Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 photo stock
Автор: fantony   
Дата:   07-04-06 19:02

публикувате ли в photostock сайтове? Кои са най-добрите според вас?
реализирате ли снимки?

сайтове с микроплащания или сайтове, където снимките са по-скъпи? кое има смисъл?

моля нека хората, които имат опит споделят.

Отговори на това съобщение
 Re: photo stock
Автор: vaskoni   
Дата:   07-04-06 22:16

лично аз най съм доволен от shutterstock.com
освен него и dreamstime.com и двата са на ниво,коректни в плащанията и с лесен начин относно качванията на снимки.Жалко само за едно
PayPal не работи с България и с чекове се губят една не малка част от честно спечелените $...[smilie2] освен това се чака и по месец и нещо докато ти осребрят парите в банката.

Автор: malkiatprinc   
Дата:   07-04-06 22:34

www.CATCHLIGHTSTUDIO.com [smilie25]

Автор: Mobby_Dick   
Дата:   07-04-06 23:18

vaskoni
Разплащанията не могат ли да стават с международна дебитна карта?

Дата:   08-04-06 00:03

ами не! ...май?[smilie2] на сайтовете има само тези две опции за активиране,и която от двете си избереш.Понеже както писах по-горе PayPal не бачкат с България не ми остана никаква друга възможност.Даже и мейл им написах, за банков превод ама казаха тц!Иначе чековете идват точно за 10 дни в пощенската кутия...после са ядовете...нерви да имаш

Дата:   08-04-06 09:47

Благодаря за сайтовете.
dreamstime.com пишат, че имат поддръжка за Moneybookers.com, които пък твърдят че изпращат пари в БГ срещу $1,80

Аз ги ползвам да изпращам пари без международна карта за SkypeOut.
Би трябвало да работи и в обратната посока

Дата:   08-04-06 09:53

fantony би ли ми пратил мейл с малко повече пояснения? Това е много интересно което казваш но не виждам как може да стане...с Moneybookers ли трябва да се свързвам или пак да пиша до админите на Dreamstime?

Автор: n1x0n   
Дата:   08-04-06 10:32

Сайтовете с "микроплащания" са пълна глупост, неуважение към труда на фотографа и утешение за некадърниците.

Ако се смяташ за достатъчно добър, че да продаваш снимките си - пробвай се в сериозен сток сайт! [smilie24]

Дата:   08-04-06 10:40

n1x0n това за мен ли се отнасяше? Тук въпроса е за трансфера на парите -по начин различен от пращане с чек... мисля че трябваше малко по задълбочено да прочетеш горните редове...или смяташ двете сток агенции за които съм писал че са несериозни...???

Автор: n1x0n   
Дата:   08-04-06 11:24

Дали микростоците са несериозни?! Нееее... напротив, много са сериозни в принизяването на фотографския труд! Цялата тази royalty free индустрия е една голяма измама.

От друга страна, който не му струват нещата и не може да си ги продава във нормалните сток сайтове - да ходи в микростоците и си ги продава за по $1.

Иначе всички фотографски форуми са пълни с платени "мисионери", които разправят сладки приказки за това как в едикой си микросток, с 1000 качени снимки си били докарвали по $1000 на месец![smilie8]

Фактите са, че в микростоковете 1 кадър докарва $1 на година /говорим за усреднени стойности на 1000 кадъра/.

Да не говорим за хората, които изобщо не снимат, обикалят подобните сайтове, свалят най-добрите кадри и после ги качват в друг подобен сайт от свое име и правят повече пари от вас от собствените ви кадри.

Автор: dau   
Дата:   08-04-06 11:46

Никсън, кои са тогава сериозните сток сайтове?

Ако някой не е с royalty free политика сигурно ще искат по някакъв начин да си доказан фотограф за да продаваш при тях [smilie11]

Дата:   08-04-06 12:40

n1x0n големи глупости си наговорил!!!ама много големи! Ти в колко сериозни сайтове продаваш? Аз мога да говоря от свое име и на базата на своя опит ...и мога да ти кажа че на месец си докарвам по 90-100$ без никакъв проблем от всеки от двата сайта...това за което приказваш че имало разни мошенници които обикалят сайтовете и крадат е смехотворно,защото явно не знаеш как се проверяват самите снимки за уплоуд -чака се по няколко дни за да те провери админа,да ти видят EXIF данните на творбата и още куп други проверки.Поне мога да твърдя че хората са много точни и следят здраво за такива неща за които ти говориш. Освен това цената от 1$ е за WEB приложения -когато се купуват само с лиценз без право на печат,в другия случай не е така-лично на мен ми платиха 60$ преди нова година за принт лиценз за една от снимките, с договор и всичките му атрибути...
Говориш много злобно и си мисля че не познаваш нещата а просто така за спорта[smilie23] - освен това не ме оставя едно съмнение за един такъв спор с теб в един друг форум Графила...там на "великите" и най знаещите...така че с теб не ми се спори,живей си със заблудите и си продавай нещата където намериш за добре

Автор: turin   
Дата:   08-04-06 17:43

Fotolia също отскоро плащат през MoneyBookers, така че парите ти идват до България, има офиси на MoneyBookers тук.

Иначе, дали микропродажбите са по-добра или по-лоша възможност от отделните продажби на високи цени - това е нещо, което човек сам решава за себе си. Въпрос на лично решение. Аз харесвам повече схемата на микропродажбите. И вече попродавам нещо (вярно малко, но имам и малко неща; може би защото снимам на лента само все още).

Основното е да имаш идея как и какво да снимаш. Да търсиш концептуални неща, които са продаваеми. Да правиш такива снимки, които ще могат да се използват в много и различни случаи.

