Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 за нивото и снимките
Автор: ukk   
Дата:   31-03-06 12:09

а замисляли ли сте се не толкова за качеството на снимките, колкото за идейноста им?

Ми то голяма част от снимките са си или "картички" или нещо, което по принцип се харесва (примерно патки или мацки). В този момент основно гласуването става на база колко е качествена снимката. Важно, но за мен поне не достатъчно.

От там и впечатлението, че нивото пада
Какво мислите?

ПС: И за да предложа нещо, а не само да плюя:
http://www.dpreview.com/learn/?/Photography_Techniques/Composition/

Отговори на това съобщение
 Re: за нивото и снимките
Автор: artmika   
Дата:   31-03-06 12:12

аз пък не разбирам защо гласуването (точките) да са важни...за мен не са

Дата:   31-03-06 13:10

за да можеш да напредваш с ученето трябва да знаеш къде си, да ти дадат оценка, за това си трябва гласуване

Автор: ejko   
Дата:   31-03-06 13:15

ами аз имах едни пейзажи навремето с по 200 точки, който ги изтрих, защото не заслужаваха и бяха куци! Защо да са важни точките тогава! Ако бяха важни само пейзажи щях да снимам и повечко контраст и сатурация и те ти за много точки...

Автор: artmika   
Дата:   31-03-06 13:16

именно ejko .... именно

Дата:   31-03-06 17:38

ми нали тва се опитвам да кажа: да се оценя първо съдържанието и после техническото изпълнение [smilie8] [smilie5]

щото сега определено пейзажи със сатурация и баби с филм грайн вземат основно як рейтинг.

За голите каки не говоря, щото и аз за тях гласувам ;-) [smilie18]

Автор: s_l   
Дата:   31-03-06 17:48

за да имаш идеи, които да показваш на хората - трябва нещо да ти се случва. После предценяш, дали е полезно да го споделиш с хората и накрая очакваш коментари, според които да разбереш струва ли си идеята.
Техническата част е само езика, който позваш да я представиш.

Автор: AnyBodyGirl   
Дата:   31-03-06 18:11

малеее и тука се побъркаха по точките, ух аман от тия точки, абе хора пролет е не ви ли писна от рейтинги и надувки, ух... аман...

Автор: svetalcho   
Дата:   31-03-06 22:27

пролет е....точките цъфтят и нанпъпват....светалчо се чеше по главата и си мисли колко ли кисели млека може да си купи с последните си точки???

Автор: mujimasa   
Дата:   31-03-06 23:22

ukk...
...Ми то голяма част от снимките са си или "картички" или нещо, което по принцип се харесва (примерно патки или мацки)...

Аз май сьм от малката част:))
Всьщност и аз имам некое и друго пейзазче-да се отчета:),виж за голо тяло още не сьм дорасьл-мальк сьм още,пьк и не искам да ме вземат в некое списание да снимам [ezik] .Тук е място за изява на Всички.Всеки иска да се изяви или просто да покаже нещо карсиво според него.Това,че пейзажите са най-много,то е защото това е най-достьпно за всички нас(по-добре е от снимка на дьнките на простора или фаса в пепелника,макар че...),а това,че владея фотошопа много добре е само в мой плюс,но не е задьлжително за всички.Другият фактор според мен е това,че точки кьща не хранят и повечето сериозни и добри автори са "тук" в свободното време(поне аз сьм така).А и за добрите идеи(+добра реализация) си изисква време и поради това добрите неща са малко в сравнение с обема качени за периода.И т.н., и т.н...
Не се дерзай,ами си щракай и се радвай на живота [shtrak] [beer]

първа  назад  1     всички  напред  последна