Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 руски телеметрични - кой?
Автор: neuromancer   
Дата:   14-04-06 12:05

Каня се да си купувам руски телеметричен апарат и се чудя какъв да е? Какви са предимствата и недостатъците на разните Киев и Зорки? Искам да е евтин и с качествена оптика.
Интересува ме също има ли шанс светломера да работи след толкова години или да свиквам на око?

Отговори на това съобщение
 Re: руски телеметрични - кой?
Автор: jester   
Дата:   14-04-06 12:13

Аз лично предпочитам Киев, но предполагам, че по чисто субективни причини. За светломерите - има шанс все още да са живи, но най-вероятно ще трябва да се настрои, тъй като със сигурност чувствителността му е намалена.

Автор: юнга   
Дата:   14-04-06 12:19

Киев или Зоркий 6+светломер. Не ти трябват тези вградените. Наскоро в базара имасхе предложеnия за Weimar CDS 15-35лева. Още Свердловск и Ленинград 6.

Автор: mus   
Дата:   14-04-06 12:23

Вземи си Киев 4,но търси от по-ранните модели......избягвай моделите произведени през 80-те години.
Светломерът го отпиши,взимаш един Ленинград 6/примерно/и си готов.......[smilie21]

Дата:   14-04-06 12:27

аз мисля да го ползвам за стрийт, и не ми се вади и светломер...
някой да сравни Киев 4 и Зоркий 6?

Автор: mus   
Дата:   14-04-06 12:30

За стрийт по-добре си вземи Canonet или Yashica Electro 35[smilie24]

http://www.photoethnography.com/ClassicCameras/index-frameset.html?CanonCanonetGIIIQL17.html~mainFrame

http://www.photoethnography.com/ClassicCameras/index-frameset.html?YashicaElectro35GSN.html~mainFrame

Публикацията е редактирана (14-04-06 12:34)

Автор: Julius   
Дата:   14-04-06 13:35

Айде и аз да се набутам у гюмето... [smilie5] Ама сравнявам Киева със Зоркий 4к

Киев 4 според мен по-принцип е по-хубав апарат от Зоркий по няколко причини...
1. По-голям и светъл визьор;
2. Вертикално метално перде /Зорки са с хоризонтално платено/;
3. Някой имат и малко по-висока максимална скорост 1/1250 срещу 1/1000 на Зоркия;
4. Обективите са на баойнет, а не на резба /Зорки/;
5...

И двата са неудобни за стрийт, но Киева е малко по-неудобен /лично мнение/:

1. На Киева на положение безкрайност обектива се заключва - това те прави малко по-бавен;
2. На Киева превъртането на кадрите става с въртене на диска със скоростите - това също бави /докато Зоркия си има "палец"/;
3. Когато снимаш с който и да е от двата апарата, освен смяната на обективите, трябва да сменяш и позицията на универсалния визьор /когато ползваш такъв/ - иначе си сложил примерно 35мм или 85мм, а си забравил визьора на 50мм и композицията е отишла у ряката! [smilie5] И ако си снимал с 35-цата - хубаво - ше кропнеш, ама с 85-цата? [smilie5]

Общо взето с такива апарати съм снимал повече по планините, където няма за какво да се притесняваш, да не ти паднат батериите, да не замръзне пердето /на Киева де.../ и т.н. но лично аз за стрийт не бих снимал с такива! [smilie24]

Отделно на светломера не разчитай... а външния светломер допълнително ще те забави... Абе общо взето това са апарати за ситуации, в които разполагаш с достатъчно време... Ся някой ше скочи и ше ревне... ама лично аз за стрийт /пак повтарям/ такова чудо не бих ползвал! Виж за пейзажчета, че и макро на неподвижни обекти - да! Стават! [smilie24]
[beer] [shtrak] [beer]

Автор: Canon   
Дата:   14-04-06 16:03

Julius
[smilie24]

Дата:   14-04-06 18:21

Мда, мерси много. Обаче ми се иска да е много евтин, т.е. Канонета и Яшиката не ми харесват... Май най-добре да пробвам руските и да видя как ми харесват.
То мога да си снимам и със смяната, ама с нея понякога забравям да фокусирам...

Какво значи "обектива се заключва на безкрайност"?

Автор: 6traka4a   
Дата:   14-04-06 19:08

Вземи Екзакта или Екза със шахтов визьор и 20мм
обектив и си готов[smilie5]

Автор: юнга   
Дата:   14-04-06 19:14

При налична Смяна, вземи телеметър Блик.
И това се предлагаше в базара преди не много време. Слага се на мястото на гръмотевицата, мериш, нагласяш и [shtrak]

Дата:   14-04-06 20:55

Абе има едно лостче, което щраква, като сложиш обектива на безкрайност и трябва да го освободиш с натискане на едно друго, дето се намира под плъзгача за фокусиране! С предпазна цел ли са го сложили - не знам! [smilie8] Ама Зоркия нема таквоз чудо, а за него повече ми харесват обективите - повечето имат същите варианти и за Киев, само дето работната отсечка на Зоркия е с около 6мм по-къса! Дано това да ти говори нещо! [smilie3] Щото на мен - ДА!
[beer] [shtrak] [beer]

Автор: divpetel   
Дата:   14-04-06 21:29

ot ruskite telemetrichni az naj-haresvam FED-2 !!!

Дата:   14-04-06 21:45

щооо...

първа  назад  1     всички  напред  последна