС или без, не се наемам да споря.Търсех нещо друго. Преди време разглеждах какво се предлага из Америчко и там си харесах 3МП видеокамера на Sony, kоято също пише на DVD.Нямам идея колко би струвала, ако се предлага в БГ. Но на мене ми допадна като параметри.Все пак е хубаво човек да "хване камерата в ръка", преди да плати.Смимал съм многократно с видеокамера на Sony и съм доволен от резултатите, но тя е стара и освен това пише в/у касета.Нямам впечатления от записващи в/у DVD. Но самата мисъл, че няма после с часове да прехвърлям
от лентата в някакъв по-човешки формат ( а най-вероятно и със загуба на качество) ме кара да си мисля, че това е бъдещето(близкото) на любителските камери.

Публикацията е редактирана (26-04-06 18:15)

Дата:   26-04-06 18:15

мне..не е със загуба на качество.
загуба има, когато се пише направо на ДВД

Автор: Sidewinder   
Дата:   26-04-06 18:18

Понеже не съм наясно, не смея да споря. Но фактът, че конвертираш от един формат в друг, ме наведе на такава мисъл.

Автор: to6e   
Дата:   26-04-06 19:18

Вземи си най-евтината като защото след 3-4 години ще се наложи да я хвърлиш. В момента се очертава смяна на ТV стандартите т.е. минава се към HDTV ако отзелиш 3-4 хилядарки може да си ползваш камерката и в обозримото бъдеще.

Автор: Блясък   
Дата:   26-04-06 19:20

Абе тия дето снимат на DVD са глупост, само за най-непертенциозни хора стават. Прави си сам сметката : нормалната miniDV камера/касета снима с 24мбит/сек. Едно нормално 4,28GB DVD с филм от видеотеката е на 8мбит/сек. Та тези камерки с малките DVD дискчета с по 1,4GB на диск снимат с две различни качества: 30 мин на диск (което е 4 мбит/сек [smilie2] ) и 60 мин !!! на същата медия (което се постига с 2 мбит/сек); съответно SP и LP. За к'ва резолюция и качество можем да приказваме... Предполагам че на 2мбит/сек прeвключва и на малката ерзолюция 352х288 (като на VideoCD)... То тогава по-качествено ще стане на накоя камера Video8 (все още тук-таме се срещат по хипермаркетите) за 350лева (нова с гаранция). Е, остава все пак келешлъка да извадиш дискчето от камерата и да тикнеш в плейъра... ама и дискчетата са по 3-4 лева!
Ей, аз много съм писал бе, сега като погледнах [smilie10]

Дата:   26-04-06 23:04

Благодаря на всички за съветите [smile]
[smilie24]

Автор: moiamilost   
Дата:   27-04-06 09:04

Ето ти един линк , може би най-подробния и до голяма степен обективен източник.

първа  назад  1     всички  напред  последна