Ако напълниш профила си с хиляда непродаваеми снимки, много ясно, че никой няма да ги купи - в продуктовата фотография е важно "нещото" да се продава, а не да е "велико изкуВство". От друга страна, ако имаш хиляда продаваеми фотографии в сайт за микропродажби, това си е добър ресурс. Хубавото на всичко е, че можеш да следиш какви неща се търсят и да правиш такива снимки. Мисля, че не е невъзможно да се заработва от такова снимане. Просто трябва много да се преценява, да се следи търсенето и да се приспособява човек.

Но всичко е въпрос на вкус. Никой не спира хората да продават отделно фотографиите си. Или пък да публикуват художествени фотоси и да правят изложби. Просто АКО някой реши да търси микропродажби, има сайтове и за това [beer] [shtrak]

Дата:   08-04-06 18:26

turin [smilie24] -съгласен на 100%с мнението ти!

Автор: rubens   
Дата:   08-04-06 19:24

az sym dovolen ot http://www.shutterpoint.com/
[smilie24]

Дата:   08-04-06 19:58

shutterpoint ми правят добро впечатление, но искат $9 за 6 месеца. не че са много, но не ми допада идеята. Има ли вариант само на комисионна без заплащане на такса?

по какъв начин плащат?

по отношение на "за" и "против" микростоковете мен ме интересува само едно. колко пари мога да направя от всичките снимки, които считам за продаваеми.

който ми даде повече него харесвам [smile].

Дата:   08-04-06 20:28

fantony, определено shutterstock.com е твоята агенция!Пробвай и сам ще се увериш...въпреки че плащат по 25c на купена снимка там са най-големите печалби!Проверено. Също така опитай и в istockphoto.com - там дават повече като пари, но оборотите са много по малки [smilie24]

Автор: mus   
Дата:   08-04-06 20:44

https://www.crestock.com/en/about.aspx дават по 10$ на снимка и приеамат visa и MasterCard

Автор: neuromancer   
Дата:   10-04-06 11:11

turin и друг ако знае, може ли да ми кажете как продавате аналогови снимки през тия сток агенции?
Сканиране висока резолюция и качване така, или качвате ниска резолюция и ако клиента поиска пращате големия файл? Някои дали изискват изпращане на диапозитив или негатив?

Автор: turin   
Дата:   10-04-06 11:44

neuromancer, аз сканирам на висока резолюция. Всъщност на колкото висока мога да си позволя, без да "удрям тавана" на цените.
За 2 лева ми сканират в студиата "Агфа" цялата лента на 2400х1600 (конкретно - това в началото на Ломско Шосе), след което малко намалявам шума с програма доколкото може. Това са 3.84 МП и стига за повечето места.
Ако снимката ти е остра, фокусирана и с добра идея и изглежда "продаваема", няма да ти я откажат. На мен са ми отказвали снимки заради шум, но какво да се прави - не снимам цифрово с остър обектив. Някой ден, като събера пари.. [smilie7]
Не съм участвал в сайтове, които изискват негатив или диапозитив и не бих. Идеята на royalty-free продажбите е да дадеш използваемо за конкретната задача копие, а не да даваш всичко, да преотстъпваш снимката си. Те не искат и RAW-файл, камо ли негатив, дето е един и не може да го "споделяш".
Забелязвам, че най-бързо се развиват Fotolia и ShutterStock. Иначе има "стари играчи", като Alamy, iStockPhoto и т.н. Но там си заслужава (според мен) повече ако човек има голям опит с продуктова фотография и съответно има голяма база от данни със снимки. Да ги качи накуп.
Иначе тези, по-новите сайтове, имат по-бързо развитие и повече нови идеи. ShutterStock например вече приема и видеоклипове. А пък Fotolia плащат освен с PayPal и чек, и през MoneyBookers, което си е повече от удобство за българите [smilie24] [shtrak]

Автор: юнга   
Дата:   10-04-06 12:07

Изплзвам MoneyBookers за залаганията си. Смятам, че е много добро и удобно нещо.
Освен това, MoneyBookers се развива и скоро ще го преглътнат и американците. В Европа е много разпространен начин на плащане, като същността му е плащане от мейл адрес до друг такъв през MoneyBookers. Може да си движиш парите от компа и да теглиш кеша в най-близкия клон на Сибанк.
Таксите са много ниски.

Дата:   10-04-06 15:45

юнга, много те моля да дадеш малко повече обяснение кое първо се прави...акаунт в сайта им и след това...какво?Примерно как да накарам агенцията/агенциите с които работя да ми пратят парите чрез тях?Иначе аз още се ядосвам за комисионните които вземат банките при осребряване на чековете -10 euro на чек!
P.S най добре на мейла ако нямаш нищо против
vaso@dir.bg

Автор: todorov   
Дата:   10-04-06 15:46

а някой знае ли corbis.com какъв тип сайт е ...

Автор: юнга   
Дата:   10-04-06 16:21

vaskoni, ето едно място, където многодобре и нагледно е обяснено. Помни, че е много важно, с един и същи мейл адрес да си регистриран в мънибукърс и в сайта с който ще се разплащаш.

http://moneybookers.hit.bg/

Ако агенцията не приема иплащане чрез мънибукърс, никак не можеш да ги накараш.
Ако работят с мънибукърс, командваш парите си от компа.

Публикацията е редактирана (10-04-06 16:23)

Дата:   10-04-06 17:43

абе то мейла е същия ама като дам на банков трансфер и системата ми показва само Райфайзен банк в София...? А не става ли с друга банка или примерно в клона където съм аз -в моя град?
то иначе баси и тъпото щом нямаш възможност сам да си избереш-поне от предложенията по долу...

първа  назад  1  2     всички  напред  последна