Автор: LUMBERJACK
Дата: 25-04-06 19:26
Въпросът ми е отправен преди всичко към графичните дизайнери и репортерите. До утре трябва да съм окончателно готов с избора на камера във високия полупрофесионален или ниския професионален клас, която най-общо да върши работа за списание формат А3(!!!). Снимките (дори кропове от тях) трябва да са достатъчно богати на детайл, за да изпълват напълно А3 (с блийд), а най-вероятно с някакъв компромис дори и фейсинг страници (А2 демек). Списанието е за спорт (със специална футболна секция), здраве, спортен и здравен туризъм. Тъй като не е арт-списание, шумът няма да ми върши работа за арт-визия и трябва да е приемлив при по-високо ISO. Досега личното ми Oly C-8080 WZ, заедно с такъмите за него, върши работа и за снимки в зала, и за турнири на открито, като дава отличо качество за печат на А4, но съм сигурен, че нищо няма да излезе на А3 (като за печат имам предвид). Опитът ми досега е само с 5 и 8MP и с формати до А3, не по-големи. Бюджетът е почти без значение, но все пак не е за Hasselbad :)
Знам, че за някои този въпрос е от най-досадните, но все пак не питам за камера до 300 лв. Предполагам какви ще са основните тенденции в отговорите, но бих искал да знам от кои камери сте най-доволни, подготвяйки материал за списания и каталози.
Предварително благодаря.
Публикацията е редактирана (25-04-06 19:28)
|
|